Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Jelgavas novads" zaudē spēli un vietu līgā, Stalbē 26 vārtu mačs

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Jelgavas novads" zaudē spēli un vietu līgā, Stalbē 26 vārtu mačs
"Jelgavas novads"
Foto: Raivo Sarelainens, floorball.lv

ELVI florbola līgas vīriešiem izslēgšanas spēlēs neiekļuvušo komandu papildturnīrā "Ķekavas Bulldogs" florbolisti šovakar savā laukumā saspringtā cīņā ar 6:4 pārspēja turnīra pastarīti "Jelgavas novadu". Jelgavniekiem šis zaudējumus atņēma pēdējo cerību saglabāt vietu augstākajā sabiedrībā. Stalbē tikās vēl divas komandas, kuras nav iekļuvušas ELVI florbola līgas vīriešiem izslēgšanas spēlēs – vietējā "Pārgauja" uzņēma "Bausku". Ar baušķenieka Rolanda Kovaļevska 9 (6+3) punktiem uzvarai izrādījās par maz – panākumu ar 14:12 svinēja "Pārgauja", kuras rindās ar 6 (3+3) punktiem rezultatīvākais bija Rolands Jānelsiņš.

"Ķekavas Bulldogs" un "Jelgavas novada" mačā rezultāts tika atklāts 6.minūtē, kad ķekavieši ar 10 sekunžu intervālu guva divus vārtus pēc kārtas – 2:0. Līdz pirmajam pārtraukumam jelgavniekiem gan izdevās panākt neizšķirtu rezultātu (2:2). Otrās trešdaļas vidū "Jelgavas novada" florbolistiem bija lieliska izdevība lauzt spēles gaitu, jo noraidījumu uz piecām minūtēm nopelnīja ķekavietis Intars Labsvārds. Tomēr "Ķekavas Bulldogs" aizsardzība šīs piecas minūtes izturēja, bet pēc tam laukuma saimnieki savus viesus deviņu sekunžu laikā sodīja ar vēl diviem vārtu guvumiem – 4:2. Vienus vārtus jelgavnieki otrajā trešdaļā tomēr iemeta, pie tam – uzdarīto, spēlējot skaitliskajā mazākumā, kad ar precīzu metienu izcēlās Ivars Karnītis – 3:4. Pēdējā periodā "Ķekavas Bulldogs" atguva divu vārtus handikapu (5:3 un 6:4), bet pamatlaika pēdējās minūtes izvērtās ļoti nervozas – vesela virkne noraidījumu, sevišķi ķekaviešu rindās. Rezultāts gan vairs nemainījās - "Ķekavas Bulldogs" varēja svinēt uzvaru ar 6:4, bet turnīra tabulā ar 31 punktu nostiprināties 11.vietā. "Jelgavas novadam" ir tikai trīs punkti un pēdējā vieta. Lai gan jelgavniekiem vēl jāaizvada trīs spēles, pēc šīvakara zaudējuma viņiem vairs nav pat teorētisku cerību saglabāt vietu ELVI florbola līgā.

Labākā spēlētāja balvu uzvarētāju sastāvā saņēma Oskars Repke, kurš izcēlās ar vienu rezultatīvu piespēli. Rezultatīvākie viņa komandā bija Uģis Savickis un Oskars Eglītis – par 3 (1+2) punktiem. Par labāko starp jelgavniekiem atzina vārtsargu Reini Pilku, kurš atvairīja 38 pretinieku metienus, bet rezultatīvākais ar 2 (1+1) punktiem bija Ivars Karnītis.

"Ķekavas Bulldogs" – "Jelgavas novads" 6:4 (2:2, 2:1, 2:1)

Mačs Stalbē atgādināja kaķa spēlēšanos ar peli, pie tam peles lomā šoreiz bija baušķenieki, kuri uz maču Vidzemē atbrauca bez dažiem saviem pamatsastāva spēlētājiem. Pirmā perioda vidū vadībā ar 2:1 vēl atradās viesi, bet līdz pirmajam pārtraukumam četru vārtu handikapu ieguva "Pārgauja" – 7:3. Otrajā periodā mājinieki savu vārtu drošību uzticēja otrajam vārtsargam Dāvim Helmutam Zvejniekam, kuru trīs reizes pārspēja Rolands Kovaļevskis, bet vienu reizi Toms Niedre, samazinot rezultāta starpību līdz diviem goliem – 7:9. Pēdējā trešdaļā Stalbes komandas vārtos atgriezās Renārs Arājs – laukuma saimnieki ātri vien izvirzījās vadībā ar 12:7, taču pamatlaika pēdējā minūtē viņiem bija palicis vairs tikai vienu vārtu handikaps 13:12. Punktu spēlei pielika stalbietis Lauris Ābols, kurs pēdējā sekundē raidīja bumbiņu tobrīd jau tukšajos "Bauskas" vārtos – 14:12. "Pārgaujai" pēc šīs uzvaras 39 punkti un 10.vieta turnīra tabulā, bet "Bauskai" 44 punkti un 9.vieta

Par labāko starp uzvarētājiem tika atzīts Aivis Ādminis, kuram šajā mačā 2 (1+1) punkti. Rezultatīvāki par viņu bija Gatis Gailis ar 3 (1+2) punktiem, Lauris Ābols ar 5 (4+1) punktiem un Rolands Jānelsiņš ar 6 (3+3) punktiem. Labākā spēlētāja balvu Bauskas komandā saņēma Rolands Kovaļevskis, kurš šajā mačā savāca 9 (6+3) punktus, 7 (2+5) punkti viņa komandas biedram Valdim Vāveram, bet trīs golus iemeta Toms Niedre.

SK "Pārgauja" – FK "Bauska" 14:12 (7:3, 2:4, 5:5)

Izmantotie resursi:
Latvijas Florbola savienība » LV »...