Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Lielvārde" revanšējas ķekaviešiem

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Lielvārde" revanšējas ķekaviešiem
Foto: Ritvars Raits, Sportacentrs.com

Šovakar Latvijas Florbola čempionāta vīriešu virslīgā tika aizvadīta viena spēle – "Lielvārde" savā laukumā uzņēma "Ķekavas" florbolistus. Lai arī par mača favorītiem varēja uzskatīt "Ķekavu", mājinieki cīnījās teicami un uzvarēja ar 7:5.

Jau pirms mača bija skaidrs, ka cīņa būs ļoti sīva un principiāla – lielvārdieši noteikti gribēs viesiem revanšēties par lielāko sagrāvi, kas piedzīvota šajā sezonā (oktobrī ar 2:11), bet "Ķekavai", kas pavisam reāli pretendē uz 4. vietu, pašlaik no svara ir katrs punkts.

"Lielvārdes" vārtos stājās Igors Ivanovs, bet "Ķekavas" – Jānis Bramanis. Uzreiz jāsaka, ka abiem vārtu vīriem vismaz pirmajā periodā bija ļoti liela nozīme, jo netika ielaists neviens gols, lai gan vārtu gūšanas situācijas bija abos laukuma galos. Tiesa, gluži bez vainas nebija arī abu komandu laukuma spēlētāji, kuri, kā izskatījās, pārāk pavirši izrīkojās ar bumbiņu. Vistuvāk panākumam bija ķekavieši – priekšpēdējā minūtē pēc atsista metiena Ivanovs "pazaudēja" bumbiņu, kura pa to laiku jau ripoja viņa vārtos, bet laicīgi piesteidzās lielvārdiešu kapteinis Kaspars Mudelis un raidīja to projām – 0:0.

Lai vai cik "Ķekavas" florbolisti bija neapmierināti ar pirmās trešdaļas rezultātu, viņiem droši vien pat visļaunākajos murgos nebija rādījies, ka pēc otrajā periodā nospēlētām nepilnām divām minūtēm viņi jau zaudēs ar 0:3. Lielvārdieši Ervīns Torsters, Sandris Virsnītis un Aivis Kusiņš pretinieku vārtu priekšā bija daudz veiklāki par saviem viesiem, piespiežot "Ķekavas" treneri Sergeju Aleksandrovu izdarīt vārtsargu maiņu – spēlē iesaistījās Edgars Gailītis.

Spēles gaita nedaudz izlīdzinājās un ķekaviešu uzbrukumi kļuva aizvien bīstamāki. 29. minūtē laukuma saimnieku rindās noraidījums, kuru drīz vien ar precīzu metienu realizēja Gints Klēģers (3:1). Pēc minūtes viesiem vēl viens skaitliskais vairākums, šoreiz vārtus guva Mārtiņš Brigmanis – 3:2.

Lielvārdieši, saprazdami, ka negūstot vēl kādus vārtus, pie panākuma netiks, drošāk devās uzbrukumā. Jau 34. minūtē šāda taktika atmaksājās – Artis Savins saņēma bumbiņu tieši pretī vārtiem un bija nekļūdīgs – 4:2. 37. minūtē pēc Ginta Klēģera metiena bumbiņa diezgan neloģiskā kārtā atradās "Lielvārdes" vārtos (4:3), tomēr periodu daudz labākā noskaņojumā pabeidza mājinieki – 16 sekundes pirms pārtraukuma Artis Savins guva savus otros vārtus šajā spēlē – 5:3.

Pēdējā trešdaļā uzbrukuma viļņi vēlās no vieniem vārtiem uz otriem un atpakaļ, līdz 44. minūtē apstājās "Lielvārdes" laukuma pusē – otro reizi ar vārtu guvumu izcēlās Mārtiņš Brigmanis (5:4). Ķekaviešu spiediens uz mājinieku vārtiem kļuva aizvien jūtamāks, tomēr rezultāts nemainījās. Toties, kad 51. minūtē viesi laukuma stūrī pārkāpa noteikumus, Artim Savinam pēc soda izspēles vajadzēja tikai dažas sekundes, lai no aizmugures apskrietu viņu vārtiem un - hat-trick - 6:4. Vēl pēc minūtes Toma Akmeņlauka straujš izrāviens pa kreiso malu "Ķekavas" situāciju padarīja pavisam nepatīkamu – 7:4.

Izskatījās, ka pēc šāda pavērsiena ķekaviešiem nolaidās gan rokas, gan nūjas, gan viss, kas vien var nolaisties... Protams, viņi vēl cīnījās, 55. minūtē Oskars Repke ātrajā uzbrukumā spēja izrauties pussoli priekšā "Lielvārdes" aizsargam un vismaz samazināt rezultāta starpību (7:5), tomēr nopietni apdraudēt mājinieku uzvaru "Ķekavai" tā arī neizdevās. Par mača labāko spēlētāju "Lielvārdes" rindās tika atzīts Artis Savins, viesu komandā tādu pašu godu izpelnījās Mārtiņš Brigmanis.

"Lielvārdes" treneris Atis Blinds pēc spēles pastāstīja, ka viņa komandas panākuma pamatā bija iepriekšējā mačā pieļauto kļūdu analīze un neatkārtošana. Šoreiz lielvārdieši ļoti centās pēc iespējas mazāk pārkāpt noteikumus, lai nebūtu jāspēlē skaitliskajā mazākumā, kā arī nezaudēt bumbiņu pēc kļūdainām piespēlēm. Toties ķekavieši esot nedaudz pārsteiguši ar to, ka spēles sākumā centušies spēlēt no aizsardzības, kā arī ar to, ka laukumā viņi bija sev neraksturīgi lēni.

Latvijas Hipolīzings florbola vīriešu virslīga, 14. janvāris:

"Lielvārde" – "Ķekava" – 7:5 (0:0, 5:3, 2:2)

Metienu attiecība:
22:30 (5:7, 9:10, 8:13)
Rezultatīvākie:
"Lielvārde" – Artis Savins 3 (3+0), Toms Akmeņlauks 3 (1+2), Juris Gribusts 2 (0+2).
"Ķekava" – Mārtiņš Brigmanis 2 (2+0), Gints Klēģers 2 (2+0), Gunārs Klēģers 2 (0+2).

Izmatotie resursi: floorball.lv

     [+] [-]

, 2010-01-14 22:55, pirms 14 gadiem
negaiditi! :O

     [+] [-]

, 2010-01-14 22:58, pirms 14 gadiem
piejoda rakstīja: negaiditi! :O
ne gluži, kopš blinda atnākšanas lielvārde var iekost gandrīz jebkuram.

  +1 [+] [-]

, 2010-01-14 23:20, pirms 14 gadiem
Lielvārdes gailēni 8. -10. vieta

     [+] [-]

, 2010-01-14 23:29, pirms 14 gadiem
andrissauliitis rakstīja: Lielvārdes gailēni 8. -10. vieta
Pārliecināts? Ir tikai trīs komandas, kuras "Lielvārde" šosezon nav vinnējusi, pagaidām...

  -1 [+] [-]

, 2010-01-15 13:56, pirms 14 gadiem
Autoram - Jurim Gribustam (0+2) un kad Artis iemeta trešos vārtus, tad komandas bija pilnos sastāvos un vispār Ķekavai nebija noraidījumu!

     [+] [-]

, 2010-01-15 18:43, pirms 14 gadiem
bet spēle bij laba!