Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

FK ''Rīga'' ne bez grūtībām uzvar Ulbrokā

FK ''Rīga'' ne bez grūtībām uzvar Ulbrokā
''FK Rīga'' arī šosezon, tāpat kā pagājušajā sezonā 1. līgā, izrādījās pārāki par ''Ulbrokas'' florbolistiem

foto: www.galeja.lv

Šīs dienas vienīgajā Latvijas florbola Virslīgas spēlē vīriešiem ''FK Rīga'' izcīnīju uzvaru viesos pret ''Ulbroku'' ar 5:2 (1:0; 3:1; 1:1), tādējādi atgūstot līdera pozīciju tabulā.

Lai gan ''Ulbroka'' līdz šim bija izcīnījusi tikai vienu uzvaru savā debijas sezonā Virslīgā, neviens rīdziniekiem vieglu uzvaru nesolīja. Pirmās spēles minūtes aktīvāki laukumā bija tieši mājinieki, radot pāris samērā bīstamas epizodes pie ''FK Rīga'' vārtiem, tomēr kā vienmēr droši vārtos darbojās Ivars Dišereits.

Rīdzinieki nokļuva mazākumā 8. minūtē, kad par nepareizu sitienu tika noraidīts Edgars Taube. ''FK Rīga'' ne tikai veiksmīgi izturēja mazākumu, bet arī paši tajā radīja bīstamu momentu pie Indriķa Siliņa sargātajiem vārtiem, kad atklāt spēles rezultātu varēja Alvis Dāle.

Iesākoties perioda otrajai pusei, iniciatīvu lēnām pārņēma viesi, kuriem izdevās 14. minūtē atklāt spēles rezultātu, kad ilggadējais komandas spēlētājs Konstantīns Balzaris guva vārtus sev raksturīgajā veidā ar neērto lāpstiņas pusi. Perioda priekšpēdējā minūtē pirmo vairākumu ieguva rīdzinieki, tomēr arī tas netika realizēts un pēc pirmā perioda minimāls viesu pārsvars - 1:0.

Otrajā periodā ''Ulbrokai'' bija atlicis vēl izturēt 29 sekundes mazākumā, ko mājinieki sekmīgi izdarīja, turklāt tieši brīdī, kad Kārlis Bulāns izgāja laukumā no noraidīto soliņa, bumbiņa veiksmīgi atleca pie viņa un izgājiens pret rīdzinieku vārtsargu tika sekmīgi pabeigts ar vārtu guvumu, panākot neizšķirtu uz tablo - 1:1.

26. minūtē strīdīgu noraidījumu saņēma ''Ulbrokas'' kapteinis Dmitrijs Dmitrijevs par nepareizu grūšanu. Otro vairākumu spēlē viesi realizēja, atgūstot vadību - 2:1. Precīzs bija Normunds Rams no Kārļa Vitkovska piespēles.

Spēle turpināja ritēt līdzīgi kā pirmais periods, abām komandām apmainoties ar bīstamiem metieniem. Likās kā mājinieki tūlīt panāks līdzsvaru uz tablo, jo rīdzinieks Ēriks Čate saņēma noraidījumu par nepareizu grūšanu, tomēr jau pēc 25 sekundēm strīdīgu noraidījumu Kristam Pavlovičam piešķīra spēles tiesnesis Arsēnijs Mihejevs par spēli ar roku.

Izskatījās, ka šis lēmums mazliet izsita no sliedēm saliedēti spēlējošo ''Ulbroku'' un rīdzinieki divu minūšu laikā panāca jau solīdāku pārsvaru 4:1. Vispirms šīs sezonas rīdzinieku jaunieguvums Guntis Šverns iešķēla bumbiņu tuvajā devītniekā pēc lieliskas Toma Brieža diagonālas piespēles. Pēc ceturtos vārtus savā kontā ieskaitīja Gints Fricbergs, kurš veiksmīgi vārtu priekšā mainīja Edgara Taubes piespēles trajektoriju.

Trešais periods uzsākās ar mājinieku ofensīvu, jo šī bija pēdējā iespēja aizķert kādu punktu šajā spēlē, tomēr rīdzinieku aizsardzības vaļņi bija nepārvarami, uz ko viesi atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem, tomēr atzīstamu spēli šodien aizvadīja ''Ulbrokas'' vārtsargs Indriķis Siliņš.

Mazs cerības stars mājiniekiem pavīdēja 48. minūtē, kad kapteinis Dmitrijs Dmitrijevs burtiski iedzina bumbiņu zem Ivara Dišereita sargāto vārtu pārlikņa, samazinot starpību līdz diviem vārtiem. Pieredzējušākie viesi nepajuka un nepazaudēja spēles disciplīnu, bet atviegloti varēja uzelpot spēles 53. minūtē piektos vārtus viesu labā guvā Kārlis Vitkovskis uzstādot spēles gala rezultātu - 5:2, pie šo vārtu guvuma grūti vainot mājinieku vārtsargu, jo metiens nebija īsti redzams un bumbiņa mainīja lidojuma virzienu pēc rikošeta no spēlētāja.

