Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Uz pacēluma viļņa esošā “Ķekava/RB&B” lūkos nostiprināt pozīcijas

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Uz pacēluma viļņa esošā “Ķekava/RB&B” lūkos nostiprināt pozīcijas
Toms Ķeirāns pirmajā mačā atzīmējās ar "hat-trick", foto: PPB Media

Dramatiskā mačā tikuši pie panākuma Elvi florbola līgas ceturtdaļfināla sērijas pirmajā mačā, “Ķekava/RB&B” šovakar pulksten 16:00 dosies laukumā atkārtoti, lai dubultotu savu pārsvaru duelī pret “Rubeni”.

Vakar komandas aizvadīja sērijas pirmo spēli un vairāk nekā divas trešdaļas mača laika “Ķekava” droši kontrolēja notikumu gaitu laukumā, nedodot pērnās sezonas finālistiem nekādas izredzes uz atspēlēšanos. Lai gan Matīss Celms vienus vārtus 49. minūtē atspēlēja, tas neradīja trauksmes sajūtu. Taču pēc paņemtā 30 sekunžu pārtraukuma “Rubene” piecu minūšu laikā guva trīs vārtus, kas no nelabvēlīgā 2:4 pēkšņi ļāva jau atrasties vadībā ar 5:4. Nu jau jāglābjas bija mājiniekiem, kuriem kārtējo reizi līdera lomu nodemonstrēja Klāvs Jansons. Vispirms viņš 16 sekundes pirms pamatlaika beigām ar velkošu metienu no distances panāca izlīdzinājumu, bet papildlaika septītajā minūtē nodemonstrēja savu augsto individuālo meistarību, skaisti apspēlējot pretinieku, izkārtojot sev parocīgu metienu, ar kuru netika galā Roberts Trepšs – 6:5 “Ķekava/RB&B” uzvara un daudz pozitīvu emociju. Turpretim “Rubene”, kura parādīja, ka spēj lauzt nelabvēlīgi ritoša mača gaitu, tomēr palika tukšā. Turklāt Kocēnu komanda “Ķekavai” zaudējusi jau visās trijās šīs sezonas spēlēs.

Šovakar sērijas otrā spēle sāksies pulksten 16:00 un norisināsies turpat Ķekavā, kur vakar tika pulcētas pilnas tribīnes ar florbola līdzjutējiem. Mājiniekiem bez Jansona, kurš līdera dotības nodemonstrēja atbildīgākajos brīžos, labs palīgs uzvaras veidošanā bija Toms Ķeirāns, kuram trīs precīzi metieni. Tikmēr viesu komandā par labāko spēlētāju pamatoti tika atzīts Kristers Babris, kurš arī mača izskaņā spēja izvirzīt vadībā savu komandu.

Klāvs Jansons pēdējās astoņas spēles laukumu nav atstājis bez vārtu guvumiem, savukārt vismaz viena piespēle komandas kapteinim ir septiņās pēdējās cīņās. Vēl iespaidīgāka ir viņa sērija ar vismaz vienu rezultativitātes punktu, jo tā izaugusi jau 15 maču garumā. Tikmēr Ķeirāns pie punktiem ticis pēdējos sešos mačos.

“Rubenes” komandā Matīss Celms vakardienas mačā atzīmējās ar saviem simtajiem vārtiem virslīgā. Viņš pie punktiem ir ticis pēdējos piecos mačos, kuros bijis spēles pieteikumos. Tomēr savu karjeras spilgtāko posmu piedzīvo Ķekavas florbola audzēknis Kristers Babris, kurš ar vārtu guvumiem izcēlies pēdējās piecās spēlēs, bet punktus nopelnījis jau sešos mačos pēc kārtas.

Šodienas maču apkalpos tiesnešu pāris no Somijas – Joni Kokonens un Tomi Virki, kuri vakar tiesāja ceturtdaļfināla spēli Valmierā. Spēles sākums šovakar pulksten 16:00 un cīņu video tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas florbola savienības Youtube kanālā.

Elvi florbola līgas ceturtdaļfināls

"Ķekava/RB&B" (#4) – "Rubene" (#5)

Spēles #DatumslaiksSpēleVietaRezultātsSērijā
1.17.02.20:00Ķekava/RB&B – RubeneĶekava6:5 (OT)1:0
2.18.02.16:00Ķekava/RB&B – RubeneĶekava
3.25.02.18:00Rubene – Ķekava/RB&BKocēnu SN
4.26.02.18:00Rubene – Ķekava/RB&BKocēnu SN
5.*04.03.20:00Ķekava/RB&B – RubeneĶekava
6.*05.03.20:00Rubene – Ķekava/RB&BKocēnu SN
7.*11.03.18:00Ķekava/RB&B – RubeneĶekava

Kura komanda uzvarēs sērijas otrajā mačā

  • 15

  • 8