Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

papildināts "Ulbroka/FS Masters" pirmā uzvara, "Lielvārde" atgūst 1.vietu

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Ulbroka/FS Masters" pirmā uzvara, "Lielvārde" atgūst 1.vietu
"Ulbroka/FS Masters"
Foto: Renārs Buivids

Otro dienu pēc kārtas Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgā uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešami pēcspēles metieni – Liepājā "Ulbroka/FS Masters" bullīšos ar 5:4 pārspēja vietējo komandu "Kurši", izcīnot pirmo uzvaru sezonā. "Lielvārde" savā laukumā ar 12:5 sakāva Kocēnu "Rubeni", atgriežoties turnīra tabulas galvgalī.

Liepājas Olimpiskajā centrā notikušās spēles rezultāts tika atklāts tikai pirmā perioda izskaņā – to ar precīzu metienu izdarīja Kārlis Bulāns – 1:0. Arī mača turpinājums bija ļoti sīvs – četras reizes rezultāts bija neizšķirts – otrās trešdaļas sākumā 1:1, bet beigās – 2:2, 46.minūtē 3:3, bet 58.minūtē "Ulbroka/FS Masters" spēlētājs Dāvis Šmitiņš panāca 4:4, izglābjot savu komandu no zaudējuma. Spēles pagarinājumā rezultāts nemainījās, bet pēcspēles metienu sērijā viesi bija ievērojami pārāki par "Kuršiem", realizējot četras savas iespējas, kamēr mājinieki bija precīzi tikai reizi. Rezultatīvākais liepājnieku sastāvā ar 3 (2+1) punktiem bija Gints Siliņu, bet par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Edgars Rimarenko. Arī ulbrokiešu rindās labākā gods vārtsargam – Indriķim Siliņam, bet rezultatīvākais ar 2 (1+1) punktiem bija Kaspars Šķēls.

"Ulbroka/FS Masters" treneris Ainārs Juškēvičs pēc pirmās izcīnītās uzvaras atzina, ka ar "Kuršiem" viņa vadītajai komandai vienmēr bijušas ārkārtīgi spraigas cīņas, šī nebija nekāds izņēmums. Lai arī Ulbrokas florbolistu spēles kvalitāte un tehniskais izpildījums arī šodien vēl krietni pieklibojis, prieks par izcīnīto uzvaru ir ļoti liels, jo tīri psiholoģiski tā bijusi vajadzīga "kā ēst"...

"Kurši" – "Ulbroka/FS Masters" 4:5 (0:1, 2:1, 2:2, 0:0, 1:0)

Metienu attiecība:
21:31 (7:11, 7:7, 4:7, 3:6)
Rezultatīvākie:
"Kurši" – Gints Siliņš 3 (2+1), Kaspars Klamers 1 (1+0), Kārlis Laucis 1 (1+0), Mārtiņš Gross 1 (0+1).
"Ulbroka/FS Masters" – Kaspars Šķēls 2 (1+1), Kārlis Bulāns 1 (1+0), Krišjānis Zeps 1 (1+0), Dāvis Šmitiņš 1 (1+0), Kaspars Miķelsons 1 (0+1), Jānis Jaunzems 1 (0+1).

Lielvārdes novada sporta centrā jau 4.minūtē varēja uzgavilēt mājinieki – spēles rezultātu ātrajā pretuzbrukumā atklāja aizsargs Kaspars Mudelis – 1:0. Pēc dažām sekundēm vārtus guva lielvārdietis Toms Akmeņlauks, bet prieki bija ļoti īsi, jo tiesneši fiksēja, ka tas izdarīts ar augstu paceltu nūju. Otrus vārtus "Lielvārdes" līdzjutēji pirmajā periodā tā arī nesagaidīja - "Rubene" ne tikai panāca izlīdzinājumu (1:1) un izvirzījās vadībā (2:1), bet neizmantoja vēl pāris ideālas vārtu gūšanas iespējas, lai savu pārsvaru nostiprinātu. Otrajā trešdaļā kocēniešiem nācās apjaust, ka viņi pamatīgi nokaitinājuši patreizējos čempionus – laukuma saimnieki guva septiņus vārtus, kamēr viesi spēja atbildēt ar tikai diviem precīziem raidījumiem – 8:4. Pēdējā trešdaļā mačs turpinājās pēc tā paša scenārija, līdz pamatlaika pēdējā minūtē punktu spēlei ar saviem pirmajiem Virslīgā gūtajiem vārdiem pielika lielvārdietis Raimonds Krūmiņš – 12:5. Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 5 (3+2) punktiem bija Mikus Valpēters, Mihailam Kostusevam un Tomam Akmeņlaukam pie 4 punktiem, bet par labāko spēlētāju tika atzīts Kaspars Mudelis. "Rubenes" sastāvā ar "hat-trick" izcēlās Ivars Jēkabsons, kuram arī labākā spēlētāja gods. Pēc šī panākuma "Lielvārde" turnīra tabulā apsteidza "Ķekavu" un "Lekringu", pakāpjoties uz 1.vietu.

Triju vārtu autors komandas "Rubene" sastāvā Ivars Jēkabsons pēc spēles pastāstīja, ka kocēnieši mačā ar "Lielvārdi" izmantoja zonas aizsardzību. Pirmajā periodā "Rubenes" spēlētāju darbībās kļūdas bija, taču lielvārdiešiem tās neizdevās izmantot. Toties otrajā trešdaļā un mača turpinājumā mājinieki izmantoja praktiski katru otro pretinieku kļūmi, pārvēršot to vārtu guvumā. Jēkabsons uzsvēra, ka zonas aizsardzība bijusi ļoti efektīva, bet vērti tikuši zaudēti lielākoties brīžos, kad kocēnieši zaudēja bumbiņu un pretinieki devās pretuzbrukumā.

"Lielvārde" – "Rubene" 12:5 (1:2, 7:2, 4:1)

Metienu attiecība:
37:29 (11:13, 15:8, 11:8)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde" – Mikus Valpēters 5 (3+2), Mihails Kostusevs 4 (3+1), Toms Akmeņlauks 4 (1+3), Sandris Virsnītis 3 (1+2), Antons Žuks 2 (1+1), Kaspars Mudelis 1 (1+0), Jānis Mūrnieks 1 (1+0), Raimonds Krūmiņš 1 (1+0), Juris Gribusts 1 (0+1), Kristers Puķītis 1 (0+1).
"Rubene" – Ivars Jēkabsons 3 (3+0), Mārtiņš Zelčs 2 (1+1), Kaspars Antons 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv