Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

papildināts "Ulbroka/FS Masters" turpina pārsteigt, "Lekrings" parāda raksturu Lielvārdē

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Ulbroka/FS Masters" turpina pārsteigt, "Lekrings" parāda raksturu Lielvārdē
"Ulbroka/FS Masters"
Foto: Renārs Buivids

Šodien notika abas Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas pusfināla spēles: Kocēnu sporta namā, kas sākot no pusfināla ir komandas "Ķekava" mājas laukums, pie panākuma sīvā cīņā ar 5:4 tika "Ulbroka/FS Masters", bet Lielvārdes novada sporta centrā mājinieki ar 3:5 atzina Cēsu "Lekringa" pārākumu.

Lai arī regulārajā turnīrā "Ķekava" un "Ulbroka/FS Masters" panākumus dalīja uz pusēm, par pusfināla pāra favorītiem tika uzskatīti ķekavieši, kuri pārliecinoši aizvadīja visas iepriekšējās izslēgšanas spēlēs, izcīnot sešas uzvaras sešos mačos. Šīsdienas spēlē jau pirmā perioda sākumā vadībā ar 2:0 izvirzījās ulbrokieši, tomēr "Ķekava" pirms paša starpbrīža spēja atbildēt ar diviem precīziem raidījumiem – 2:2. Otrās trešdaļas laikā vārtus neguva neviena no pretiniecēm, bet pēdējā perioda sākumā uz diviem "Ulbroka/FS Masters" goliem ķekavieši spēja atbildēt ar tikai vienu precīzu raidījumu – 3:4. Kas pamatlaiks tuvojās beigām, "Ķekavai" nācās riskēt, nomainot savu vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju. To veiksmīgi izmantoja Ulbrokas komanda – Jānis Jaunzems sarežģītā situācijā – cīnoties ar pretinieku aizsargu, spēja ieraidīt vēl vienu bumbiņu ķekaviešu vārtos – 5:3. Atlikušajās sekundēs laukuma saimnieki vienus vārtus paspēja atspēlēt, tomēr uzvaru ar 5:4 svinēja "Ulbroka/FS Masters", sērijā izvirzoties vadībā ar 1:0. Uzvarētāju labā pa diviem vārtiem guva Kārlis Bulāns un Jānis Jaunzems, bet par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Indriķis Siliņš, kurš atvairīja 32 no 36 pretinieku metieniem. "Ķekavas" sastāvā par labāko tika atzīts divu vārtu autors Alvis Dāle.

"Ķekavas" treneris Mārtiņš Jarohovičs pēc spēles pret "Ulbroka/FS Masters" atzina, ka viens no viņa vadītās komandas zaudējuma iemesliem bija tādi ielaisti vārti, kādus parasti pretinieki mačos ar ķekaviešiem negūst. Tomēr kopumā nekāda traģēdija neesot notikusi – iepriekšējā sērijā "Ķekava" praktiski visas spēles uzvarēja ar vienu vārtu pārsvaru, šoreiz tieši tāds pats zaudējums. Iespējams, ka komandai vajadzēja vienu reizi pārmaiņas pēc zaudēt, lai atkal gribētos uzvarēt. Sērija turpināsies līdz vienas komandas trim panākumiem, tā ka nekāda traģēdija vēl nav notikusi.

