Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

papildināts "Lielvārde" sabojā Aleksandrova atgriešanos, maticinieši izglābjas Līgatnē

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārde" sabojā Aleksandrova atgriešanos, maticinieši izglābjas Līgatnē
"Lielvārde" vs "Rubene"
Foto: Ritvars Raits

Šovakar notika divas Latvijas Florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīgas spēles. Pirmajā no tām "Lielvārde" viesos ar 6:3 pārspēja "Rubeni", sabojājot trenera Sergeja Aleksandrova atgriešanos uz Kocēnu komandas komandtiltiņa, bet otrajā "Latgranula/Līgatne" sīvā cīņā tikai pēcspēles metienos ar 5:6 piekāpās Andreja Maticina vadītajai "Ķekavai".

"Rubenei" šīsdienas spēle bija zīmīga ar to, ka pie komandas stūres atgriezies treneris Sergejs Aleksandrovs, kura vadībā kocēnieši savā laikā izcīnījuši gan Latvijas čempionāta sudraba, gan bronzas godalgas. Droši vien mājinieki cerēja, ka šis apstāklis pacels viņu noskaņojumu un ļaus pārtraukt triju zaudējumu sēriju, vienlaicīgi revanšējoties lielvārdiešiem par pirmajā aplī piedzīvoto zaudējumu (1:5). Pirmais periods pagāja līdzīgā cīņā, kuras laikā "Lielvārde" izvirzījās vadībā ar 1:0. Otrā perioda vidū viesi savu pārsvaru dubultoja (2:0), bet pirms pārtraukuma jau bija izvirzījušies vadībā ar 4:1. Pēdējā trešdaļas sākumā "Rubene" rezultāta starpību samazināja līdz minimumam (3:4), tomēr pēdējais vārds piederēja "Lielvārdes" spēlētājiem, kuri līdz perioda beigām atbildēja ar diviem vārtiem – 6:3. Pēc šī panākuma lielvārdieši turnīra tabulā jau kārtējo reizi apsteiguši savu sīvāko konkurenti - "Ulbroku", pakāpjoties uz 6. vietu.

"Lielvārdes" galvenais treneris Atis Blinds sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja, ka beidzot pēc spēles var pasmaidīt, jo visu komandu var uzteikt par parādīto cīņassparu, veiksmīgi nospēlēts ne tikai aizsardzībā, bet arī uzbrukumā, pārliecinoši darbojies arī vārtsargs Igors Ivanovs. Lielvārdieši jau pirms spēles zinājuši, ka par "Rubenes" treneri atkal kļuvis Sergejs Aleksandrovs. Bijis skaidrs, ka Kocēnu komandai būs morālais pacēlums, ka tā centīsies sevi parādīt no labākās puses. Pēdējā trešdaļā lielvārdiešiem jau atkal parādījušās "jauniešu slimības" pazīmes, kad rezultāta starpība kļuva minimāla, tomēr bijusi iespēja paņemt pusminūtes pārtraukumu, komanda nomierinājusies un aizvadījusi maču līdz uzvarai.

"Ķekavas" florbolisti pirms šīvakara spēles bija uzvarējuši trijās spēles pēc kārtas, savu uzvaru sēriju uzsākot pret vienu no līdervienībām – Cēsu "Lekringu". Pirmā apļa spēlē Virslīgas debitante "Latgranula/Līgatne" nekādus pārsteigumus ķekaviešiem nebija sagādājusi (10:5), tāpēc diezgan negaidīts bija šī mača rezultāts otrā perioda vidū – 3:0 mājinieku labā. Līdz otrajam pārtraukumam viesi paspēja panākt izlīdzinājumu (3:3), tomēr pēdējās trešdaļas sākumā līgatnieši astoņu (!) sekunžu laikā guva divus vārtus, izvirzoties vadībā ar 5:3. 51. minūtē viesi rezultāta starpību samazināja līdz minimumam (4:5), bet 15 sekundes pirms pamatlaika beigām brāļi Klēģeri (Gints no Gunāra piespēles) panāca neizšķirtu (5:5). Pagarinājumā neviena no komandām vārtus neguva, tāpēc uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienos. Interesanti, ka "Latgranula/Līgatne" spēlētājiem jau pamatlaikā bija divas, bet papildlaikā vēl viena iespēja izpildīt soda metienus, kas netika realizēta. Savu vienīgo iespēju nebija izmantojuši arī ķekavieši. Neprasme pārspēt pretinieku vārtsargu abām komandām bija raksturīga arī pēcspēles metienu sērijā, līdz "Ķekavas" sesto iespēju izmatoja Gints Klēģers, kļūdams par šī mača dubultvaroni. Ķekavieši pēc šī smagi nākušā panākuma turnīra tabulā apsteidza "Talsi/Triobet", ieņemot daudzu iekāroto 4. pozīciju.

