Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Sezonu atklās arī Talsos, Kocēnos, Liepājā, Rīgā un Valmierā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Sezonu atklās arī Talsos, Kocēnos, Liepājā, Rīgā un Valmierā
Foto: floorball.lv

Vakar ar spēli Cēsīs starp vīriešu Virslīgas komandām "Lekrings" un "Lielvārde" (6:0) startēja Latvijas 21. čempionāts florbolā. Šodien savus pirmos mačus aizvadīs vēl 10 vīriešu komandas, spēles no Kocēniem, Liepājas un Valmieras tiešraidē translēs portāla Sportacentrs.com interneta TV.

VĪRIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 15.00 "Talsi/Triobet" - "Ulbroka/FS Masters" (Talsu Valsts ģimnāzijas sporta hallē)
"Talsi/Triobet" pagājušajā sezonā regulārajā turnīrā ieņēma augsto 5.vietu, bet izslēgšanās spēlēs jau ceturtdaļfinālā piekāpās "Ķekavai". Starpsezonu posmā talseniekiem ievērojamas izmaiņas sastāvā – projām devušies Artis Raitums, Aivis Hammers, Matīss Jansons, Māris Ronis, Toms Bitmanis, Normunds Jansons, Māris Āboltiņš, Artūrs Pētersons un Kārlis Siljevičs, pievienojušies Mārcis Bajaruns, Krišs Treimanis, Valters Spicbergs, Deivids Barkovskis, Kristaps Riekstiņš un Markuss Plūdums.
"Ulbroka/FS Masters" aizvadītajā čempionātā ierindojās tikai 10.vietā, tāpēc izslēgšanas spēlēm nekvalificējās. Komandu pametuši Kārlis Bulāns, Jānis Jaunzems, Uldis Purvišķis – Priede, Rolands Reinsons, Edgars Pukinskis un Indriķis Siliņš, bet papildinājuši Edžus Ceriņš, Niks Ķuzulis, Ričards Gruziņš, Toms Talo, Rolands Peļņa, Kaspars Matuzonis un Emīls Vīndedzis.

Pulksten 16.00 "Rubene" – FK "Rīga" (Kocēnu sporta namā)
Kocēnu "Rubene" pagājušā čempionāta regulārajā turnīrā ieņēma 9.vietu un izslēgšanas spēlēs nepiedalījās. Komandas sastāvu izmaiņas skārušas minimāli – nav pieteikti Lauris Niezers, Mārtiņš Larinovs un Toms Ķirmužs, bet klāt nākuši Atis Stepāns, Matīss Mālnieks, Lauris Zaicevs un Leo Lapiņš.
FK "Rīga" pēc pāris sezonu pārtraukuma atgriezies augstākajā sabiedrībā. Komandai jauns treneris – Mārtiņš Jarohovičs, bet sastāvs pastiprināts ar Alvi Dāli, Māri Roni, Tomu Bitmani, Uldi Purvišķi - Priedi un Tomu Mengotu.
Spēles tiešraide: ŠEIT.

Pulksten 18.00 "Kurši" – FK "Madona" (Liepājas Olimpiskajā centrā)
Liepājas "Kurši" aizvadītā čempionāta regulārajā turnīrā ieņēma 8.vietu, bet izslēgšanas spēlēs netika tālāk par ceturtdaļfinālu. Šosezon liepājnieku sastāvā vairs neredzēsim Kārli Lauci, Mārtiņu Jurgeviču un Tomasu Fridrihsonu, bet klāt nākuši jaunie liepājnieki Kristaps Osš – Ervics, Kārlis Pupils, Jānis Puķītis un Valters Bišofs.
FK "Madona" ir Virslīgas debitants. Lai cīnītos kā līdzīgi ar Latvijas labākajām komandām, madonieši savu sastāvu papildinājuši ar Mārtiņu Lapsiņu, Mārtiņu Zvidru, Jāni Borodušku, Valēriju Bodnieku, Kārli Krastiņu un Elviju Jankovski.
Spēles tiešraide: ŠEIT.

Pulksten 19.00 "RTU/Inspecta" – SK "Pārgauja" (NBS Sporta bāzē, Rīgā)
Rīgas "RTU/Inspecta" pavasarī aizkļuva līdz pusfinālam, bet pēc tam spēja izcīnīt bronzas medaļas. Jaunajā komandas modelī vairs nav Kristiāna Lisovska, Edžus Ceriņa, Edgara Gailīša, Uģa Savicka, Nika Ķuzuļa, Oskara Kirkila, Rolanda Peļņas un Laura Lancmaņa. Vietā nākuši Kārlis Bulāns, Jānis Jaunzems, Dmitrijs Streļcovs, Edgars Siliņš, Krišs Līdumnieks, Alberts Jēkabsons, Viesturs Kikors un Gvido Lauga.
Stalbes SK "Pārgauja" iepriekšējā čempionāta regulārajā turnīrā finišēja 7.vietā, bet izslēgšanas spēlēs netika tālāk par ceturtdaļfinālu. Šosezon stalbiešiem nāksies iztikt bez Anrija Venta, Gvido Laugas, Atvara Kalniņa un Ričarda Laugas, bet Virslīgas komandā debitēs trīs pašu jaunieši – Miķelis Roops, Olafs Zvīnis un Edgars Skļarovs.

Pulksten 19.30 FBK "Valmiera/ViA" – "Ķekava" (Vidzemes Olimpiskajā centrā, Valmierā)
FBK "Valmiera/ViA" pagājušā čempionāta regulārajā turnīrā ieņēma 11.vietu un izslēgšanas spēlēs tikai noskatījās. Komandas sastāvs praktiski saglabāts – pieteikumā vairs nav Matīsa Kligina, Mārtiņa Vīna un Pētera Bērziņa, toties iegūts pieredzējušais Aigars Belasovs, kurš būs spēlējošais treneris. No jauniešu komandām klāt nācis Krišs Lužinskis.
"Ķekava" iepriekšējās sezonas regulārajā turnīrā finišēja 4.vietā, izslēgšanas spēlēs tika līdz pusfinālam, spēlē par bronzas medaļām piedzīvoja zaudējumu. Šajā čempionātā ķekaviešiem būs jāiztiek bez Gunāra Klēģera, Jāņa Peiča, Alvja Dāles, Ata Lazdiņa un Rūdolfa Blūma. Jaunieguvumi – Aivis Hammers un Dāvis Vegners. Trenera pienākumus uzņēmies Kristens Rubenis.
Spēles tiešraide: ŠEIT.

Izmantotie resursi:
floorball.lv