Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

papildināts "Kuršiem" uzvara Ulbrokā, "Ķekava" vēlreiz pārspēj "Lekringu"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Kuršiem" uzvara Ulbrokā, "Ķekava" vēlreiz pārspēj "Lekringu"
Liepājas "Kurši"
Foto: Mārtiņš Sīlis

Šodien notika divas Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēles: Liepājas "Kurši" viesos ar 4:1 uzvarēja "Ulbroka/FS Masters" florbolistus, bet "Ķekava" Cēsīs pagarinājumā ar 9:8 pārspēja vietējo "Lekringu", uzvaras vārti Ērika Akulova kontā.

Ulbrokas sporta kompleksā notikušajā spēlē "Kuršiem" vajadzēja tikai astoņas minūtes, lai, pateicoties savas pirmās maiņas veiksmei uzbrukumā, izvirzītos vadībā ar 3:0. Tik rezultatīvam mača sākumam atbilstošs turpinājums gan nesekoja – skatītājiem vajadzēja veselas 30 spēles minūtes, līdz pirmos vārtus "Ulbroka/FS Masters" labā iemeta Kaspars Šķēls – 1:3. Kā vēlāk izrādījās, tie bija ne tikai pirmie, bet arī vienīgie ulbrokiešu vārti šajā mačā. Punktu spēlei 52.minūtē ar precīzu metienu pielika liepājnieks Raitis Bušs, kurš nostiprināja viesu pārsvaru – 4:1. Par labāko spēlētāju "Kuršu" rindās tika atzīts vārtsargs Edgars Rimarenko, kurš atvairīja 22 no 23 pretinieku metieniem, bet rezultatīvākie bija Gints Siliņš ar diviem gūtiem vārtiem un Elans Zīverts ar divām piespēlēm. Labākā spēlētāja gods Ulbrokas komandā tika Kasparam Miķelsonam.

"Ulbroka/FS Masters" treneris Ainārs Juškēvičs atklāja, ka ne šajā mačā, ne arī vairākos nākamajos viņš kā spēlētājs laukumā nedosies, jo, ņemot vērā, ka trenera amatā viņam šobrīd palīgu nav, tieši pie spēlētāju soliņa viņš savai komandai var dot vairāk. Šīsdienas mača iznākumu izšķīra ulbrokiešiem neveiksmīgās pirmās minūtes, kurās viņi nonāca zaudētājos ar 0:3. Pēc tam jau atspēlēties bija gluži vai neiespējami. Pēdējās trijās spēlēs "Ulbroka/FS Masters" iemetusi tikai piecus vārtus – tas ir ļoti maz. Treneris cer, ka nāks lūzums, kad viņa komandas uzbrucēji atgūs vārtu gūšanas garšu. Šobrīd kalendārā būs pāris nedēļu pārtraukums – spēlētājiem jāsaved kārtībā veselība un jāturpina cīņa par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, jo cerības vēl nav zaudētas.

"Ulbroka/FS Masters" – "Kurši" 1:4 (0:3, 1:0, 0:1)

Metienu attiecība:
23:21 (10:11, 8:4, 5:6)
Rezultatīvākie:
"Ulbroka/FS Masters" – Kaspars Šķēls 1 (1+0), Pēteris Freimanis 1 (0+1).
"Kurši" – Gints Siliņš 2 (2+0), Elans Zīverts 2 (0+2), Raitis Bušs 1 (1+0), Miķelis Krūms 1 (1+0), Kaspars Klamers 1 (0+1), Mārtiņš Vējš 1 (0+1).

"Lekringa" un "Ķekavas" pirmajā tikšanās reizē ļoti rezultatīvā mačā tikai pēcspēles metienos ar 11:10 uzvarēja ķekavieši. Ņemot vērā, ka "Ķekava" bija zaudējusi divās iepriekšējās spēlēs. Bet cēsnieki zaudējuma rūgtumu nebija jutuši jau septiņus mačus pēc kārtas, varēja saprast, ka "Lekringam" ir pamatotas cerības revanšēties. Nebija pagājušas ne divas minūtes, kad Cēsu sporta kompleksā mājinieki jau bija izvirzījušies vadībā ar 2:0. Ātri vien sekoja viesu atbildes ofensīva, pēc pirmā perioda minimāls pārsvars "Ķekavai" – 4:3. Pēc otrās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts (8:8), bet pēdējā spēles nogrieznī neviena no sāncensēm pie vārtu guvuma netika. Papildlaika 4.minūtē uzvaras vārtus "Ķekavas" labā guva Ēriks Akulovs. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts triju vārtu autors Alvis Dāle, bet Ērikam Akulovam 3 (1+2) punkti. "Lekringa" labā pa diviem vārtiem guva Aleksandrs Abramovs un Artūrs Jurševskis, bet par labāko tika atzīts Jānis Rajeckis, kura kontā divas rezultatīvas piespēles.

"Lekringa" spēlētājs Mārtiņš Rajeckis pēc mača pastāstīja, ka cēsniekiem šoreiz bija zināmas sastāva problēmas – slimības un traumu dēļ laukumā nedevās ne vien viņš pats, bet arī Andris Rajeckis un Kristaps Vasiļjevs, bet Aleksandrs Abramovs spēlēja ar paaugstinātu temperatūru. Tomēr lielākā problēma bijusi tā, ka "Lekringa" florbolisti nespēja nosargāt savu vārtu priekšu, kur ķekavieši darbojās ļoti pārdroši un ātri, gūdami ne vienus vien vārtus. Tas ir jautājums, pie kura Cēsu komandai būs jāpiedomā un jāpiestrādā.

"Lekrings" – "Ķekava" 8:9 PL (3:4, 5:4, 0:0, 0:1)

Metienu attiecība:
45:37 (18:11, 20:10, 7:11, 0:5)
Rezultatīvākie:
"Lekrings" – Aleksandrs Abramovs 2 (2+0), Artūrs Jurševskis 2 (2+0), Dāvis Vilders 2 (1+1), Andris Malkavs 2 (0+2), Ingus Laiviņš 2 (0+2), Jānis Rajeckis 2 (0+2), Gints Bērtulis 1 (1+0), Kārlis Bulmeistars 1 (1+0), Mārtiņš Zicmanis 1 (1+0), Toms Rīsmanis 1 (0+1).
"Ķekava" – Alvis Dāle 3 (3+0), Ēriks Akulovs 1 (1+2), Gints Klēģers 2 (2+0), Mārtiņš Brigmanis 1 (1+0), Jānis Peičs 1 (1+0), Gunārs Klēģers 1 (0+1), Gints Timoško 1 (0+1), Toms Briedis 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv

     [+] [-]

, 2013-01-27 19:08, pirms 11 gadiem
Gadījumā ne Rajeckis? Ratniek, TU!