Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Mogo-RTU/Rockets" uzvar regulārajā turnīrā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Mogo-RTU/Rockets" uzvar regulārajā turnīrā
"Mogo-RTU/Rockets"
Foto: Renārs Buivids, floorball.lv

Par Elvi florbola līgas vīriešiem regulārā turnīra uzvarētāju kļuvusi komanda "Mogo/RTU/Rockets". Šis panākums tika kaldināts šovakar Stalbē, kur rīdzinieki ar 18:2 sagrāva vietējo "Pārgauju". Citās spēlēs "Cēsu alus/Lekrings" ar 12:5 uzvarēja "Valmieru/ViA", Liepājas "Kurši" pēcspēles metienos ar 6:5 pārspēja "Talsus/Triobet", "Ulbroka/FS Masters" ar 8:3 sakāva "Jelgavas novadu", FK "Rīga" ar 6:5 pārspēja Kocēnu "Rubeni", bet FK "Bauska" ar 11:10 uzvarēja "Ķekavas Bulldogs" florbolistus.

"Mogo-RTU/Rockets" grauj Stalbē

Elvi florbola līgā vīriešiem līdz pat pēdējais spēļu kārtai nebija droši zināmi regulārā turnīra uzvarētāji. Galvenie pretendenti uz šo godu bija "Mogo-RTU/Rockets" florbolisti, tomēr, ja viņi šovakar Stalbē neuzvarētu vietējo "Pārgauju", 1.vietu varēja ieņemt "Cēsu alus/Lekrings". Studenti nebija noskaņoti jokot – jau pirmā perioda laikā viņi ielika drošus pamatus savai uzvarai (8:1), bet otrajā un trešajā parūpējās par pamatīgas sagrāves sarūpēšanu "Pārgaujai" – 18:2. "Mogo-RTU/Rockets" regulārajā turnīrā finišēja ar 64 punktiem un 1.vietu ar visām no tās izrietošajām priekšrocībām. Ceturtdaļfinālā rīdzinieki tiksies ar "Valmieras/ViA" florbolistiem.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 8 (7+1) punktiem bija Gvido Lauga, kurš saņēma labākā spēlētāja balvu, 5 (2+3) punktus guva Atis Blinds, Kārlim Bulānam un Tomam Rutkim pa četriem punktiem, bet Juris Gribusts un Jānis Jansons guva pa trim punktiem. Abus vārtus "Pārgaujas" labā iemeta Emīls Eglītis, kurš arī tika atzīts par labāko.

SK "Pārgauja" - "Mogo-RTU/Rockets" 2:18 (1:8, 0:5, 1:5)

"Cēsu alus/Lekrings" pārliecinoši uzvar Valmierā

"Cēsu alus/Lekrings" turnīra pirmā apļa spēlē, kad "Valmiera/ViA" viesojās Cēsīs, spēja uzvarēt tikai pēcspēles metienos (5:4). Šovakar Vidzemes Olimpiskajā centrā čempioni uzskatāmi nodemonstrēja, ka savam vājuma brīdim jau tikuši pāri. Jau pirmās trešdaļas laikā viesi izvirzījās vadībā ar 5:1. Otrajā periodā Cēsu florbolisti vēl nedaudz palielināja savu pārsvaru (8:3), bet pēdējā spēles nogrieznī guva divas reizes vairāk vārtu, nekā valmierieši – 12:5. "Cēsu alus/Lekrings" regulāro turnīru noslēdza ar 61 punktu un 2.vietu turnīra tabulā. Izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā cēsnieki spēkosies ar "Ulbroku/FS Masters".

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju komandā saņēma Artūrs Jurševskis, kurš ar 4 (3+1) punktiem bija arī rezultatīvākais. Pa trim punktiem Cēsu komandā guva Toms Rīsmanis, Ingus Laiviņš un Andris Rajeckis. Par labāko starp valmieriešiem atzina vienu vārtu autoru Lauri Alvi Stipro, bet rezultatīvākais ar 2 (1+1) punktiem bija Elvijs Jankovskis.

FBK "Valmiera/ViA" - "Cēsu alus/Lekrings" 5:12 (1:5, 2:3, 2:4)

"Rīga" revanšējas "Rubenei", tomēr paliek 4.vietā

Kocēnu "Rubenes" un "Rīgas" florbolistu pirmajā šīs sezonas savstarpējā spēlē ar 6:4 uzvarēja kocēnieši, bet šovakar rīdzinieki viesojās Kocēnu sporta namā. Maču veiksmīgā sāka viesi, kuri gan atklāja spēles rezultātu (1:0), gan arī atradās vadībā pēc pirmā perioda – 2:1. Otrajā trešdaļā trīs vārtus pēc kārtas guva laukuma saimnieki, izvirzoties vadībā ar 4:2. Pēdējā perioda vidū "Rubenes" pārsvars bija tikai vieni vārti (5:4), bet 52.minūtē "Rīga" Toma Bitmaņa personā ar precīzu metienu panāca izlīdzinājumu – 5:5. Spēles atrisinājums nāca tikai pamatlaika pēdējā minūtē, kad rīdzinieku skaitlisko vairākumu uzvar vārtu guvumā pārvērta Gints Klēģers – 6:5. "Rīgai" pēc šī panākuma turnīra tabulā ir tikpat daudz punktu kā "Rubenei" (52). Pateicoties tam, ka kocēnieši pirmajā spēlē uzvarēja ar divu vārtu pārsvaru, viņi ieņēma 3.vietu un izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā mērosies spēkiem ar Liepājas "Kuršiem". "Rīgai" 4.vieta un ceturtdaļfināla pretiniece būs "Lielvārde".

