Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Tradīcijas nemainās – “Lekrings” pirmie iemet un zaudē maču

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Tradīcijas nemainās – “Lekrings” pirmie iemet un zaudē maču
Valters Kalnietis, foto: Patriks Pauls Birķis (Ķekavas Bulldogs)

Elvi florbola līgas pusfinālu sērijas sākās ar aizraujošu maču Talsu Valsts Ģimnāzijā, kur vietējie “Talsu NSS/Krauzers” mača galotnē divas reizes nenosargāja minimālu vienu vārtu pārsvaru, taču cīņas izskaņā pēcspēles metienu sērijā ar 4:3 pieveica “Lekringu”.

Cēsniekiem amizanta izvērtās ceturtdaļfināla sērija pret “Lielvārde/FatPipe” komandu, kad visās sešās spēlēs uzvarēja tā komanda, kura pirmā nonāca iedzinējos. Talsos pirmajā periodā komandas pie vārtu guvumiem tā arī netika, bet uzreiz pēc pārtraukuma Mārtiņš Muižnieks aizskrēja pretuzbrukumā pa labo malu un izdarīja metienu pa zemi, kuru nespēja tvert Sandijs Gabriels Siliņš, izvirzot vadībā vidzemniekus. Laukuma saimniekiem rezultātu izdevās līdzsvarot neilgi pirms pārtraukuma, kad pēc stūra izspēles Toms Akmeņlauks raidīja bumbiņu vārtu virzienā no distances, bet vārtu priekšā to pielaboja Valters Kalnietis.

Kalnietim rezultatīva padevās jau regulārās sezonas spēle pret Cēsu vienību un trešā perioda sākumā viņam izdevās vadībā izvirzīt jau laukuma saimniekus. Viņš un Andrejs Šķerbergs uzgāja virsū Paulam Erenbotam, kurš bija spiests šķirties no bumbiņas savu vārtu tuvumā, Šķerbergs izdarīja piespēli gar vārtiem, kur Kalnietis paspēja ar augumu bumbu apturēt un raidīt to vārtos. Nu jau atspēlēties vajadzēja cēsniekiem, kuriem to 53. minūtē individuāli paveica Edgars Puriņš, realizējot vēl vienu pretuzbrukumu – 2:2. Kad Dilans Kronentāls, izlaužoties caur trim cēsniekiem piespēlēja Akmeņlaukam un tas 58. minūtē panāca 3:2, šķita, ka cēsnieki vairs nespēs atgūties. Taču pēc 30 sekunžu pārtraukuma un vārtsarga nomaiņas pret sesto laukuma spēlētāju, sagaidīja veiksmes brīdi – Puriņš no laukuma stūra deva piespēli uz vārtu priekšu, kur bumbiņa trāpīja Kronentālam pa kāju, mainot lidojuma virzienu un atrodot ceļu vārtos – 3:3. Atlikušajā pamatlaikā un pagarinājumā vārti netika gūti, tādējādi uzvarētāja noteikšana tika atlikta uz pēcspēles metienu sēriju.

Tā sākās ar Toma Akmeņlauka zaudētu divcīņu pret Markusu Plūdumu, savukārt seši nākamie metieni bija rezultatīvi, kas tuvināja Cēsu komandu triumfam. Kad situācija kļuva pavisam slikta, Sandijs Gabriels Siliņš spēja neitralizēt Paula Erenbota centienus gūt vārtus ar fintu. Pēdējā sērijā Jānis Ragovskis bija rezultatīvs, bet Siliņš neitralizēja arī Toma Rīsmaņa bullīti, tādējādi laukuma saimnieki ar 4:3 uzvarēja ne vien pēcspēles metienu sēriju, bet arī visu maču, izvirzoties vadībā sērijā ar 1:0.

”Elvi vīriešu virslīga, ½ fināls

”Talsu NSS/Krauzers” – “Lekrings” 4:3 (0:0; 1:1; 2:2; 0:0; 1:0)
Rezultatīvākie “Talsu NSS/Krauzers”: Valters Kalnietis 2 (2+0), Toms Akmeņlauks 2 (1+1), Andrejs Šķerbergs 1 (0+1), Dilans Kronentāls 1 (0+1)
Rezultatīvākie “Lekrings”: Mārtiņš Muižnieks 1 (1+0), Edgars Puriņš 1 (1+0)