Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārde" atriebjas baušķeniekiem, "Ķekava" sakauj irlavniekus

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārde" atriebjas baušķeniekiem, "Ķekava" sakauj irlavniekus
"Lielvārde" priecājas par otro vārtu guvumu
Foto: Ritvars Raits

Šovakar notika divas Latvijas Florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīgas spēles. Lielvārdē vietējā florbola komanda samērā pārliecinoši uzvarēja "Bausku" – 6:2, bet ķekavieši savā laukumā ar 13:7 sagrāva Irlavas "Telms/Energokomplekss".

Vienu no šīs sezonas smagākajiem zaudējumiem (3:10) lielvārdieši bija piedzīvojuši pirms nepilniem diviem mēnešiem. Skaidrs, ka savu skatītāju priekšā viņi gribēja reabilitēties, tāpēc spēli pret FK "Bauska" mājinieki uzsāka aktīvāk, nekā viņu pretinieki. "Lielvārdei" samērā ātri (piecu minūšu laikā) izdevās izvirzīties vadībā ar 3:0. Pirmā perioda beigās baušķenieki vienus vārtus atguva (1:3), tomēr šim golam, kā izrādījās, bija tika gadījuma raksturs. Pēc otrās trešdaļas lielvārdieši atradās vadībā ar 5:2, bet visā mačā svinēja uzvaru ar 6:2. Par labāko spēlētāju "Lielvārdes" rindās tika atzīts vārtsargs Igors Ivanovs, kurš bija atgriezies pēc savainojuma sadziedēšanas un nospēlēja ļoti stabili. Arī viesu komandā labākā gods tika vārtsargam – Elvim Holstam.

FK "Bauska" treneris Ingus Panteļejevs sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja, ka viņa vadītajai komandai ir ļoti svarīgi, kā tā noskaņojas pirms spēles. Esot tā, ka, ja treneris pirms mača nepasaka pāris "maigu" vārdu, spēlētāji laukumā iziet pārāk mierīgi, arī labu rezultātu var īpaši negaidīt. Tieši tā bijis arī šoreiz - pārāk pasīva spēle un nespēja realizēt savus vārtu gūšanas momentus noveda pie attiecīga rezultāta. Ar tikai diviem gūtiem vārtiem florbolā parasti uzvarēt nevar. Piedevām Bauskas komanda neprot spēlēt pret tādiem pretiniekiem, kuri izvēlas spēli no aizsardzības, kā to šodien bija izdarījuši lielvārdieši, bet tā jau gan esot trenera problēma...

Ko redzēt bija tiem skatītājiem, kuri Ķekavas sporta namā šovakar apmeklēja spēli starp "Ķekavu" un "Telms/Energokomplekss". Abas komandas spēlēja samērā atklātu florbolu, par to liecina jau tas, ka katra no tām pa pretinieku vārtiem izpildīja pa 45 (!) metieniem. Pirmie vārti tika fiksēti jau spēles sestajā (!) sekundē, kad mājiniekus vadībā ar 1:0 izvirzīja Ēriks Akulovs. Piektās minūtes vidū rezultāts bija neizšķirts (2:2), bet tad "Ķekava" izdarīja iespaidīgu atrāvienu, pirmo periodu uzvarot ar 5:2, pēc otrā atrodoties vadībā jau ar 8:3. Visrezultatīvākā izrādījās pēdējā trešdaļa, kurā abas komandas kopā guva deviņus vārtus, tiesa, mājinieki iemeta par golu vairāk nekā irlavnieki, visā mačā svinot ļoti pārliecinošu uzvaru ar 13:7. uzvarētāju rindās ar rezultativitāti izcēlās Gunārs Klēģers, kuram seši punkti, kā arī Ēriks Akulovs – pieci punkti. Irlavas komandā rezultatīvākais bija Alvis Dāle - hat-trick un vēl viena piespēle.

Florbola čempionāta Hipolīzings vīriešu Virslīga, 14. janvāris

"Lielvārde" – FK "Bauska" 6:2 (3:1, 2:1, 1:0)

Metienu attiecība:
25:27 (8:8, 8:9, 9:10)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde" – Artis Savins 2 (2+0), Jānis Virsnītis 2 (1+1), Miks Valpēters 2 (1+1), Juris Gribusts 2 (1+1).

"Ķekava" – "Telms/Energokomplekss" 13:7 (5:2, 3:1, 5:4)

Metienu attiecība:
45:45 (19:13, 15:16, 11:16)
Rezultatīvākie:
"Ķekava" – Gunārs Klēģers 6 (2+4), Ēriks Akulovs 5 (3+2), Gints Klēģers 3 (2+1), Matīss Jansons 2 (1+1).
"Telms/Energokomplekss" – Alvis Dāle 4 (3+1), Toms Dāle 2 (2+0), Māris Austrums 2 (0+2).

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja