Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

papildināts "RTU/Inspecta" un "Lielvārde" uzvar viesos, "Talsi/Triobet" - savā laukumā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"RTU/Inspecta" un "Lielvārde" uzvar viesos, "Talsi/Triobet" - savā laukumā
Andis Blinds
Foto: Mārtiņš Šults, www.floorball.lv

Šodien notika trīs Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēles: Rīgas "RTU/Inspecta" viesos ar 7:1 pieveica "Valmieru", "Talsi/Triobet" savā laukumā ar 15:5 sakāva "Ķekavas Bulldogus", bet "Lielvārde" Kocēnos ar 5:4 pārspēja vietējo "Rubeni".

Spēle, kas notika Vidzemes olimpiskajā centrā, jau no paša sākuma aizritēja ar ievērojamu "RTU/Inspecta" pārsvaru, kas materializējās arī rezultātā – pēc pirmā perioda rīdzinieki atradās vadībā ar 2:0, bet spēles vidū viņu pārsvars bija sasniedzis četrus vārtus – 4:0. Tikai 31.minūtē pirmos vārtus guva valmierieši – 1:4. Kā vēlāk izrādījās, Kaspara Janēviča iemestais gols reizē bija "Valmieras" goda vārti. Pēc otrās trešdaļas "RTU/Inspecta" atradās vadībā ar 5:1, bet visā spēlē uzvarēja ar 7:1. Par labāko spēlētāju uzvarētāju rindās tika atzīts vārtsargs Andis Blinds, kurš atvairīja 20 no 21 pretinieku metiena, bet pa diviem rezultativitātes punktiem guva Edžus Bunka, Atis Blinds un Jānis Jansons. "Valmieras" sastāvā labākā spēlētāja gods tika Matīsam Salmiņam. Pēc šī panākuma "RU/Inspecta" ar 35 punktiem pietuvojās līderu trijniekam.

"RTU/Inspecta" sastāvā par labāko atzītais spēlētājs Andis Blinds pēc spēles izteica prieku, ka veiksmīgi atgriezies ierindā pēc traumas sadziedēšanas – gan nospēlēta pirmā pilnā spēle, gan arī iegūta atzinība. Vārtsargs atzina, ka vismaz trijās epizodēs viņam nācies likt lietā visu savu meistarību, lai neļaut pretiniekiem gūt vēl kādus vārtus, sevišķi pēdējā periodā, kad spēles liktenis jau bija izšķirts. Runājot par savu komandu, Blinds uzsvēra, ka šoreiz uzbrucējiem neveicās ar momentu realizēšanu – gūtajiem vārtiem vajadzēja būt daudz, daudz vairāk...

"Valmiera" – "RTU/Inspecta" 1:7 (0:2, 1:3, 0:2)

Metienu attiecība:
21:41 (6:14, 8:14, 7:13)
Rezultatīvākie:
"Valmiera" – Kaspars Janēvičs 1 (1+0).
"RTU/Inspecta" – Edžus Bunka 2 (2+0), Atis Blinds 2 (1+1), Jānis Jansons 2 (1+1), Lauris Lancmanis 1 (1+0), Kristians Lisovskis 1 (1+0), Andris Blumbahs 1 (1+0), Niks Ķuzulis 1 (0+1), Edžus Ceriņš 1 (0+1).

"Ķekavas Bulldogi" savā iepriekšējā mačā palika uz "nulles" pret "Lielvārdi" (0:9), tad Talsu Valsts ģimnāzijas sporta hallē jau spēles 20.sekundē kļuva skaidrs, ka šoreiz tā nebūs – viesus vadībā ar 1:0 izvirzīja Matīss Sīpols. Tiesa, cīņas turpinājumā nekādi brīnumi nenotika – jau pirmā perioda laikā "Talsi/Triobet" florbolisti turnīra pastarīšu vārtos "sabēra" piecas bumbiņas (5:1), pēc otrās trešdaļas laukuma saimnieki atradās vadībā ar 10:2, bet visā spēlē uzvarēja ar 15:5. Uzvarētāju rindās ar rezultativitāti izcēlās Toms Bitmanis, kuram 6 (2+4) punkti, Danekam Balodim un Artim Raitumam pa 5 (2+3) punktiem, Matīsam Jansonam trīs gūti vārti, bet par labāko spēlētāju tika atzīts Haralds Roze, kuram 3 (2+1) punkti. "Ķekavas Bulldogu" sastāvā rezultatīvākie bija Oskars Eglītis ar 3 (1+3) un Matīss Sīpols ar 2 (2+0) punktiem, bet labākā gods tika vienu vārtu autoram Kasparam Ozolam. "Talsi/Triobet" šobrīd ir 31 punkts un samērā stabila 5.vieta.

