Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Kam ir spēks, tam būs zelts!

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Kam ir spēks, tam būs zelts!
Foto: Mārtiņš Šults

Ja ne šovakar, tad trešdien Vidzemes olimpiskajā sporta centrā, Valmierā tiks kronēti jaunie vīriešu Virslīgas čempioni. Par zelta medaļām uz kausu turpina "Lielvārdes" florbolisti, kuriem tāda titula līdz šim nav bijis, un "Ķekava" – pieckārtēja Latvijas čempione. Spēli interneta tiešraidē translēs portāls Sportacentrs.com.

Vīriešu Virslīga

Pulksten 19.00 "Ķekava" (5.) - "Lielvārde" (2.), sērijā 2:3 (Vidzemes olimpiskajā centrā, Valmierā)

Soļa atstatumā no sava triumfa nonākuši lielvārdieši, kuri vakar sērijas piektajā spēlē uzvarēja ar 6:4, sērijā līdz četriem panākumiem izvirzoties vadībā ar 3:2. Scenārijs vakardienas spēlei bija tieši tāds, pie kura florbola līdzjutēji jau pieraduši - "Lielvārde" izvirzījās vadībā (5:2), bet ķekavieši centās atspēlēties. Šoreiz neizdevās. Formālos uzvaras vārtus lielvārdiešiem guva spēlējošais treneris Jānis Jansons, kuram šis rezultativitātes punkts bija jubilejas (simtais) – Jānis pēc atgriešanās no Zviedrijas Elites līgas jau pirmajā sezonā kļuvis (tā var teikt, jo diez vai viņu apsteigs ķekavietis Ēriks Akulovs) par Virslīgas rezultatīvāko spēlētāju. Nu jau viņam 101 (46+55) punkts.

Vakardienas maču "Ķekava" jau no pirmajām minūtēm aizvadīja divarpus maiņu sastāvā. Noteikti bija jūtams aizsarga Jāna Belasova iztrūkums, Jānis ar veselo labo roku varēja tikai pienest ūdeni saviem komandas biedriem. "Lāča pakalpojumu" ķekaviešiem izdarīja arī Māra Gržibovska noraidījums uz 12 (2+10) minūtēm pēdējā periodā, kad visus spēkus vajadzēja veltīt, lai lauztu spēles gaitu. Arī "Lielvārdes" uzbrucējam Jānim Virsnītim sezona finišējusi priekšlaicīgi - ieģipsēta labā roka. Lai Jānim aiz apmales nebūtu tik skumji, vērojot savējo cīņas laukumā, viss ģipsis izraibināts ar lielvārdiešu parakstiem. Lielvārdes komandas priekšrocība noteikti ir garais rezervistu soliņš – vakar pēc kājas traumas sadziedēšanas laukumā bija atgriezies aukstasinīgais aizsargs Toms Delviņš, cīņā tika sūtīts arī pieredzējušais uzbrucējs Ivans Abramovs, kuram izdevās izcelties ar rezultatīvu piespēli. Tomēr arī "Lielvārde" spēles izšķirošajos mirkļos malā nosēdināja teju vai pusi sastāva – laukumā devās tikai paši labākie, jo kļūdīties, kā tas nereti gadījās spēles pirmajā daļā, vairs nedrīkstēja.

Kopumā jāsaka, ka īstas "zobu sāpes" ķekaviešiem sagādāja "Lielvārde" uzbrucēju "vieglā kavalērija" – Akmeņlauks, Kostusevs, Jansons, arī Kusiņš un Savins nepārtraukti izraustīja "Ķekavas" aizsardzības bastionus, sevišķi bīstamus padarot lielvārdiešu ātros pretuzbrukumus. Ķekavieši joprojām vairāk cenšas spēlēt ar masu un metieniem no visām iespējamām situācijām. Tik viegli neiet, jo pretinieki noskaņojušies uz katru grūdienu atbildēt pat ar diviem. Sevišķi to var redzēt, ja paseko augumā lielā ķekavieša Jāņa Peiča darbībai laukumā – viņam no lielvārdiešiem tiek visvairāk...

