Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lekrings" sakauj "Pārgauju", "Madona" pārsteidz valmieriešus

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lekrings" sakauj "Pārgauju", "Madona" pārsteidz valmieriešus
FK "Madona"
Foto: floorball.lv

Šovakar Latvijas Florbola čempionātā notika divas vīriešu Virslīgas spēles: Cēsu "Lekrings" uzņēma Stalbes "Pārgauju", ko sagrāva ar 12:2, bet FK "Madona" savā laukumā ar 7:5 pārspēja FBK "Valmiera/ViA".

Cēsu "Lekrings" spēlē pret SK "Pārgauja" pamatus savai uzvarai ielika jau pirmajā periodā, ko uzvarēja ar 6:0. Otrajā trešdaļā mājinieku rezultativitāte nedaudz apsīka – cēsnieki guva tikai divus vārtus, bet stalbieši atbildēja ar vienu precīzu metienu (8:1). Arī pēdējā periodā pārāka bija "Lekrings", kas guva vēl četrus vārtus, kamēr viesi uzbrukumā izcēlās tikai reizi. Galarezultātā ļoti pārliecinoša "Lekringa" uzvara ar 12:2.

Uzvarētāju rindās ar 5 (2+3) punktiem izcēlās Mārtiņš Rajeckis, Aleksandram Abramovam 4 (3+1) punkti, 3 (1+2) punktus guva Artūrs Juraševskis, bet pa diviem vārtiem iemeta Gints Bērtulis un Roberts Sudmalis, kuram tika labākā spēlētāja gods. Stalbes komandas labā pa 2 (1+1) punktam guva Lauris Ābols un Oskars Balodis, bet par labāko spēlētāju tika kronēts Emīls Eglītis. "Lekrings" pēc šī panākuma ar 27 punktiem pakāpās uz 1.vietu turnīra tabulā, bet jau rīt cēsniekus apsteigs vai nu Kocēnu "Rubene" vai Rīgas "RTU/Inspecta", kuras aizvadīs savstarpēju spēli.

Lai arī par Madonā notikušās spēles favorītiem varēja uzskatīt "Vamiera/ViA" florbolistus, Virslīgas debitanti savus viesus nemaz nerespektēja, 17 minūšu laikā izvirzoties vadībā ar 3:0. Pēc pirmā perioda "Madonai" divu vārtu pārsvars – 3:1. Otrajā trešdaļā madonieši savu handikapu palielināja līdz trim vārtiem (6:3). Pēdējā periodā iniciatīva piederēja valmieriešiem, kuri izdarīja trīs reizes vairāk metienu pa vārtiem, nekā viņu pretinieki (25:8). Tomēr "Madona" izturēja, guva vēl vienu golu, raidot bumbiņu jau tukšajos pretinieku vārtos, un varēja svinēt ļoti svarīgu uzvaru ar 7:5.

Pa diviem vārtiem uzvarētāju labā guva Elvijs Jankovskis un Kārlis Krastiņš, bet par labāko spēlētāju tika atzīts Mārcis Māliņš. FBK "Valmiera/ViA" rindās ar "hat-trick" izcēlās Mārtiņš Kājiņš, kuram arī labākā spēlētāja tituls. Pēc šī panākuma madonieši ar 9 punktiem turnīra tabulā pakapās uz 10.vietu.

Izmantotie resursi:
floorball.lv