Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Pēc pārsteidzošās uzvaras "Irlava" dodas panākuma medībās uz Ķekavu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Pēc pārsteidzošās uzvaras "Irlava" dodas panākuma medībās uz Ķekavu
Tieši Antona Žuka (#19) vārtu guvums pērn atnesa uzvaru Ķekavas komandai savstarpējā cīņā, foto: kekavasbulldogs.lv

Šovakar pulksten 20:00 ar spēli Ķekavā starp vietējo "Ķekava/RB&B" un viesiem no Irlavas tiks ieskandināta jaunā Elvi florbola līgas otrā spēļu nedēļa. Turnīra ievadā komandām bijušas mainīgas sekmes.

"Ķekava/RB&B" – "Irlava" (pulksten 20:00 Ķekavā)

Ķekavas komanda turnīra pirmo spēli aizvadīja Ulbrokā, piedzīvojot neveiksmi ar rezultātu 2:6. Izšķirošs izrādījās spēles otrais periods, kurā mājinieki guva četrus bezatbildes vārtus. Ķekavas vienībā ar rezultatīvu metienu atzīmējās viens no pērnās sezonas līderiem Toms Ķeirāns un šāda mača debitants Mārtiņš Hertmanis. Laika posmā starp iepriekšējo maču un šo cīņu komandai beidzot izdevies sakārtot pāreju un čempionātam pieteikt vārtsargu no Slovākijas Danielu Feheru, kurš sastādīs konkurenci par vietu cietoksnī Reinim Kirilko.

Tikmēr par patīkamu pārsteigumu saviem atbalstītājiem parūpējās "Irlava", kas jau mača ievadā ātri panāca 3:0 un, lai gan mača turpinājumā pretinieks šķietami lauza spēles gaitu, tomēr prata nosargāt 5:4 uzvaru pār Cēsu "Lekringu". Lielisks vārtos bija Ulvis Ansbergs, kurš tika galā ar vienu pretinieku soda metienu un vienu piespieda pretiniekam mest garām cietoksnim. Ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli uzvarētājiem izcēlās Kaspars Klamers un Kristers Tiltiņš, bet pirmos vārtus virslīgas līmenī guva Konrāds Mednis, kurš komandas apritē tika iesaistīts jau pagājušajā sezonā.

Interesanti, ka arī pērn abas komandas turnīra otrajā kārtā tikās savstarpējā spēlē Ķekavā. Toreiz laukuma saimnieki ātri panāca 4:0 vadību, bet viesi spēja panākt 4:4, vēlāk arī 5:5, tomēr papildlaikā uzvaras vārtus Ķekavas labā guva Antons Žuks. Vēlāk "Ķekava/RB&B" pārveda 7:5 panākumu arī no izbraukuma spēles.

Kopumā jāsaka, ka "Irlavai" Ķekavas klubs ir ļoti neparocīgs, jo kopš atgriešanās spēcīgāko komandu apritē 2020./21. gada sezonā, vienības nūjas savā starpā krustojušas astoņas reizes, septiņos mačos pie panākumiem tiekot Ķekavas komandai. Vienīgo panākumu irlavnieki gan izcīnījuši tieši Ķekavā, kad 2020. gada 7. februārī izdevās atspēlēties no 0:3 pirmajā periodā, mača noslēgumā konkurentus sakaujot ar 9:4.

Šovakar spēles sākums pulksten 20:00 un spēli tiesās tiesnešu pāris Vitālijs Ksenzonvs un Artis Ancāns.