Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Cēsu un Valmieras klubi rūpēsies, lai atgrieztu sēriju mājās

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Cēsu un Valmieras klubi rūpēsies, lai atgrieztu sēriju mājās
Edgars Puriņš un Markuss Plūdums kaldināja "Lekrings" uzvaru sērijas trešajā mačā, foto: Lekrings

Elvi vīriešu florbola virslīgā šovakar ar spēlēm Cēsīs un Valmierā turpināsies pusfinālu cīņas. Gan “Lekrings”, gan “FBK Valmiera/Betsafe” pēc diviem zaudējumiem viesos, vakar uzvarēja trešos mačus savās mājās un šovakar centīsies nodrošināt, ka sērijās nepieciešami vismaz seši mači.

“Lekrings” (#3) – “Talsu NSS/Krauzers” (#2) pulksten 17:00 Cēsu SN un Sportacentrs.com

Talsos notikušās pirmās divas spēles bija diametrāli pretējas, jo pirmajā intriga bija visa mača garumā un beigās vienīgi pēcspēles metienu sērijā ar 4:3 pārāki izrādījās laukuma saimnieki. Turpretim dienu vēlāk Talsu “vilki” gana ātri panāca 3:0 vadību un maču novadīja līdz pārliecinošai 9:2 uzvarai. Viss gan varēja izvērsties savādāk, ja cēsniekiem pie 1:3 tiktu ieskaitīts vārtu guvums, kad tiesneši fiksēja spēli ar augsti paceltu nūju. Trešais periods jau bija formalitāte, kad kurzemnieki iemeta tukšos vārtos, realizēja vairākumu un soda metienu.

Vakar notikusī trešā spēle Cēsīs atkal beidzās ar lielu pārsvaru mājiniekiem, taču mačs bija krietni līdzīgāks pirmajam, nekā otrajam. “Lekrings” nenosargāja 3:1 vadību un vēl četras minūtes pirms pamatlaika beigām rezultāts bija neizšķirts 3:3, kad pretuzbrukumā Olafs Zvīnis raidīja vārtos vārtsarga atsisto bumbiņu un panāca 4:3. Skaidrs, ka Talsu komanda uzreiz sāka mainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču tas nedeva rezultātu, jo divas reizes bumbiņa tika nogādāta viņu tukšos vārtos, tāpat vēl divas reizes tika izmantots skaitliskais vairākums, kas deva nepelnīti graujošu 8:3 uzvaru cēsnekiem.

“FBK Valmiera/Betsafe” (#8) – “FS Masters/Ulbroka” (#4) pulksten 19:00 Valmieras OC un Sportacentrs.com

Kaut kādā mērā līdzīgs scenārijs bijis arī mačiem starp Valmieras un Ulbrokas komandām. Pirmajos divos mačos gan valmierieši tīri fiziski nebija gatavi spēkoties par pozitīvu iznākumu Ulbrokā, kaut gan teju divas trešdaļas pirmajā spēlē prata nosargāt savus vārtus neieņemtus. Beigās spēki komandai pietrūka un tika zaudēts ar 1:7. Savukārt otrajā spēlē ar Arvi Kalniņu vārtos ātri tika zaudēti trīs vārti un reālas iespējas pacīnīties par uzvaru nebija teju ne uz mirkli, kas nodeva pie 7:12 zaudējuma.

Pa nedēļu valmierieši bija atjaunojuši spēka resursu un jau ar pirmajām minūtēm bija noteicēji laukumā. Gatis Liepiņš ieraidīja vārtos vārtsarga atsisto bumbiņu, bet Gvido Lauga noslēdza ātro pretuzbrukumu. Lai gan Kristers Babris pēc ātras saspēles ar Kevinu Šmitu panāca 1:2, trešā perioda ievadā rezultāts bija jau 7:1 valmieriešu labā un Ulbrokas komandai pirmo reizi šajā sezonā izslēgšanas spēļu turnīrā uz rezervistu soliņa tika saukts pieredzējušais vārtsargs Ivars Dišereits. Trešā trešdaļa izvērtās par kaķa un peles cīņu, kad viesi vairākas reizes centās pietuvoties rezultātā, taču drīz pēc tam atkal meklēja bumbiņu savos vārtos. Tāpat arī trešais periods izvērtās par intensīvu momentu caurskatīšanu video atkārtojumos, kas gan būtiski nemainīja cīņas gaitu un valmierieši komfortabli aizvadīja spēli līdz 10:6 uzvarai.

Tas nozīmē, ka, neatkarīgi no šodienas maču rezultātiem, sērija turpināsies arī nākamajā nedēļas nogalē Talsos un Ulbrokā. Savukārt, lai sērijas atgrieztos Cēsīs un Valmierā, šī vakara laukuma saimniekiem nepieciešams izcīnīt kā minimums vēl vienu panākumu.