Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

RSU pēc trešā, "Lekrings" – pēc piektā titula

Ritvars Raits
Ritvars Raits

RSU pēc trešā, "Lekrings" – pēc piektā titula
Foto: Raivo Sarelainens

Jau šovakar Vidzemes olimpiskajā centrā, Valmierā, par trīskārtējo Latvijas čempioni var kļūt sieviešu Virslīgas komanda RSU, bet par pieckārtējo vīriešu Virslīgas čempioni - "Lekrings". Tiesa, to nepieļaut mēģinās pretinieces, attiecīgi - "Rubene" un "Lielvārde". Abas spēles interneta TV tiešraidē translēs portāls Sportacentrs.com.

SIEVIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 15.00 RSU - "Rubene", sērijā 3:1

Sieviešu Virslīgas finālā līdz šim vissīvākās bijušas abas pirmās sērijas spēles – gan Rīgā, gan Kocēnos lielāko mača daļu vadībā atradās "Rubene". Savā laukumā RSU florbolistēm izdevās atspēlēties un uzvarēt ar 6:4, bet viesos tika piedzīvots zaudējums pagarinājumā – 4:5. Sērijas trešās spēle, kas notika jau Vidzemes olimpiskajā centrā, ir līdz šim rezultatīvākā, ar 9:6 uzvarēja rīdzinieces. Jāpiebilst, ka kocēnietēm šajā mačā ļoti neveicās, jo pat divas reizes bumbiņa atrada vietu viņu vārtos pēc rikošeta no pašu nūjas. Ceturtajā mačā izteikti izpaudās RSU pārsvars - patreizējās čempiones uzvarēja ar 7:1. Lai kļūtu par trīskārtējām valsts čempionēm, rīdziniecēm nepieciešams vairs tikai viens panākums. Kocēnu "Rubenei" ir seši čempiones tituli, bet iepriekšējās divās sezonās tika izcīnītas sudraba medaļas.

Sieviešu Virslīgas divas rezultatīvākās spēlētājas pārstāv komandu RSU – Luīze Biļinska šosezon guvusi jau 73 (53+20), bet Gunita Kārkliņa – 64 (33+31) punktus. Viņām seko divas "Rubenes" uzbrucējas – Edīte Bankava ar 57 (33+24) un Liene Adamane ar 55 (29+26) punktiem. RSU pamatvārtsardze Liāna Aldiņa atvairījusi 89.86 % pretinieču metienu, bet Ilga Jēkabsone pretējos vārtos – 83.36 %.

VĪRIEŠU VIRSLĪGA

Pulksten 18.00 "Lielvārde" - "Lekrings", sērijā 1:3

Par vīriešu Virslīgas finālsērijas lūzuma spēli varētu uzskatīt jau pašu pirmo maču, kas notika Lielvārdē – ārkārtīgi sīvā cīņā ar 2:1 uzvarēja Cēsu "Lekrings". Atbildes spēlē Cēsīs mājinieki uzvarēja ar 10:6, izvirzoties vadībā ar 2:0. Pirmajā Valmierā notikušajā mačā lielvārdiešiem izdevās atjaunot intrigu – panākums pēcspēles metienos ar 7:6. Tomēr jau nākamais mačs viņus nostādīja bezdibeņa malā - "Lekrings" ātri izvirzījās vadībā ar 8:0, uzvarēja ar 10:4, bet sērijā panāca 3:1. Lai piekto reizi 20 gadu laikā celtu sev virs galvām čempionu kausu, cēsniekiem nepieciešama vairs tikai viena uzvara. Lielvārdiešiem, lai aizstāvētu savu vienīgo čempionu titulu, jāpaveic gluži vai neiespējamais – jāuzvar trīs reizes pēc kārtas.

VIDEO: "Lielvārde" - "Lekrings", vīriešu Virslīgas piektā finālspēle:

Par vīriešu Virslīgas rezultatīvāko spēlētāju visdrīzāk kļūs lielvārdietis Toms Akmeņlauks, kuram šobrīd jau ir 82 (50+32) punkti. "Lielvārdes" spēlējošam trenerim Mihailam Kostusevam, kurš sezonas gaitā sešas spēles izlaida traumas dēļ – 63 (33+30) punkti. Rezultatīvākie Cēsu komandā ir Andris Rajeckis ar 62 (41+21) un Artūrs Jurševskis ar 52 (35+17) punktiem. Lielvārdiešu vārtsargs Armands Puķītis līdz šim atvairījis 84.18 % pretinieku metienu, bet "Lekringa" sastāvā vislabāk veicies Normundam Krūmiņam – 83.50 %.

Tāpat kā pagājušajās brīvdienās, arī šīs nedēļas nogalē Latvijas Florbola čempionāta finālspēļu apmeklētājus Vidzemes olimpiskajā centrā priecēs ne tikai mūsu valsts meistarīgākie florbolisti un florbolistes, bet arī atraktīvas un šarmantas karsējmeitenes. Paredzēti arī citi priekšnesumi un izklaides, bet tie lai paliek kā patīkams pārsteigums tiem florbola draugiem, kuri Latvijas čempionāta izšķirošās spēles apmeklēs klātienē.

Izmantotie resursi:
floorball.lv

Kura komanda šodien kļūs par čempioni?

  • 5

  • 15

  • 18

  • 8