"Latgranula/Līgatne" galvenais treneris Normunds Zvejnieks uzreiz saprata portāla Sportacentrs.com uzdotā jautājuma par to, kuram spēles elementam viņa komanda pievērsīs lielāko uzmanību jau nākamajā treniņā. Viņš atklāja, ka pirmdien uz treniņu neesot bijuši rīdzinieki, tāpēc neesot mēģināta spēle vairākumā. Šovakar tas smagi atspēlējies. Ar soda metieniem problēmas bijušas jau sezonas sākumā, kad neesot realizēti pat astoņi pēc kārtas. Pie "bullīšiem" ticis nopietni strādāts, jau šķitis, ka komanda ir uz pareizā ceļa, bet šodien atkal nekā... Spēle skaitliskajā vairākumā ir ļoti būtiska, svarīgi, lai puiši pēc tam, kad nopelnīts šis vairākums, neatslābinātos, bet gan spētu realizēt to. "Nopietni jātrenējas un cerēsim, ka izslēgšanas spēļu laikā būsim sasnieguši savu labāko formu," sarunas noslēgumā optimistiski bija noskaņots treneris Zvejnieks.

Florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīga, 19. janvāris

"Rubene" – "Lielvārde" 3:6 (0:1, 1:3, 2:2)

Metienu attiecība:
42:29 (10:10, 12:11, 20:8)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde" – Toms Akmeņlauks 2 (2+0), Artūrs Skadiņš 2 (1+1), Miks Valpēters 2 (1+1), Ervīns Torsters 2 (0+2).

"Latgranula/Līgatne" – "Ķekava" 5:6 (1:0, 2:3, 2:2, 0:0, 0:1)

Metienu attiecība:
41:46 (12:5, 13:21, 13:17, 3:3)
Rezultatīvākie:
"Latgranula/Līgatne" – Ronalds Arājs 3 (2+1), Dāvis Mintiks 2 (1+1).
"Ķekava" – Matīss Jansons 2 (1+1), Jānis Liepa 2 (1+1), Gints Klēģers 2 (1+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

  +2 [+] [-]

, 2011-01-19 22:19, pirms 13 gadiem
super!lielvārde!!!!rullē!

  -1 [+] [-]

, 2011-01-20 00:26, pirms 13 gadiem
No sākuma varētu pārliecināties par visu un tad rakstīt. Respektīvi, pēdējie Lielvārdes vārti netika iemesti jau tukšos vārtos.
Malači.

     [+] [-]

, 2011-01-20 12:45, pirms 13 gadiem
shausmas rakstīja: No sākuma varētu pārliecināties par visu un tad rakstīt. Respektīvi, pēdējie Lielvārdes vārti netika iemesti jau tukšos vārtos.
Malači.
Neticu gan, ka pilnos, drīzāk jau tukšos...

     [+] [-]

, 2011-01-20 14:11, pirms 13 gadiem
rozmari rakstīja: Neticu gan, ka pilnos, drīzāk jau tukšos...
Ticēt tu vari kaut vai ziemassvētku vecītim, bet Toms iemeta pēdējo golu vārtos, kurus tajā brīdī sargāja vārtusargs.