Brīnumam ''Ulbrokas'' izpildījumā pietrūka gan spēku, gan meistarības, tādējādi, izcīnot septīto uzvaru sezonā, ''FK Rīga'' atguva vadība Virslīgā, uz otro vietu nostumjot čempionus no Cēsīm.

Par spēles labākajiem spēlētājiem tika atzīti mājinieku rindās vārtsargs Indriķis Siliņš, viesiem - aizsargs Gatis Lūsis.

Izmantotie resursi:

floorball.lv

     [+] [-]

, 2009-10-25 20:14, pirms 15 gadiem
Es neredzeeju, kas tur stridiigs tajaa epizodee ar Kristu? bet Dimas golam pat nesapratu kur tik isa distance bumbina var uznemt tadu atrumu :O
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-10-25 20:44, pirms 15 gadiem
Ulbroka veel paradiis!!! Turaas vechi!!!

  +1 [+] [-]

, 2009-10-26 10:57, pirms 15 gadiem
#3 rakstīja: Es neredzeeju, kas tur stridiigs tajaa epizodee ar Kristu? bet Dimas golam pat nesapratu kur tik isa distance bumbina var uznemt tadu atrumu :O
Pec speles ar vinu runajot, vins teica ka roka esot bijusi piespiesta pie kjermenja, un diviti tad nedodot, taapeec esot bijushas tadas emocijas no vinja puses.

  -1 [+] [-]

, 2009-10-26 11:54, pirms 15 gadiem
Respect par rakstu Turlā j-kungs, bet atļaušos apšaubīt 2 minūšu noraidījumu traktējumus kā strīdīgus...

Dmitrijeva gadījumā bija bīstams grūdiens ar plecu spēlētājam situācijā kad nebija izredzes tikt pirmam pēc bumbas un tikai un vienīgi ar mērķi nospēlēt spēlētājā (nevis nokontrolēt bumbu - līdzīga epizode pretējā laukuma galā Rīdzinieka Čates izpildījumā, abos gadījumos loģisks 2 min noraidījums...spēlētāji abos gadījumos tika nonesti un iemociti bortā, kas varēja beigties ar traumas iegūšanu).

Otrajā gadījumā tika pārtraukts bīstams uzbrukums un lai ar iespējams bija neapzināta roka tomēr tika izdarīts menevrs kur apstādināta bumba ar ROKU...viņš nospēlēja ar roku...varbūt neapzināti/centās roku piespiest pie ķermeņa, bet tur bija roka un norauts pretuzbrukums! Un vsp spēle ir beigusies un novēlu Ulbrokai neizlidot no līgas...

     [+] [-]

, 2009-10-26 13:10, pirms 15 gadiem
lyla, rakstā neminu, ka nebija noraidījums, tikai pieminu savu un citu cilvēki subjektīvo vērtējumu, ka abi noraidījumi bija strīdīgi, jo nebija viennozīmīgi, it īpaši Krista noraidījums

     [+] [-]

, 2009-10-26 14:43, pirms 15 gadiem
viss štokos.

mans viedoklis, ka pamatots bija tiesnešu lēmums.

kas ir citu cilvēku viedoklis? pašu spēlētāju? citu komandu spēlētāju, par kuru kvalifikāciju vēl būtu jāpastrīdas?

vai tad autoram vajadzētu iepīt tekstā savu subjektīvo viedokli? Man jau šķiet ka tam ir tvīteri un blogi, bet raksts kur atspoguļot notikumus...bet nu lai ir strīdīgs moments...tas jau nemaina situāciju! Nekā personīga - tikai viedokļu apmaiņa vai ne!

     [+] [-]

, 2009-10-26 17:31, pirms 15 gadiem
Hagi, vajadzēja pieminēt, ka Rīgai neiedeva 2min par spēli guļus un spēli bez nūjas!

     [+] [-]

, 2009-10-26 19:07, pirms 15 gadiem
bulcinsh rakstīja: Hagi, vajadzēja pieminēt, ka Rīgai neiedeva 2min par spēli guļus un spēli bez nūjas!
da labi nav jau jegas iet tagad uz chikstet kursh kam neiedeva. Bet nu par to speli bez nujas, Briedim bija jaabuut diviitim, Kumerdanks pats blakus staav. Par diviiti °nr. 93, roka bija piespiesta pie kjermenja

     [+] [-]

, 2009-10-26 23:20, pirms 15 gadiem
A kur Andis Sauliitis?

     [+] [-]

, 2009-10-27 08:43, pirms 15 gadiem
#3 rakstīja: A kur Andis Sauliitis?
Kastastāds?

     [+] [-]

, 2009-10-29 23:07, pirms 15 gadiem
FK Rīga neapturama...