"Talsi/Triobet" pārstāvis Mārtiņš Maķevics pēc uzvaras pār "Ķekavas Bulldogiem" neslēpa, ka dienu iepriekš, kad talsenieki spēkojās ar "Ķekavu", spēlēt bijis vieglāk, jo bija pavisam cita motivācija. Šoreiz vienīgais, kas motivēja talseniekus spēlei, bija vēlme uzstādīt jaunu rezultativitātes rekordu. Arī iepriekšējais Talsu komandas Virslīgas rekords tika uzstādīts tieši pret šo Ķekavas komandu – 16:4. Šoreiz tomēr nesanāca. Jautāts, kura no komandām rīt uzvarēs savstarpējā mačā – Cēsu "Lekrings" vai "Ķekava", Maķevics nešaubīdanies atbildēja, ka cēsnieki. Ķekaviešiem šobrīd spēle neejot no rokas.

"Talsi/Triobet" – "Ķekavas Bulldogi" 15:5 (5:1, 5:1, 5:3)

Metienu attiecība:
58:27 (22:4, 23:8, 13:15)
Rezultatīvākie:
"Talsi/Triobet" – Toms Bitmanis 6 (2+4), Daneks Balodis 5 (2+3), Artis Raitums 5 (2+3), Matīss Jansons 3 (3+0), Haralds Roze 3 (2+1), Emīls Hartmanis 2 (2+0), Madars Plepis 2 (2+0), Aivis Hammers 2 (0+2), Reinis Neimanis 1 (0+1), Jānis Škutāns 1 (0+1).
"Ķekavas Bulldogi" – Oskars Eglītis 3 (1+2), Matīss Sīpols 2 (2+0), Intars Labsvārds 1 (1+0), Kaspars Ozoliņš 1 (1+0), Kristaps Logins 1 (0+1), Jānis Zariņš 1 (0+1).

"Lielvārde", kas pirms tam bija aizvadījusi 15 spēles, 10 reizes pirmā bija ielaidusi vārtus (citreiz pat trīs), bet astoņos gadījumos lielvārdiešiem izdevās ne vien atspēlēties, bet arī uzvarēt. Izņēmums nebija arī spēlē Kocēnu sporta namā – 9.minūtē pēc kocēnieša Toma Kirmuža otrā precīzā metiena "Rubene" izvirzījās vadībā ar 2:0. Drīz vien bumbiņa arī trešo reizi paviesojās Armanda Puķīša sargātajos vārtos, taču, par laimi lielvārdiešiem, tiesneši šo golu neieskatīja. Viesiem vajadzēja tikai pāris minūtes, lai panāktu izlīdzinājumu. Vispirms Sandris Virsnītis izdarīja visu, lai mājinieki paši ieraidītu bumbiņu savos vārtos (1:2), bet drīz pēc tam "Lielvārde" Arta Savina personā guva vārtus skaitliskajā mazākumā – 2:2. 32.minūtē pirmo reizi vadībā izvirzījās lielvārdieši (4:3), bet pēdējās trešdaļas sākumā izlīdzinājumu spēja panākt "Rubene". Uzvaras vārtus nācās vairāk kā 12 minūtes, tos ar metienu griezienā guva Artis Savins – 5:4. Laukuma saimnieki mēģināja atspēlēties, bet rezultātu nedeva arī vārtsarga maiņa pret sesto laukuma spēlētāju. Par labāko "Lielvārdes" rindās tika atzīts Artis Savins, kuram divi vārti, rezultatīvs ar 2 (1+1) punktiem bija arī Juris Gribusts. "Rubenes" sastāvā ar "hat-trick" izcēlās Toms Kirmužs, kuram labākā spēlētāja tituls, bet Ingaram Matisonam divas rezultatīvas piespēles. Jau otro spēlei pēc kārtas pie rezultativitātes punktiem nav ticis "Lielvārdes" un visas Virslīgas rezultatīvākais spēlētājs Toms Akmeņlauks. Kocēnu komandai tas bija astotais zaudējums pēc kārtas, toties lielvārdiešiem – astotā uzvara pēc kārtas un ar 42 punktiem atgūta 1.vieta turnīra tabulā.

"Lielvārdes" galvenais treneris Mihails Kostusevs par spēli Kocēnos izteicās: "Abus pirmos periodus mēs spēlējām kā aizmiguši, bet pretinieki tajā pašā laikā darbojās daudz aktīvāk, bīstamāk uzbrūkot mūsu vārtiem. Pēdējā periodā jau abas komandas spēlēja ātru un agresīvu florbolu. Iespējas gūt vārtus bija gan mums, gan kocēniešiem, tomēr svarīgo uzvaru izcīnījām mēs. Jāuzteic "Rubenes" florbolisti, kuri šodien spēlēja tiešām, labi, sagādājot mums pamatīgas galvassāpes."

"Rubene" – "Lielvārde" 4:5 (2:2, 1:2, 1:1)

Metienu attiecība:
31:29 (9:9, 13:13, 9:7)
Rezultatīvākie:
"Rubene" – Toms Kirmužs 3 (3+0), Ingars Matisons 2 (0+2), Ritvars Bērziņš 1 (1+0), Kaspars Antons 1 (0+1).
"Lielvārde" – Artis Savins 2 (2+0), Juris Gribusts 2 (1+1), Ervīns Torsters 1 (1+0), Kaspars Mudelis 1 (0+1), Mikus Valpēters 1 (0+1), Artūrs Mudelis 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv