Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

papildināts Finālspēles cienīgā mačā "Lekrings" pārspēj lielvārdiešus, "Ķekava" pieveic ulbrokiešus

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Finālspēles cienīgā mačā "Lekrings" pārspēj lielvārdiešus, "Ķekava" pieveic ulbrokiešus
Mārtiņš Rajeckis, "Lekrings"
Foto: Ritvars Raits

Šovakar notika Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas trešās pusfinālspēles: "Lekringu" savā laukumā tikai pēcspēles metienos ar 10:9 pārspēja "Lielvārdi", bet "Ķekava" viesos ar 5:4 uzvarēja "Ulbroka/FS Masters" florbolistus.

Cēsu sporta kompleksā spēles rezultātu jau 2.minūtē atklāja "Lielvārde", tomēr pirmajā pārtraukumā labākā noskaņojumā devās "Lekringa" florbolisti – 4:3. Pēc otrās trešdaļas rezultāts bija neizšķirts – 6:6, līdzsvars uz tablo arī beidzoties pamatlaikam – 9:9. Atspēlēties bija nācies cēsniekiem, kuru labā devītos vārtus 59.minūtē iemeta Aleksandrs Abramovs. Pagarinājuma 10 minūšu laikā abām komandām bija pietiekoši daudz vārtu gūšanas iespēju, kas gan netika izmantotas – 9:9. Arī pēc tam kad abas pretinieces bija izpildījušas pa pieciem pēcspēles metieniem, uzvarētājs vēl nebija noskaidrots. Atrisinājums nāca bullīšu sērijas sestajā mēģinājumā – vispirms Cēsu komandas vārtsargs Guntis Bundzenieks izrādījās pārāks par lielvārdiešu uzbrucēju Miku Valpēteru, bet pēc tam "Lekringa" kapteinis Mārtiņš Rajeckis pārspēja "Lielvārdes" vārtsargu Igoru Ivanovu, ļaujot uzgavilēt saviem līdzjutējiem – 10:9, sērijā 2:1. I.Ivanovs un M.Rajeckis tika atzīti par savu komandu labākajiem spēlētājiem. Cēsu komandā rezultatīvākais ar četriem punktiem bija Andris Malkavs, bet Andris Rajeckis izcēlās ar trim gūtiem vārtiem. "Lielvārdes" labā pa trim punktiem guva Aivis Kusiņš, Toms Akmeņlauks un Jānis Jansons.

"Lekringa" kapteinis Mārtiņš Rajeckis uzsvēra, ka šīsdienas mačs nepavisam neatgādināja izslēgšanas spēli – pārāk daudz gūtu vārtu. Laikam gan abas komandas vairāk bijušas tendētas uz vārtu iemešanu. Rajeckis atzina, ka cēsnieku pusē šoreiz bijusi arī veiksme – gan izdevies panākt izlīdzinājuma pamatlaika izskaņā, gan arī lielvārdieši vēl pēc tam neizmantoja vismaz pāris labas vārtu gūšanas iespējas. Toties "Lekrings" savu izdevību uzvarēt gan sagaidīja, gan izmantoja.

Arī Ulbrokas sporta namā rezultātu atklāja viesi – 1:0, tā noslēdzās pirmais periods. Otrās trešdaļas laikā "Ulbroka/FS Masters" spēja panākt izlīdzinājumu – 3:3. Par šī mača lūzuma punktu var uzskatīt pēdējā perioda pirmo pusi, kad piecu minūšu noraidījumu par bīstamu spēli ar augstu paceltu nūju nopelnīja ulbrokietis Dmitrijs Dmitrijevs. 20 sekunžu laikā "Ķekava" guva divus vārtus (5:3) un savu pārsvaru nosargāja, uzvarot ar 5:4, bet sērijā līdz trim uzvarām izvirzoties vadībā ar 2:1. Uzvarētāju labā divus vārtus guva Jānis Belasovs, bet par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Ivars Dišereits. "Ulbroka/FS Masters" labā pa diviem rezultativitātes punktiem guva Kārlis Bulāns un Emīls Liepiņš, kuram arī labākā spēlētāja tituls.

"Ķekavas" treneris Mārtiņš Jarohovičs pēc uzvarētās spēles atzina, ka mača lūzuma punkts tiešām varētu būt noraidījums ulbrokiešu rindās uz piecām minūtē, kas tiešām bijis pamatots, jo vienam un tam pašam ķekaviešu spēlētājam vienas epizodes laikā pat divreiz trāpīts ar nūju pa galvu. Abu komandu vārtsargi darbojušies ļoti labi, bet daudz ko šajā cīņā izšķīruši tālie velkošie metieni no aizsargu aizsega, ko labi izmantojuši abu komandu spēlētāji.

Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas pusfinālspēles, 24.marts:

"Lekrings" – "Lielvārde" 10:9 (4:3, 2:3, 3:3, 0:0, 1:0)

Metienu attiecība:
34:37 (8:15, 10:9, 9:10, 7:3).
Rezultatīvākie:
"Lekrings" – Andris Malkavs 4 (1+3), Andris Rajeckis 3 (3+0), Aleksandrs Abramovs 2 (2+0), Mārtiņš Rajeckis 2 (1+1), Toms Rīsmanis 1 (1+0), Jānis Rajeckis 1 (1+0), Jānis Freivalds 1 (0+1).
"Lielvārde" – Aivis Kusiņš 3 (2+1), Jānis Jansons 3 (2+1), Toms Akmeņlauks 3 (1+2), Kaspars Mudelis 2 (1+1), Mihails Kostusevs 2 (1+1), Artis Savins 2 (1+1), Sandris Virsnītis 1 (1+0), Ervīns Torsters 1 (0+1).

"Ulbroka/FS Masters" – "Ķekava" 4:5 (0:1, 3:2, 1:2)

Metienu attiecība:
24:29 (5:10, 11:8, 8:11).
Rezultatīvākie:
"Ulbroka/FS Masters" – Kārlis Bulāns 2 (1+1), Emīls Liepiņš 2 (1+1), Dāvis Šmitiņš 1 (1+0), Jānis Jaunzems 1 (1+0), Ritvars Golubevs 1 (0+1), Dmitrijs Dmitrijevs 1 (0+1).
"Ķekava" – Jānis Belasovs 2 (2+0), Gints Timoško 1 (1+0), Ēriks Akulovs 1 (1+0), Alvis Dāle 1 (1+0), Kristaps Jēkabsons 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv

     [+] [-]

, 2012-03-24 21:49, pirms 12 gadiem
Zheel, abi mani favoriiti shodien zaudeeja