Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārde" atstāj jaņos "Rubeni"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārde" atstāj jaņos "Rubeni"
Foto: Ritvars Raits

Negaidīti pārliecinošu uzvaru šīvakara pēdējā Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēlē izcīnīja Lielvārdes florbolisti, kas ar 5:1 pārspēja Kocēnu "Rubeni". "Lielvārde" vēl nekad līdz šim, spēlējot augstākajā sabiedrībā, nebija ielaidusi tikai vienus vārtus.

Līdz spēles vidum lielvārdieši bija izvirzījušies vadībā ar 5:0. Viesi savus pirmos un, kā izrādījās, arī vienīgos vārtus guva tikai 52. minūtē, kad Jāņa Bagāta mestā bumbiņa visai negribīgi ielēkāja Igora Ivanova sargātajos vārtos. Lai kā viesi centās, vēl kādu reizi sarūgtināt gandrīz pusotru simtu mājinieku līdzjutēju viņiem tā arī neizdevās. Par labākajiem spēlētājiem tika atzīti abi vārtsargi – Igors Ivanovs un Ingus Denovs.

Komandas "Lielvārde" galvenais treneris Atis Blinds nepiekrita tam, ka tā bija lielvārdiešu labākā spēle sezonā, atzīdams vien, ka labākie pirmie divi periodi. Viņš tomēr bija priecīgs, ka komanda sāk uzlabot savu vājāko vietu - aizsardzību. Parasti "Lielvārde" zaudē salīdzinoši daudz vārtu, šoreiz - tikai vienus, kas komandai ir ļoti labs rādītājs. Pirmajos divos periodos lielvārdiešiem izdevās nosegt pretinieku līderus, piedevām puiši cīnījās ļoti pašaizliedzīgi.

Runājot par komandas jaunieguvumu - no FK "Rīga" pārnākušo Kārli Vitkovski, treneris atzina, ka aizsargs nospēlējis labi, lai gan jutās neliela nervozitāte un reizēm pietrūka saprašanās ar komandu. Vitkovski Blinds piekritis ņemt savā komandā, tāpēc, ka viņam patīk šī jaunā (17 g.) spēlētāja stils - spēlē asi, labi spēlē ar augumu. Tieši tāds aizsargs lielvārdiešiem esot bijis vajadzīgs.

Komandas "Rubene" uzbrucējs Ivars Jēkabsons esot nojautis, ka spēle Lielvārdē nebūs viegla, tiesa, neesot gaidījis, ka klāsies tik smagi. Sezonas sākumā kocēniešiem bijušas spēles ar nosacīti vājākām komandām, tāpēc izdevies uzvarēt. Tagad pretinieki ir stiprāki, tāpēc likumsakarīgi, ka tiek piedzīvoti zaudējumi. Vispār "Rubene" piedzīvojot paaudžu maiņu, kas ir samērā sāpīgs process. Ierindā vairs nav vairāku līderu, bet jaunie puiši vēl nevar viņus pilnvērtīgi aizvietot. Vēl kādus pāris - trīs gadus jāpaciešas. Ja nenokrīt lejā, tad jau nav kur kāpt augšā...

Florbola čempionāta vīriešu Virslīga, 16. oktobris

"Lielvārde" – "Rubene" – 5:1 (2:0, 3:0, 0:1)

Metienu attiecība:
24:28 (8:9, 12:8, 4:11)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde" – Sandris Virsnītis 2 (2+0), Miks Valpēters 2 (2+0), Toms Akmeņlauks 2 (1+1).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība | Sākums