Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārde" uzvar pamatlaikā, "Bauska" un "Ulbroka/FS Masters" - bullīšos

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārde" uzvar pamatlaikā, "Bauska" un "Ulbroka/FS Masters" - bullīšos
Moments no spēles starp "Lielvārdi" un "Kuršiem"
Foto: Ritvars Raits, floorball.lv

Pirmo uzvaru jaunajā ELVI florbola līgas vīriešiem sezonā izcīnījusi komanda "Lielvārde", kas šovakar savā laukumā ar 15:8 sakāva Liepājas "Kuršus". Vēl divos mačos uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešami pēcspēles metieni - "Bauska" ar 5:4 pārspēja "Valmieru/ViA", bet "Ulbroka/FS Masters" - Kocēnu "Rubeni".

"Lielvārde" rezultatīvā spēlē izcīna pirmo uzvaru

Lielvārdes novada sporta namā mājiniece "Lielvārde", kas čempionāta pirmajā spēlē samērā negaidīti pēcspēles metienos ar 4:5 piekāpās "Ulbrokai/FS Masters", šovakar uzņēma Liepājas "Kuršus". Lielvārdiešiem dažādu iemeslu dēļ šodien nācās iztikt bez veseliem četriem ļoti svarīgiem spēlētājiem – Virsnīša, Freimaņa, Hammera un Mudeļa. Spēles rezultātu jau 3.minūtē atklāja liepājnieks Kaspars Klamers (1:0), tomēr, kā vēlāk izrādījās, tā bija vienīgā reize, kad vadībā atradās "Kurši". 6.minūtē, kad lielvārdieši spēlēja skaitliskajā mazākumā, ar vārtu guvumu viņu labā izcēlās Kārlis Vitkovskis – 1:1. Pēc tam, var teikt, maisam gals bija vaļā – jau līdz pirmajam pārtraukumam "Lielvārde" izvirzījās vadībā ar 5:3. Spēles vidū laukuma saimnieku pārsvars sasniedza sešus vārtus (9:3). Pēc otrās trešdaļas rezultāts bija 10:6, bet visā mačā lielvārdieši uzvarēja ar septiņu vārtu pārsvaru – 15:8.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā atzina četru vārtu autoru Kārli Vitkovski. Rezultatīvāki par viņu bija Toms Akmeņlauks un Aivis Kusiņš – abiem pa 5 (2+3) punktiem. Komandas spēlējošais treneris Atis Blinds guva 4 (1+3) punktus, Kristerm Puķītim 3 (2+1) punkti, bet komandas kapteinis Artūrs Skadiņš iemeta divus golus. Par labāko starp liepājniekiem atzina Mārtiņu Vēju, kuram "hat-trick", viņa komandas biedram Kasparam Klameram 3 (1+2) punkti.

"Bauska" sāk ar uzvaru pēcspēles metienos

Bauskas sporta namā "Mēmele", kur šovakar spēkiem mērojās "Bauska" un "Valmiera/ViA", pirmie uzgavilēt varēja viesi – 4.minūtē komandas spēlējošais treneris Aigars Belasovs ar precīzu metienu atklāja rezultātu – 1:0. Pirmās trešdaļas pēdējā minūtē vārtus guva Rolands Kovaļevskis (1:1) un cīņa varēja sākties no gala. Otrajā periodā veiksmīgāks bija FBK "Valmiera/ViA", kas izvirzījās vadībā ar divu vārtu pārsvaru – 4:2. Toties pēdējā trešdaļā divus bezatbildes vārtus iemeta laukuma saimnieki, panākot 4:4 un to, ka ar 60 minūtēm uzvarētāju noskaidrošanai bija par maz. Papildlaikā neviena no sāncensēm vārtus neguva, bet pēcspēles metienos veiksme bija "Bauskas" pusē – izšķirošais metiens Romualda Pauloviča kontā (5:4).

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju komandā saņēma tieši Romualds Paulovičs, kuram viens gols arī spēles laikā. Rezultatīvākais viņa komandā ar 2 (1+1) punktiem bija Pēteris Zeltiņš. Par labāko starp valmieriešiem atzina vārtsargu Agri Rogaini, kurš spēles laikā atvairīja 32 pretinieku metienus, bet rezultatīvākie viņa komandā bija Mārtiņš Broks un Aigars Belasovs – pa 2 (1+1) punktiem katram.

"Rubene" un "Ulbroka/FS Masters" turpina mest bullīšus

Kocēnu sporta namā šodien tikās divas komandas, kuras čempionātu sāka ar uzvarētāju noskaidrošanu pēcspēles metienos. "Rubene" viesos pamatlaika izskaņā likvidēja divu vārtu deficītu pret FK "Rīga", bet bullīšos piekāpās ar 5:6, toties "Ulbroka/FS Masters" pretinieku laukumā ne tikai atspēlēja divu vārtu starpību pret "Lielvārdi", bet arī svinēja uzvaru pēcspēles metienos – 5:4. Kā izrādījās, arī otrajā spēlē kocēniešiem un ulbrokiešiem bija lemts sacensties bullīšos. Pirmajā periodā uz mājinieka Ingara Matisona metienu ar vārtu guvumu atbildēja Ulbrokas komandas spēlētājs Toms Niedre – 1:1. Otrās trešdaļas laikā "Ulbroka/FS Masters" ieguva divu vārtu pārsvaru (5:3), bet "Rubenei" jau otro maču pēc kārtas izdevās atspēlēties. Arī šoreiz Kocēnu komanda izlīdzinājumu panāca pamatlaika pēdējā minūtē, kad ar precīzu metienu izcēlās Jānis Bagāts – 6:6. Pagarinājums pagāja bez vārtu guvuma, bet pēcspēles metienos veiksmīgāki bija ulbrokieši, kuru labā pa metienam realizēja Kaspars Šķēls un Atūrs Jurševskis – 7:6.

Par labāko starp ulbrokiešiem atzina vārtsargu Ivaru Dišereitu, kurš spēles laikā atvairīja 23 metienus, kā arī visus četrus pēcspēles metienus. Rezultatīvākie viņa komandā bija Kaspars Šķēls un Ēriks Akulovs – pa 2 (1+1) punktiem. Labākā spēlētāja balvu "Rubenes" rindās saņēma Jānis Bagāts, kura kontā divi vārtu guvumi. Trīs golus iemeta Ingars Matisons, trīs piespēles izdarīja Ritvars Bērziņš, bet Atim Stepānam 3 (1+2) punkti.

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...