Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"RTU/Inspecta" un "Lekrings" izglābjas, "Selver/Tahe" atdod punktu "Kuršiem"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"RTU/Inspecta" un "Lekrings" izglābjas, "Selver/Tahe" atdod punktu "Kuršiem"
Kursis Gints Siliņš (#11) spēlē pret jogeviešiem bija rezultatīvākais
Foto: Mārtiņš Sīlis

Šodien Latvijas Atklātā Florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīgā spēlēja visas trīs līdervienības – "RTU/Inspecta" (Rīga), "Lekrings" (Cēsis) un "Selver/Tahe" (Jegeva). Ja rīdziniekiem un cēsniekiem savu spēļu galotnēs izdevās izglābties un uzvarēt, tad Liepājas "Kurši" Jogevā atspēlēja SK "Selver/Tahe" triju vārtu deficītu un piekāpās tikai papildlaikā.

Liepājas komandai "Kurši" šodien bija jāmēro vairāk kā 500 km, lai Igaunijas pilsētā Jogevā krustotu nūjas ar vietējo SK "Selver/Tahe". Nav brīnums, ka pēc tik tāla ceļa liepājniekiem vismaz sākumā spēle nevedās – pēc pirmā perioda viņi zaudēja ar 2:3, bet mača vidū jau ar 2:5. Tikai 33. minūtē viesi uzsāka pakaļdzīšanos, atgūstot vienus vārtus – 3:5. Pēdējās trešdaļas vidū divas Raita Buša piespēles izmantoja Gints Siliņš, panākot jau neizšķirtu rezultātu – 5:5. Tā noslēdzās pamatlaiks, tāpēc uzvarētāja noskaidrošanu nācās atlikt uz pagarinājumu. Papildlaika pēdējā minūtē precīzs metiens padevās mājiniekam Valdimiram Nurmi, līdz ar to jogeviešiem laimīga uzvara ar 6:5 un divi punkti turnīra tabulā, arī liepājnieki neatgriežas tukšā – burtiski izrauts vismaz viens punkts. "Selver/Tahe" sastāvā rezultatīvākais bija uzvaras vārtu autors Nurmi, kura kontā 5 (1+4) punkti, "Kuršu" rindās tikpat punktu Gintam Siliņam (3+2).

Nemaz tik daudz netrūka, lai čempioni un turnīra līderi "RTU/Inspecta" piedzīvotu jau otro zaudējumu divu dienu laikā. Izbraukuma spēlē pret Stalbes "Pārgauju" pēc pirmā perioda rīdzinieki zaudēja ar 0:2, spēja izvirzīties vadībā ar 3:2, tomēr 47. minūtes sākumā atkal vadību ar divu vārtu handikapu (5:3) bija pārņēmusi "Pārgauja". 4:5 ātri vien panāca Oskars Fīrmanis, bet pēdējos un izšķirošos četrus vārtus nepilnu sešu minūšu laikā stalbiešu vārtos raidīja Ainārs Juškēvičs – 8:5. Jāpiebilst, ka Juškēviča kontā šajā mačā pieci no astoņiem "RTU/Inspecta" goliem, kā arī viena rezultatīva piespēle.

"RTU/Inspecta" galvenais treneris Andris Pīlups portālam Sportacentrs.com pastāstīja, ka uz spēlēm pret viņa komandu kā pret čempionāta līderiem visi pretinieki koncentrējas maksimāli. Rīdziniekiem bijis uzdevums spēles sākumā izvirzīties vadībā, bet pretinieki cīnījušies vienkārši apskaužami, viņu vārtsarga priekšā vispār - "cepuri nost"... Ja nevar realizēt tik daudz momentu, tad loģiski, ka kādu brīdi sāk nolaisties rokas... Labi, ka "RTU/Inspecta" mača beigās saņēmās, parādīja raksturu un izcīnīja gan tik svarīgo uzvaru, gan trīs punktus turnīra tabulā. "Sportā ir tāpat, kā skrienot pret kalnu," sarunas noslēgumā filozofiski izteicās treneris: "Visu laiku nevari skriet vienlīdz ātri. Acīmredzot pašlaik mums ir neliels formas kritums, bet jau tuvākajā laikā ceram to pārvarēt."

Vēl tuvāk zaudējumam, nekā rīdzinieki, bija vicečempioni un turnīra vicelīderi - "Lekringa" florbolisti, kas savā laukumā uzņēma Kocēnu "Rubeni". Desmit minūšu laikā izvirzījušies vadībā ar 3:0, cēsnieki "nometa apgriezienus" un pieļāva, ka viesi līdz pirmā perioda beigām atjauno neizšķirtu rezultātu – 3:3. Otrajā trešdaļā laukumā atkal dominēja mājinieki, kas savu pārākumu pārvērta divos vārtu guvumos – 5:3. Toties pēdējā cēlienā kocēnieši "Lekringam" sagādāja aukstu dušu, panākot izlīdzinājumu un 56. minūtē pat izvirzoties vadībā ar 6:5. Lielākoties pateicoties Jāņa un Andra Rajecku, kā arī Andra Malkava (uzvaras vārtus guva tieši viņš) veiksmei uzbrukumā, cēsniekiem atlikušajā laikā izdevās gūt divus vārtus un svinēt smagi nākušu uzvaru ar 7:6. Interesanti, ka 13 no 14 "Lekringa" rezultativitātes punktiem guva tieši Andris Malkavs kopā ar brāļiem Mārtiņu, Andri un Jāni Rajeckiem.

"Lekringa" galvenais treneris Normunds Grunckis portālam Sportacentrs.com atklāja, ka viņa komandai šobrīd varētu būt iestājies zināms emocionālais kritums, kas daļēji saistīts ar zaudējumu "RTU/Inspecta", kas acīmredzot atņēmis cerības uz pirmo vietu regulārajā turnīrā. Komandas līderi droši vien vēl joprojām nevar atgūties pēc saspringtajām pasaules čempionāta cīņām. Iespējams, ka pašlaik komandai pietrūkst zināmā mērā pietrūkst motivācijas, lai maksimāli koncentrētos visam mačam. Tad, ka spēles vidū "uz lūpām sajūt asins garšu", tad gan iet, cīnās un parasti ar pirmās maiņas spēkiem visu nokārto.

Florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīga, 16. janvāris

SK "Selver/Tahe" – "Kurši" 6:5 (3:2, 2:1, 0:2, 1:0)

Metienu attiecība:
37:37 (11:18, 8:12, 15:5, 3:2)
Rezultatīvākie:
SK "Selver/Tahe" – Vladimirs Nurmi 5 (1+4), Valērijs Maslovs 3 (2+1).
"Kurši" – Gints Siliņš 5 (3+2), Raitis Bušs 2 (0+2).

SK "Pārgauja" – "RTU/Inspecta" 5:8 (2:0, 1:3, 2:5)

Metienu attiecība:
30:39 (10:10, 11:10, 9:19)
Rezultatīvākie:
SK "Pārgauja" – Lauris Ābols 2 (2+0), Gvido Lauga 2 (2+0).
"RTU/Inspecta" – Ainārs Juškēvičs 6 (5+1), Atis Blinds 3 (1+2), Oskars Fīrmanis 2 (1+1), Kristians Lisovskis 2 (0+2).

"Lekrings" – "Rubene" 7:6 (3:3, 2:0, 2:3)

Metienu attiecība:
34:27 (7:12, 12:5, 15:10)
Rezultatīvākie:
"Lekrings" – Andris Rajeckis 4 (3+1), Andris Malkavs 4 (2+2), Mārtiņš Rajeckis 3 (1+2), Jānis Rajeckis 2 (1+1).
"Rubene" – Ivars Jēkabsons 3 (1+2), Guntis Šverns 2 (2+0), Jānis Grundšteins 2 (2+0).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...