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju komandā saņēma izšķirošo vārtu autors Gints Klēģers, kuram 2 (1+1) punkti. Par 3 (2+1) punktiem guva Jānis Belasovs un Toms Bitmanis. "Rubenes" sastāvā rezultatīvākais ar 4 (1+3) punktiem bija Ritvars Bērziņš, Ingaram Matisonam divi vārtu guvumi, bet par labāko atzina Juri Zilbertu, kurš ar rezultativitāti neizcēlās.

"Rubene" - FK "Rīga" 5:6 (1:2, 3:0, 1:4)

"Ulbroka/FS Masters" paņem trīs punktus no pastarīšiem

"Ulbroka/FS Masters" savā laukumā uzņēma "Jelgavas novada" florbolistus, kuriem regulārā turnīra 23 spēlēs nebija izdevies izcīnīt ne punkta. Ulbrokā jelgavnieki atzīstami aizvadīja pirmo periodu, kurā zaudēja ar tikai 1:2, bet otrajā trešdaļā laukuma saimnieki ieguva jau triju vārtu handikapu (5:2), praktiski nodrošinot sev uzvaru. Pēdējā periodā Ulbrokas komanda savu pārsvaru palielināja līdz pieciem goliem un varēja svinēt panākumu ar 8:3. "Ulbroka/FS Masters" regulārajā turnīrā finišēja ar 41 punktu un 7.vietā, bet izslēgšanas spēles nūjas krustos ar "Cēsu alu/Lekringu".

Par labāko spēlētāju starp uzvarētājiem atzina Kasparu Šķēlu, kuram, tāpat kā Pēterim Freimanim, šajā mačā 3 (2+1) punkti. Pa 2 (1+1) punktiem guva Krišjānis Zeps un Reino Ješēvics. Labākā spēlētāja balvu "Jelgavas novada" rindās saņēma vārtsargs Gundars Krīpēns, kurš atvairīja 33 pretinieku metienus, bet rezultatīvākais ar divām piespēlēm bija Mārtiņš Zvidra.

"Ulbroka/FS Masters" - "Jelgavas novads" 8:3 (2:1, 3:1, 3:1)

"Kurši" izglābjas Talsos

Liepājas "Kuršiem", lai nosargātu savu 6.vietu turnīra tabulā, šovakar vajadzēja viesos iegūt vismaz punktu no ne pārāk veiksmīgi spēlējošās komandas "Talsi/Triobet". Kā izrādījās, šis uzdevums nebija nemaz tik vienkāršs – pēc pirmā perioda rezultāts vēl bija neizšķirts (1:1), bet otrās trešdaļas laikā ar 3:2 vadībā izvirzījās talsenieki. Pēdējā perioda pirmajā pusē uz īsu brīdi vadības grožus pārņēma Liepājas florbolisti (4:3), bet "Talsi/Triobet" nekavējoties atbildēja ar diviem rezultatīviem raidījumiem – 5:4. 55.minūtē liepājnieks Kristaps Ošs-Ervics ar precīzu metienu nodrošināja savai komandai kāroto punktu (5:5), bet uzvarētāji tika noteikti tikai pēcspēles metienu sērijā. Tajā ar 6:5 uzvarēja viesi, kuru labā izšķirošo mēģinājumu realizēja Oskars Bergmanis. Liepājas "Kuršiem" turnīra tabulā 43 punkti un 6.vieta, bet izslēgšanas spēļu pretiniece būs Kocēnu "Rubene".

Labākā spēlētāja balvai uzvarētāju rindās tika izvirzīts vārtsargs Mārtiņš Saulītis, kurš atvairīja 30 pretinieku metienus. Neviens no viņa komandas biedriem neguva vairāk par vienu rezultativitātes punktu. Par labāko starp talseniekiem atzina Haraldu Rozi, kurš izcēlās ar "hat-trick", 3 (1+2) rezultativitātes punkti arī Andrim Blumbaham.

"Talsi/Triobet" - "Kurši" 5:6 PM (1:1, 2:1, 2:3, 0:0, 0:1)

"Bauska" īstā trillerī uzvar buldogus

FK "Bauska" un "Ķekavas Bulldogs" spēle situāciju turnīra tabulā nevarēja ietekmēt, tomēr cīņa izvērtās ārkārtīgi spraiga un interesanta. Maču labā sāka baušķenieki, kuri pirmā perioda laikā bija izvirzījušies vadībā ar 6:1, bet pirmajā pārtraukumā devās ar triju vārtu pārsvaru – 6:3. Jau otrās trešdaļas laikā vadību pārņēma ķekavieši (7:6), bet 55.minūtē viņu handikaps sasniedza trīs golus – 10:7. Tomēr Bauskas florbolistiem izdevās paveikt šķietami neticamo – pamatlaika pēdējo četru minūšu laikā mājinieki guva četrus vārtus, divus no tiem – spēlējot skaitliskajā mazākumā. Uzvaru nesošo golu 21 sekundi pirms finālsvilpes iemeta Toms Niedre – 11:10. FK "Bauska" ar 35 punktiem regulāro turnīru noslēdza 9.vietā.

Par labāko spēlētāju uzvarētāju sastāvā atzina Tomu Niedri, kuram 5 (2+3) rezultativitātes punkti. Tikpat punktu arī Dināram Vaitaitim, bet ar trīs vārtu guvumiem izcēlās Ģirts Laugalis. Labākā spēlētāja balvu "Ķekavas Bulldogs" rindās saņēma Intars Labsvārds, kurš savāca 3 (2+1) punktus. Divus vārtus viņa komandā guva Oskars Repke, trīs – Oskars Eglītis, bet rezultatīvākais ar 4 (2+2) punktiem bija Matīss Jansons.

FK "Bauska" - "Ķekavas Bulldogs" 11:10 (6:3, 0:4, 5:3)

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...