Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Artis Malkavs paliek bez dāvanas, Andrim Pīlupam - divas

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Artis Malkavs paliek bez dāvanas, Andrim Pīlupam - divas
"Lielvārde"
Foto: Raivo Sarelainens, floorball.lv

Tikai viena soļa attālumā no iekļūšanas ELVI florbola līgas finālā nonākuši "Lielvārdes" florbolisti, kuri šovakar Cēsīs uzvarēja "Lekringu" pēcspēles metienos, sabojājot pretinieku galvenajam trenerim Artim Malkavam dzimšanas dienas noskaņojumu - 4:3. Šodien dzimšanas dienu svin arī "Ulbrokas/FS Masters" galvenais treneris Andris Pīlups, kuram, atšķirībā no kolēģa, pa dāvanai katrā rokā. Ja dienas vidū viņa vadītā ELVI florbola līgas sievietēm komanda FK "NND" uzvarēja "Ķekavu", sērijā panākot izlīdzinājumu (2:2), tad vakarā to pašu izdarīja Ulbrokas vīru vienība, kas pretinieku laukumā papildlaikā ar 6:5 pārspēja "Mogo-RTU/Rockets", arī pagarinot pusfināla sēriju (2:2).

"Lielvārde" atstāj Malkavu bez dāvanas, sērijā 3

Iespējams, "Lielvārde" un Cēsu "Lekrings" mēģina uzstādīt kādu Ginesa grāmatas cienīgu rekordu, jo neviena no šo komandu pusfināla sērijas pirmajām trijām spēlēm nenoslēdzās pamatlaika 60 minūtēs. Kā izrādījās šovakar, izņēmums nebija arī ceturtais mačs, kurā komandas otro reizi pēc kārtas krustoja nūjas Cēsu sporta kompleksā. Šajā spēlē jau pirmais "Lielvārdes" metiens lika kapitulēt mājinieku vārtsargam Anrijam Ventam - 1:0, rezultātu atklāja Aivis Kusiņš. Cēsu florbolistiem vajadzēja tikai nedaudz vairāk par desmit minūtēm, lai ne tikai panāktu izlīdzinājumu, bet arī izvirzītos vadībā ar 3:1. Pa golam Jāņa Salceviča cietoksnī iemeta Andris Rajeckis, Toms Šmits un Andris Malkavs. Nākamo golu vairāk nekā tūkstotim skatītāju nācās gaidīt vairāk nekā 40 spēles minūtes, jo otrā trešdaļa pagāja bez vārtu guvumiem, bet 46.minūtē lielvārdietis Toms Akmeņlauks nerealizēja soda metienu. Tikai pamatlaika pēdējo septiņu minūšu laikā "Lielvārde" Pētera Freimaņa un Ata Blinda personā realizēja divus skaitliskos vairākumus - 3:3 un jau šīm komandām ierastais spēles pagarinājums. Papildlaikā rezultāts nemainījās, bet pēcspēles metienos šoreiz izrādījās par maz ar piecu bullīšu sēriju, jo uz tablo joprojām bija neizšķirts. Izšķirošais bija septītais piegājiens, kurā Lielvārdes komandas vārtsargs Jānis Salcevičs atvairīja cēsnieka Ingus Laiviņa metienu, bet viņa amata brālis pretinieku nometnē Anrijs Vents nebija tik veiksmīgs duelī ar Pēteri Freimani. Cēsnieku vārtsargs gan skāra lielvārdieša raidīto bumbiņu, tomēr tā lēni un it kā negribīgi ieripoja viņa vārtos, ļaujot "Lielvārdei" svinēt ļoti svarīgu uzvaru ar 4:3. "Lekringa" treneris Artis Malkavs, kuram tieši šodien ir dzimšanas diena, palika bez no savas komandas visvairāk kārotās dāvanas...

Par labākajiem spēlētājiem abu komandu rindās tika atzīti vārtsargi - lielvārdietis Jānis Salcevičs, kurš šovakar atvairīja 30 metienus, un Anrijs Vents, kurš tika galā ar 36 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais starp uzvarētājiem ar 2 (1+1) punktiem bija spēlējošais treneris Atis Blinds, bet Cēsu komandā ar divām piespēlēm - Pauls Erenbots. Sērijā līdz četrām uzvarām "Lielvārde" izvirzījusies vadībā ar 3:1, sērijas piektā spēle paredzēta nākamās nedēļas nogalē, tā notiks Lielvārdes novada sporta centrā.

"Lekrings" - "Lielvārde" - 3:4 PS (3:1, 0:0, 0:2, 0:0, 0:1)
Metienu attiecība:
29:33 (9:11, 7:5, 9:10, 1:7)
Rezultatīvākie:
"Lekrings" – Pauls Erenbots 2 (0+2), Andris Malkavs 1 (0+1), Andris Rajeckis 1 (1+0), Toms Šmits 1 (1+0), Gints Bērtulis 1 (0+1).
"Lielvārde" – Atis Blinds 2 (1+1), Aivis Kusiņš 1 (1+0), Pēteris Freimanis 1 (1+0), Toms Akmeņlauks 1 (0+1), Ervīns Torsters 1 (0+1).

