Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Vai čempionu pēdās soļos arī līderi?

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Vai čempionu pēdās soļos arī līderi?
Epizode no abu komandu piektās spēles, foto: Floorball.lv

Vakar no cīņas par Elvi florbola virslīgas čempionu titula aizstāvēšanas izstājās “Lielvārde/FatPipe”, bet šovakar līdzīgs liktenis var piemeklēt regulārās sezonas uzvarētājus “Rubeni”. Lai to nepieļautu, Kocēnu komandai obligāti nepieciešama uzvara Valmierā.

“FBK Valmiera/Betsafe” (#8) – “Rubene” (#1) pulksten 19:00 Valmieras OC un Sportacentrs.com

Sērijas pirmajās divās spēlēs Kocēnos abas komandas apmainījās uzvarām, tiekot pie panākumiem izslēgšanas cīņās neierasti rezultatīvos mačos. Kad sērija pārcēlās uz Valmieru, vienības jau krietni lielāku vērību pievērsa savu vārtu drošībai, kā rezultātā katrā no mačiem viena no komandām vairāk nekā divus periodus palika bez vārtu guvumiem. Tas gan netraucēja atkal uzvaras dalīt uz pusēm, tādējādi pēc četrām cīņām rezultātam sērijā esot neizšķirtam 2:2.

Vakar Kocēnos komandas vēl mazāk priecēja ar rezultatīviem metieniem. Pirmā perioda vidū pēc stūra izspēles no Ralfa Klodža piespēles bumbiņu vārtos raidīja Matīss Salmiņš, aizsargam pēdējos mačos uzņemoties galvenā vārtu guvēja godu. Valmieriešiem minimālo pārsvaru izdevās nosargāt līdz 53. minūtei, kad praktiski vienīgo kļūdu mačā pieļāva valmieriešu vārtsargs Agris Rogainis, kurš neveiksmīgi vārtu priekšā atvairīja Kārļa Bitmaņa raidījumu, bet atlēkušo bumbiņu zibenīgi vārtos trieca Ingars Matisons – 1:1. Atlikušajā laikā komandas pie vārtu guvumiem netika ne pamatlaikā, ne pagarinājumā, tādējādi uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešami pēcspēles metienu sērija. Tajā krietni sekmīgāki izrādījās viesi, kuriem divreiz ar vārtu guvumiem izcēlās Lauris Alvis Stiprais, pa reizei pie vārtu guvuma tiekot arī Oskaram Siliņam. Tikmēr laukuma saimniekiem rezultatīvi bija Juris Zilberts un Dāvis Zēmelis, ar ko izrādījās par maz.

Tādējādi regulārās sezonas astotā labākā komanda sērijā izvirzījusies vadībā ar rezultātu 3:2 un šovakar savās mājās lūkos likt punktu sērijai, lai iekļūtu pusfinālā, kurā savus konkurentus jau gaida “FS Masters/Ulbroka”.

Spēles sākums šovakar pulksten 19:00 un mača video tiešraide Sportacentrs.com. Cīņu vadīs tiesnešu pāris Mārtiņš Gross un Imants Vīnkalns, kuri apkalpoja sērijas ceturto cīņu.

Spēļu kalendārs

#DatumsLaiksSpēleRezultātsSērijā
1.24.02.18:00Rubene – FBK Valmiera/Betsafe7:7 (OT)1:0
2.25.02.16:00Rubene – FBK Valmiera/Betsafe8:91:1
3.29.02.20:00FBK Valmiera/Betsafe – Rubene4:22:1
4.02.03.18:00FBK Valmiera/Betsafe – Rubene3:52:2
5.09.03.18:00Rubene – FBK Valmiera/Betsafe1:2 (PS)2:3
6.10.03.19:00FBK Valmiera/Betsafe – Rubene
7*.13.03.20:00Rubene – FBK Valmiera/Betsafe