Cīņa notiek ne tikai laukumā, bet arī aiz tā robežām. Līdzjutēju konkurencē vakar "Lielvārde" bija ievērojami pārāka par "Ķekavu". Lai arī lielvārdieši (rembatieši?) ļoti labi zina, ka viņu ar roku griežamo sirēnu Vidzemes olimpiskajā centrā ienest neļaus, tā atkal bija atvesta un pirms spēles tricināja saulaini zilās debesis virs Valmieras. Finālspēle notika olimpiskā centra vidējā laukumā, ļaujot līdzjutēju pulkiem ieņemt katram savu tribīni. Te nu uzreiz atklājās faktiskā aina – pulciņš ķekaviešu ar izmisīgi sistajām bungām nespēja nomākt lielvārdiešu sarkani tērpto kori ar visu Lielvārdes jostu vairāku metru garumā. Lielvārdes klubs, zinot šīvakara spēles nozīmīgumu (iespēju noslēgt sēriju un kārt kaklā zelta godalgas), savus līdzjutējus uz Valmieru vedīšot bez maksas. Ķekavieši, mobilizējieties, jo arī jūsu puiši ir pelnījuši kārtīgu atbalstu! Par labu florbolu!

Spēles tiešraide Sportacentrs.com (ŠEIT) un Sportacentrs.com TV (Lattelecom Interaktīvās TV 411.kanāls).

Izmantotie resursi:
floorball.lv

Kura komanda šovakar uzvarēs?

  • 63

  • 55

  • 6


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-04-22 12:27, pirms 12 gadiem
Par stipru Lielvārdi!

  -3 [+] [-]

, 2012-04-22 13:20, pirms 12 gadiem
masalskis12345 rakstīja: Lielvārdei tai būs zelts.
Būs!!!! Iespējams, ka kaut kad arī būs. Bet tikai ne šogad!!!
Skaists fināls izvērties, vispirms Lielvārde vadībā, tad Ķekava, tad atkal Lielvārde, un noslēgumā Ķekava čempions!!! Pa smuko!!! Prozīt!!!

  +3 [+] [-]

, 2012-04-22 14:33, pirms 12 gadiem
..nekas vēl nav beidzies ! Ķekava bez cīņas nepadosies ! par labu finālu un par to, lai čempions tiktu noskaidrots 3dien !!!

  -2 [+] [-]

, 2012-04-22 15:59, pirms 12 gadiem
medalas gan tadas ka setas cempi, vareja jau uztaisit pieklajigak, mecam ari vakar , biski lielakas pa 20 sant, nu nesmuki, tomer virsligas zelts.

  +1 [+] [-]

, 2012-04-23 16:02, pirms 12 gadiem
Lielvārde - trešdien mājup ar zeltu!!!
Lai izdodas!!!

     [+] [-]

, 2012-04-23 21:54, pirms 12 gadiem
Lielvārde cīnīsies līdz pēdējam!
Jufy rakstīja: ..nekas vēl nav beidzies ! Ķekava bez cīņas nepadosies ! par labu finālu un par to, lai čempions tiktu noskaidrots 3dien !!!

     [+] [-]

, 2012-04-24 15:06, pirms 12 gadiem
valdinjshh rakstīja: Lielvārde cīnīsies līdz pēdējam!
Spēks ir bumbās (olās), bumbas (olas) nāk no vistas, vistas no Ķekavas! Zvaigznes un planētas ir sastājušās Ķekavas zīmē!!!
Lielvārdei vienkārši vairs nav variantu!!! Ja viņi zeltu nav paņēmuši 6 spēlēs, tad 7. arī nepaņems!!!
Par LIELU ĶEKAVU!!!!
PROZĪT!!!