Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Līderi mājās centīsies revanšēties ādažniekiem

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Līderi mājās centīsies revanšēties ādažniekiem
Epizode no abu komandu pirmā apļa spēle, foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola virslīgā šodien tiks aizvadīta viena spēle, kad turnīra tabulas līderi “Rubene” savās mājās centīsies revanšēties “FBK SĀC/ENFRIHO” par zaudējumu viesos, vienlaikus nostiprinoties tabulas galvgalī.

“Rubene” – “FBK SĀC/ENFRIHO” (pulksten 16:00 Kocēnos un Sportacentrs.com)

Pagājušajā nedēļā “Rubene” savās mājās ar rezultātu 9:5 uzvarēja galvenos konkurentus uz pirmo vietu turnīra tabulā “Talsu NSS/Krauzers”, tādējādi iekrājot jau piecu punktu pārsvaru pār konkurentiem. Izcīnītais panākums vienlaikus ļāva reabilitēties par 5:6 zaudējumu iepriekšējā kārtā savās mājās pret “RTU/Rockets”. Pašlaik Kocēnu komandas rēķinā 12 spēlēs ir jau 31 iekrātais punkts, kas ir tikai par astoņiem mazāk, salīdzinot ar pērnās sezonas regulārā čempionāta noslēgumu. Rezultatīvi turpina spēlēt Matīss Celms, kurš iekrājis jau 26 (20+6) punktus šajā sezonā, absolūtajā vērtējumā ieņemot septīto vietu, atpaliekot vien no pieciem Ulbrokas florbolistiem un viena sava šodienas pretinieka. Kapteinis Jēkabs Keišs ticis pie 22 (5+17), joprojām visās spēlēs, kurās piedalījies, atzīmējoties ar vismaz vienu rezultatīvu piespēli. Trešais rezultatīvākais komandā ir Dāvis Zēmelis, kurš ticis pie 20 (10+10) punktiem.

Tikmēr Ādažu komanda joprojām izmisīgi turpina turēties vadošo komandu astotniekā, pašlaik ar 19 punktiem 12 spēlēs ieņemot septīto vietu. Par punktu mazāk ir Valmieras un Ķekavas komandām, kuras gan nospēlējušas par divām cīņām vairāk. Ādažu komanda gan absolūti lielāko skaitu punktu krājuši par panākumiem savās mājās, pēdējās divās cīņās nolaužot gan “Bausku”, gan “RTU/Rockets”. Šīs divas komandas ir arī vienīgās, kuras FBK SĀC ir pratuši uzvarēt izbraukuma cīņās. Pēdējie četri izbraukumi ir beigušies ar 0 punktiem tabulā. Alvis Dāle ar 28 (20+8) punktiem ir turnīra trešais rezultatīvākais florbolists. Kristers Orlovs pievienojis 20 (11+9) punktus, bet trešais rezultatīvākais komandā ar 13 (4+9) punktiem ir Ralfs Celmiņš.

Aizraujoša izrādījās abu komandu pirmā apļa spēle Ādažos, kur mājinieki otrā perioda ievadā panāca 2:0 vadību, bet trešā perioda sākumā nonāca iedzinējos ar 2:3. Turpinājumā mājinieki atkal pārņēma minimālu vadību, bet Ingaram Matisonam, kurš aizvadīja savu pirmo spēli sezonā, tiekot pie ceturtā vārtu guvuma mačā, izdevās ievirzīt spēli papildlaikā. Tajā gan pēc 72 nospēlētām sekundēm Dēvids Osītis atnesa emocionālu 5:4 uzvaru “FBK SĀC/ENFRIHO”, tobrīd sagādājot čempionāta līderiem pirmo un vienīgo zaudējumu sezonā.

Šodien spēles sākums Kocēnu sporta namā pulksten 16:00 un mača video tiešraide portālā Sportacentrs.com. Maču apkalpos tiesnešu pāris Pēteris Freimanis un Vitālijs Ksenzovs.