Pīlupam jau otrā dāvana - ulbrokieši vēlreiz pieveic "Mogo-RTU/Rockets"

Pusfināla sērija starp Rīgas "Mogo-RTU/Rockets" un "Ulbroku/FS Masters" sākās ar rīdzinieku divām uzvarām viesos, bet savā laukumā viņiem tā vairs neveicās. Jau vakar studenti piekāpās ulbrokiešiem papildlaikā ar 4:5, bet šīvakara cīņai bija ļoti līdzīgs scenārijs. Lai gan spēles rezultātu O.Kalpaka pamatskolas mājīgajā sporta zālē jau 4.minūtē atklāja laukuma saimnieki Edija Hammera personā (1:0), līdz pirmajam pārtraukuma ulbrokieši Edžus Ceriņš un Kaspars Šķēls ar precīziem metieniem vadību ļāva pārņemt savai komandai - 2:1. Otrās trešdaļas pirmajā pusē trīs golus pēc kārtas iemeta rīdzinieki - Gvido Laugas un divi Jāņa Jansona raidījumi vadību ļāva atgūt komandai "Mogo-RTU/Rockets" (4:2). Perioda otrajā daļā ar diviem goliem atbildēja ulbrokieši Ivo Preiss un Artūrs Jurševskis - 4:4. Pēdējā periodā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem (Edijs Hammers - Krists Štelmahers) - 5:5, ar tādu rezultātu noslēdzās pamatlaiks. Otro vakaru pēc kārtas spēles papildlaikā veiksme bija Ulbrokas komandas pusē - 64.minūtē Ērika Akulova piespēli uzvaras vārtu guvumā pārvērta Toms Niedre. Uzvara ar 6:5 bija lieliska dāvana "Ulbroka/FS Masters" galvenajam trenerim Andrim Pīlupam, kuram šodien ir apaļa dzīves jubileja. Jāpiebilst, ka šodien tieši tādu pašu dāvanu viņam sagādāja arī ELVI florbola līgas sievietēm komanda FK "NND", kas pusfināla sērijas ceturtajā mačā uzvarēja vicečempioni "Ķekavu".

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju rindās saņēma vārtsargs Ivars Dišereits, kurš atvairīja 31 no 36 pretinieku metieniem. Rezultatīvākais viņa komandā ar 2 (1+1) punktiem bija Toms Niedre, divas piespēles Ērika Akulova kontā. Rīgas komandā par labāko atzina divu vārtu autoru Ediju Hammeru, 2 (1+1) punkti Gvido Laugas kontā, bet rezultatīvākais ar 3 (2+1) punktiem bija spēlējošais treneris Jānis Jansons. Sērijā līdz četrām uzvarām šobrīd ir līdzsvars (2:2), piektā spēle notiks nākamās nedēļas nogalē Ulbrokas sporta kompleksā.

"Mogo-RTU/Rockets" - "Ulbroka/FS Masters" 5:6 ET (1:2, 3:2, 1:1, 0:1)
Metienu attiecība:
36:33 (10:9, 11:12, 13:10, 2:2)
Rezultatīvākie:
"Mogo-RTU/Rockets" – Jānis Jansons 3 (2+1), Edijs Hammers 2 (2+0), Gvido Lauga 2 (1+1), Indriķis Siliņš 1 (0+1), Dinārs Vaitaitis 1 (0+1), Jānis Boroduška 1 (0+1).
"Ulbroka/FS Masters" – Toms Niedre 2 (1+1), Ēriks Akulovs 2 (0+2), Edžus Ceriņš 1 (1+0), Kaspars Šķēls 1 (1+0), Ivo Preiss 1 (1+0), Krists Štelmahers 1 (1+0), Artūrs Jurševskis 1 (1+0), Krišjānis Zeps 1 (0+1), Kārlis Bulāns 1 (0+1), Kaspars Miķelsons 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

     [+] [-]

, 2016-03-20 22:39, pirms 8 gadiem
SUPER spēle!
Bet atkal pārdomas: skatītāju skaits, tomēr, nav korekts, lai vai kā Cēsis gribētu uzstādīt rekordus (8 sektori pa 9 rindām, rindā 15 sēdvietas = 1080 sēdvietas + komandas (50 cilvēki)). Bet ja skatās, tad ĻOTI daudz brīvu vietu. Lai jau tiek.

     [+] [-]

, 2016-03-21 08:05, pirms 8 gadiem
murkshkjis rakstīja: SUPER spēle!
Bet atkal pārdomas: skatītāju skaits, tomēr, nav korekts, lai vai kā Cēsis gribētu uzstādīt rekordus (8 sektori pa 9 rindām, rindā 15 sēdvietas = 1080 sēdvietas + komandas (50 cilvēki)). Bet ja skatās, tad ĻOTI daudz brīvu vietu. Lai jau tiek.
Neapgalvoju, ka norādītais skaits ir precīzs, bet ņem vērā, ka daudzi - sevišķi jaunākās paaudzes pārstāvji - laiku pavadīja ārpus tribīnēm + katrā tribīņu sektorā vēl virkne aizmugurē stāvēja kājās.