Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

“FS Masters” sēriju pret talsiniekiem, iespējams, sāks bez abiem bijušajiem Talsu līderiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“FS Masters” sēriju pret talsiniekiem, iespējams, sāks bez abiem bijušajiem Talsu līderiem
Toms Bitmanis (FS Masters/Ulbroka). Foto: FS Masters

Kā pēdējās komandas Elvi florbola līgas ceturtdaļfināla sēriju uzsāks regulārā turnīra trešā labākā komanda “FS Masters/Ulbroka” un “Talsu NSS/Krauzers’, kuras priekšsacīkstēs ierindojās attiecīgi trešajā un sestajā vietā. Pirmās spēles sākums Ulbrokā pulksten 20:00.

“FS Masters/Ulbroka” komanda sezonas lielāko daļu gozējās turnīra tabulas galvgalī, taču regulārās sezonas izskaņā tika piedzīvoti vairāki sāpīgi zaudējumi, kas lika atkāpties ne vien no pirmās vietas tabulā, bet beigās palaist garām arī Cēsu “Lekringu”, kas deva trešo vietu. Ceturtdaļfinālā tas nozīmē spēlēšanu pret Talsu komandu, bet potenciālajā pusfināla sērijā komanda tādējādi ir zaudējusi nominālās sava laukuma priekšrocības. Pēdējos astoņos mačos komanda izcīnīja četras uzvaras un piedzīvoja tikpat neveiksmes. Pirmspēdējā spēlē savainojumā iedzīvojās Kārlis Petrovskis, bet pēdējā mačā ar Ķekavas komandu trauma vienam no komandas galvenajiem uzbrukuma vilcējiem Tomam Bitmanim. Pats florbolists sociālajos tīklos ziņojis, ka izslēgšanas turnīrā spēlētājs komandai nevarēs palīdzēt un ja tas tā tiešām būs, tas ir liels trieciens Ulbrokai. Tam spilgts piemērs bija tieši pēdējā spēle pret Ķekavu, kad komanda droši kontrolēja notikumus laukumā, bet pēc Toma savianojuma spēle burtiski pajuka un tika piedzīvota kārtējā neveiksme.

Tāpat pirmais ceturtdaļfināla mačs komandai būs jāaizvada vēl viena bijušā talsinieka Andreja Šķerberga, kurš turpina izciest trīs spēļu diskvalifikāciju un laukumā varēs atgriezties vien uz sērijas otro maču.

Balstoties uz ieņemtajām vietām turnīra tabulā un uz abām savstarpējām spēlēm, par dueļa favorītiem būtu uzskatāmi ulbrokieši, taču to pierādīt laukumā būs ļoti sarežģīti. Abu komandu pirmā savstarpējā spēle Ulbrokā tika aizvadīta pašā sezonas ievadā, kad laukuma saimnieki bija ievērojami pārāki, tiekot pie panākuma ar rezultātu 8:3, visu spēles gaitu konstanti palielinot savu vadību. Toreiz spilgtu maču aizvadīja par uzbrucēju pārkvalificētais Matīss Kristians Morozovs ar diviem vārtu guvumiem un divām piespēlēm. Pēdējos mačos gan Matīss atkal ir darbojies aizsarga pozīcijās. Talsu komandā ar divām piespēlēm rezultatīvākais bija Jānis Škutāns.

Līdzvērtīgāka bija abu komandu otrā spēle Talsos, kur gan jau astotajā minūtē Remāra Vikāņa vadītā komanda atradās pārliecinošā vadībā ar 3:0. Līdz pirmajam pārtraukumam talsinieki gan divus vārtus atspēlēja, bet otrajā periodā spēja arī pārņemt vadību ar 4:3. Turklāt Toms Akmeņlauks nerealizēja nozīmēto soda metienu. Par to kurzemnieki dārgi samaksāja trešajā periodā, kad septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām rezultātu izlīdzināja Rolands Līdums, bet jau pēdējā minūtē Oskars Bergmanis guva uzvaras vārtus “FS Masters/Ulbroka” labā. Starp citu, Bergmanis arī jau ilgāku laiku nespēlē savainojuma dēļ.

Vēsturiski komandas reti krustojušas nūjas savā starpā izslēgšanas turnīrā. Pirmā reize bija 2017./18. gada čempionātā, kad komandas spēkojās ceturtdaļfināla sērijā. Toreiz gana pārliecinošu uzvaru sērijā ar 4:1 svinēja “Betsafe/Ulbroka”, vēlāk aizkļūstot līdz lielajam finālam, tajā arī triumfējot.

2018./19. gada sezonā komandas satikās jau nopietnākā stadijā, kad dalīja vienu no divām ceļazīmēm uz lielo finālu. Pirmajās četrās spēlēs komandas uzvaras izcīnīja pārmaiņus, bet pēc tam “Betsafe Oxdog Ulbroka” uzvarēja ar 6:4 un 5:2, vēlāk čempionātu noslēdzot otrajā vietā, kamēr kurzemniekiem nācās samierināties ar ceturto vietu.

Pastāvēja varbūtība, ka komandas pusfinālā tiksies arī 2019./20. gada sezonā, kad “Latvijas Hipotēka/Oxdog Ulbroka” savu ceturtdaļfināla sēriju pret “Kurši/Ekovalis” ātri noslēdza ar 4:0 bilanci, bet talsinieki nonāca 1:3 iedzinējos pret “Lielvārde/FatPipe”. Tajā brīdī pasaulē iejaucās nejaukais Covid-19 un sezona tā arī netika pabeigta.

Šovakar spēles sākums pulksten 20:00 un maču video tiešraidē iespējams vērot “FS Masters” Solidsport kanālā.

Elvi florbola līgas ceturtdaļfināls

“FS Masters/Ulbroka” (#3) – “Talsu NSS/Krauzers” (#6)

Spēles #DatumsLaiksSpēleVietaRezultātsSērijā
1.18.02.20:00FS Masters/Ulbroka – Talsu NSS/KrauzersUlbroka
2.19.02.17:00FS Masters/Ulbroka – Talsu NSS/KrauzersUlbroka
3.25.02.18:00Talsu NSS/Krauzers – FS Masters/UlbrokaTalsi
4.26.02.17:00Talsu NSS/Krauzers – FS Masters/UlbrokaTalsi
5.*04.03.19:00FS Masters/Ulbroka – Talsu NSS/KrauzersUlbroka
6.*05.03.16:00Talsu NSS/Krauzers – FS Masters/UlbrokaTalsi
7.*11.03.19:00FS Masters/Ulbroka – Talsu NSS/KrauzersUlbroka