Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Čempioni izglābjas no Maticina ķekaviešiem

Ritvars Raits
Ritvars Raits

Čempioni izglābjas no Maticina ķekaviešiem
Ar ķekavieša Mārtiņa Brigmaņa veiksmi uzbrukumā sensācijai nepietika...
Foto: Mārtiņš Šults, www.floorball.lv

Ar spēli starp komandām "Ķekava" un "RTU/Inspecta" šovakar pēc teju trīs nedēļas gara pārtraukuma atsākās cīņas Latvijas Florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīgā. Rīdzinieki uzvarēja ar 10:6, bet jāatzīst, ka šis panākums viņiem nenāca nemaz tik viegli – vēl pēdējā perioda sākumā ķekavieši sava jaunā trenera Andreja Maticina vadībā bija panākuši izlīdzinājumu (5:5).

"RTU/Inspecta", kā jau tas čempionei pienākas, maču uzsāka ar diviem ātriem vārtu guvumiem (2:0). Ķekaviešus tas gan nesalauza – pirmā perioda vidū 20 sekunžu laikā viņi atbildēja ar to pašu (2:2), arī pārtraukumā dodoties rezultāts neizšķirts – 3:3.

Otrās trešdaļas sākumā par atspēlēšanos jau bija jādomā rīdziniekiem, jo vadībā ar 4:3 izvirzījās "Ķekava". Pateicoties diviem "RTU/Inspecta" kapteiņa Aināra Juškēviča precīziem raidījumiem pirms pēdējā perioda minimāls pārsvars viesiem – 5:4.

Trešā perioda sākumā savus trešos vārtus spēlē guva ķekavietis Mārtiņš Brigmanis, jau kārtējo reizi panākot līdzsvaru uz rezultātu tablo – 5:5. Savu panākumu "Ķekavas" florbolistiem attīstīt tomēr neizdevās – nepilnu desmit minūšu laikā, lielākoties pateicoties sava uzbrucēja Ata Blinda rezultatīvajai spēlei, "RTU/Inspecta" izvirzījās vadībā ar 8:5, bet visā mačā svinēja uzvaru ar 10:6.

Pēc spēles portāls Sportacentrs.com telefoniski sazinājās ar komandas "Ķekava" treneri Andreju Maticinu un apsveica viņu ar debiju florbolā. Jautāts, vai spēles gaitā saglabāja cerības uz labvēlīgu iznākumu, Maticins atbildēja, ka protams, jo citādi jau neesot vērts doties laukumā. Tas, ka pretī bija čempioni, viņu neesot uztraucis - tādās lietās viņš vispār cenšoties neiedziļināties. Ķekavieši esot nospēlējuši labi, bet, tieši tāpat kā hokejā, arī florbolā viens vārtu guvums var salauzt visu spēli. Šovakar tie esot bijuši pretinieku gūtie sestie vārti (Atis Blinds). Tiem sekoja muļķīga "Ķekavas" aizsarga kļūda uz līdzenas vietas un vēl viens gols, ar kuru mača liktenis praktiski bijis izšķirts.

Jautāts, kā iejuties jaunajā sporta veidā, Andrejs Maticins atzina, ka ļoti viegli, jo daudz kas tomēr ir tāpat kā hokejā, vispirms jau tehnika - bumbiņas apstrāde, ātras un precīzas piespēles kā arī metieni. Zināmas atšķirības esot, piemēram, skaitliskā vairākuma izspēlē. Šīsdienas spēlē pretinieki tomēr esot bijuši nedaudz meistarīgāki, bet ķekaviešus noteikti kavē pārāk īsais rezervistu soliņš. Ja "Ķekavai" būtu trīs pilnas spēlētāju maiņas, komanda noteikti būtu ievērojami cīņasspējīgāka.

Florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīga, 17. decembris

"Ķekava" – "RTU/Inspecta" 6:10 (3:3, 1:2, 2:5)

Metienu attiecība:
32:35 (14:13, 11:10, 7:12)
Rezultatīvākie:
"Ķekava" – Mārtiņš Brigmanis 4 (3+1), Matīss Jansons 2 (1+1), Gunārs Klēģers 2 (0+2), Jānis Liepa 2 (0+2).
"RTU/Inspecta" – Atis Blinds 8 (3+5), Ainārs Juškēvičs 5 (4+1), Ivo Preiss 3 (1+2).

Viena spēle šovakar notika arī sieviešu Virslīgā – "Rīgas lauvas/Errea" sagādāja otro zaudējumu "Ķekava/AXA".

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

  +2 [+] [-]

, 2010-12-17 22:37, pirms 13 gadiem
Es par Ķekavas vistām! (mm)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2010-12-17 23:13, pirms 13 gadiem
Nu žēl, ka debija pret čempioniem.
Domāju, ka Ķekavieši vēl sevi parādīs.

     [+] [-]

, 2010-12-17 23:26, pirms 13 gadiem
Atis...BLINDS...MONSTRS..
Prieks par vinja spēli

  +3 [+] [-]

, 2010-12-18 02:39, pirms 13 gadiem
Man nav skaidr,ko tā saucamais rtu treneris tur dara-ērms! Nu un Nr13 un Blinds ir sadomājušies no sevis velns zin ko! Mēsli! Tas nav komandas līder cienīga uzvedība RUNA IET PAR UZVEDĪBU UZ SOLIŅA!
Ķekavniekiem iesaku nomainīt jau tagad Maticinu,jo vajag Značoka tipa treneri,jo problēma ir galvās un nekur citur!Klēģers jaunākais ar sāk līdzināties tiem tipāžiem par kojau runājuiepriekš!
Spēles moments: rtu atrod pašu mazāko ķekavnieku un tad rāda iekšu-pretīgi!
Jā par treneri vajag nevis Maksi bet autoritāti kā Znaroks jeb pārfrāzējot florbola terminaloģijā Skudru!

     [+] [-]

, 2010-12-18 02:40, pirms 13 gadiem
Spēle bija tiešām laba,tas gan....

  +2 [+] [-]

, 2010-12-18 08:55, pirms 13 gadiem
Riga20 rakstīja: Man nav skaidr,ko tā saucamais rtu treneris tur dara-ērms! Nu un Nr13 un Blinds ir sadomājušies no sevis velns zin ko! Mēsli! Tas nav komandas līder cienīga uzvedība RUNA IET PAR UZVEDĪBU UZ SOLIŅA!
Ķekavniekiem iesaku nomainīt jau tagad Maticinu,jo vajag Značoka tipa treneri,jo problēma ir galvās un nekur citur!Klēģers jaunākais ar sāk līdzināties tiem tipāžiem par kojau runājuiepriekš!
Spēles moments: rtu atrod pašu mazāko ķekavnieku un tad rāda iekšu-pretīgi!
Jā par treneri vajag nevis Maksi bet autoritāti kā Znaroks jeb pārfrāzējot florbola terminaloģijā Skudru!
Būs labi, necepies. Ne jau spešl tur kāds to mazo ķekavnieku meklē, spēles epizode. Bet , ja nevar turēt, tad nevar arī spēlēt. Tā ir veču līga. Ja gadi atļauj, lai spēlē tad jauniešos, tur neviens pāri nedarīs.
Par Maksi. Jādod laiks, bet domāju, ka ilgi viņš te neuzturēsies, kā būs piedāvājums no hokeja, tad tikai atmiņas būs palikušas no Makša. Nav, protams, znaroka tipa, bet vaļības arī nepieļauj. Jālauj strādāt, gan jau ieriktēs smadzenes pareizajās vietās, galvenais, ko paši ķekavnieki domā.
Bet par tevis nosauktajiem " tipa" rtu " līderiem" , labāk neizteikšos, citādi tiks bloķēts mans profils.