Uz spēli Lielvārdes novada sporta centrā bija ieradušies gandrīz 350 līdzjutēju – fanu pietika abām komandām. Maču daudz veiksmīgāk uzsāka laukuma saimnieki, ātri izvirzoties vadībā ar 2:0. Otrais gols jāskaita kuriozo kategorijā, jo Antona Žuka raidītā bumbiņa lidoja tiem garām, bet, trāpījusi pa šīsdienas jubilāra Sandra Virsnīša plecu, tomēr atrada vietu Gunta Bundzenieka sargātajā cietoksnī. Līdz pirmajām pārtraukumam cēsnieki vienus vārtus atguva (1:2), tomēr lielvārdiešiem nekāda pamata satraukuma it kā nebija. Aukstu dušu "Lielvārdes" florbolisti saņēma otrās trešdaļas pirmajā pusē, kad ielaida trīs vārtus pēc kārtas, nonākot zaudētājos ar 2:4. Līdz otrajam pārtraukuma vieni vārti gan tika atgūti – 3:4. Pēdējā periodā "Lekrings" savu pārsvaru ne tikai nosargāja, bet pat palielināja – 5:3. Uzvarētāju rindās gan rezultatīvākais ar 3 (1+2) punktiem, gan arī labākais spēlētājs bija Toms Rīsmanis, bet starp lielvārdiešiem labākā gods tika Ervīnam Torsteram. Sērijā līdz trim uzvarām ar 1:0 vadībā izvirzījusies "Lekrings", jau rītvakar abas komandas vēlreiz tiksies Lielvārdē.

Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas pusfināla spēle, 17.marts

"Ķekava" – "Ulbroka/FS Masters" 4:5 (2:2, 0:0, 2:3)

Metienu attiecība:
36:22 (14:9, 8:7, 14:6)
Rezultatīvākie:
"Ķekava" – Alvis Dāle 2 (2+0), Ēriks Akulovs 2 (1+1), Jānis Peičs 1 (1+0), Gunārs Klēģers 1 (0+1), Toms Briedis 1 (0+1), Gints Timoško 1 (0+1).
"Ulbroka/FS Masters" – Kārlis Bulāns 2 (2+0), Jānis Jaunzems 2 (2+0), Kaspars Šķēls 2 (0+2), Edgars Zeidlers 1 (1+0), Indriķis Siliņš 1 (0+1), Krišjānis Zeps, 1 (0+1), Kaspars Miķelsons 1 (0+1).

"Lielvārde" – "Lekrings" 3:5 (2:1, 1:3, 0:1)

Metienu attiecība:
25:28 (12:6, 8:12, 5:10)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde" – Antons Žuks 1 (1+0), Juris Gribusts 1 (1+0), Mihails Kostusevs 1 (1+0), Aivis Kusiņš 1 (0+1), Toms Akmeņlauks 1 (0+1), Jānis Jansons 1 (0+1).
"Lekrings" – Toms Rīsmanis 3 (1+2), Aleksandrs Abramovs 2 (2+0), Andris Rajeckis 2 (2+0), Jānis Freivalds 1 (0+1), Jānis Rajeckis 1 (0+1).

Izmantotie resursi:
floorball.lv

  -4 [+] [-]

, 2012-03-17 20:11, pirms 12 gadiem
It kā mājas spēle, bet pavisam ne mājas. Tas nolikums par hallēm tāds pastulbs. Regulāro sezonu un play off 1/4 finālus vēl var spēlēt, bet pusfinālu nevar. Kāds var atbildēt? Kas mainās un kam tas ir vajadzīgs?

  -1 [+] [-]

, 2012-03-17 21:35, pirms 12 gadiem
Pirmkārt drošībā! Domāju ar to arī pietiks!
kastasir rakstīja: It kā mājas spēle, bet pavisam ne mājas. Tas nolikums par hallēm tāds pastulbs. Regulāro sezonu un play off 1/4 finālus vēl var spēlēt, bet pusfinālu nevar. Kāds var atbildēt? Kas mainās un kam tas ir vajadzīgs?

  +1 [+] [-]

, 2012-03-17 21:58, pirms 12 gadiem
DeSoul rakstīja: Pirmkārt drošībā! Domāju ar to arī pietiks!
Nu ķipa jā, drošība, bet 12 regulārās sezonas mājas spēlēs par drošību uzliek mīksto?

  -1 [+] [-]

, 2012-03-17 23:10, pirms 12 gadiem
DeSoul rakstīja: Pirmkārt drošībā! Domāju ar to arī pietiks!

Domāju ar to nepietiks, jo tas ir stulbi un vēl stulbāk!!!
Regulārajā sezonā un play offos līdz pusfinālam drošība nav vajadzīga, tagad pēkšņi par drošību sāk domāt. Stulbi!!!