Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Čempioni sērijas turpinājumā paliek bez Virsnīša

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Čempioni sērijas turpinājumā paliek bez Virsnīša
"Lielvārde/FatPipe" Cēsīs daudz laika pavadīja sarunās ar tiesnešiem, tostarp diskvalifikācijā iedzīvojušais Sandris Virsnītis (#43), foto: Lauris Mihailovs, Lekrings

Elvi florbola virslīgā šovakar ar trim spēlēm turpināsies Elvi florbola līgas ceturtdaļfinālu sērijas. Divos no trim pāriem šovakar iespējams noskaidrot pusfinālistus, taču Ķekavas un Lielvārdes komandas centīsies to nepieļaut.

“Rubene” (#1) – “FBK Valmiera/Betsafe” (8) pulksten 18:00 Kocēnos un Sportacentrs.com

Līdz šim katra no komandām tikusi pie vienai uzvarai savās mājās un viesos, tādējādi rezultāts sērijā kļuvis neizšķirts 2:2 un šovakar tiks aizvadīta ļoti svarīgā piektā spēle, pēc kuras šodienas zaudētājiem būs jāizcīna divas uzvaras pēc kārtas. Pagājušajā nedēļas nogalē, komandām spēlējot Valmierā, abi mači bija ļoti līdzīgi, tikai komandas bija mainītām lomām. Sērijas trešajā spēlē “Rubene” līdz pat trešā perioda vidum nespēja tikt pie vārtu guvumiem, tādējādi nonākot 0:4 iedzinējos un mača izskaņā spēja deficītu tikai sadeldēt līdz 2:4. Savukārt ceturtajā spēlē jau valmierieši bija tie, kas līdz pat 42.minūtei nespēja atrast veidus, kā pārspēt Robertu Trepšu, pašiem nonākot iedzinējos ar 0:3. Mača izskaņā Gatis Liepiņš ar patālu metienu realizēja skaitlisko vairākumu, pēc tam Matīss Salmiņš guva vārtus mazākumā un arī formātā sešatā pret pieciem, taču “Rubene” 5:3 uzvaru nosargāja, tādējādi līdzsvarojot rezultātu sērijā.

Jēkabs Keišs ar 9 (6+3) punktiem ir savas komandas rezultatīvākais florbolists izslēgšanas turnīrā, kamēr Dāvis Zēmelis iekrājis 6 (4+2) punktus. Varbūt ne tik rezultatīvs kā ierasts, bet savus punktus turpina krāt arī Matīss Celms (2+3), kurš pie vismaz viena rezultativitātes punkta ticis 21 spēlē pēc kārtas, tādējādi atkārtojot Reiņa Mirkša pirms pāris gadiem iespēto “Rubenes” rekordu. Valmieriešiem naskākais punktu guvējs ar 6 (5+1) punktiem bijis Gvido Lauga, kamēr Pāvels Semjonos (4+2) un Matīss Salmiņš (2+4) arī var lepoties ar sešiem punktiem četrās cīņās.

Lai gan pēdējās spēlēs komandas pārmaiņus izvirzījās vadībā, konkurentiem tā arī ne uz sekundi neatļaujot sasniegt pozitīvu rezultātu konkrētajā spēlē, kopējais vadībā pavadītais laiks ar pozitīvu iznākumu ir ļoti līdzīgs – valmierieši četru spēļu nogrieznī vadībā bijuši vienu stundu un 22 minūtes, kamēr regulārās sezonas uzvarētāji priekšā bijuši par desmit minūtēm mazāku spēles nogriezni.

Valmieras vienība realizējusi trīs no pieciem skaitliskajiem vairākumiem, to paveicot nedaudz vairāk nekā astoņās minūtēs. Tikmēr “Rubene” vairākumā spēlējusi 15 minūtes, kuru laikā izmantojusi sešas no 14 iespējām. Lielākoties gan vairākumi realizēti pēc individuālām darbībām ar metieniem no distances, nevis ātras saspēles.

Šovakar spēles sākums Kocēnu sporta namā pulksten 18:00 un mača video tiešraide Sportacentrs.com. Cīņu vadīs tiesnešu pāris Artis Ancāns un Aleksejs Gusarovs.

“Talsu NSS/Krauzers” (#2) – “Ķekava/RB&B” (#7) pulksten 19:00 Talsu VĢ un FK Talsi Solidsport kanālā

Pēc divām minimālām uzvarām savās mājās, Talsu komanda paveica svarīgu darbu pagājušjaā nedēļas nogalē, tiekot pie vienas uzvaras arī izbraukumā. Tādējādi kurzemnieki sērijā panākuši 3:1 vadību un šovakar savu līdzjutēju priekšā lūkos likt punktu sērijai. Ja trešajā spēlē Ķekavas komanda bija pārāka ar 6:2, tad ceturtajā mačā komandas jau trešo reizi sezonā uzvarētāju 60 minūšu cīņā nespēja noskaidrot, kurzemniekiem uzvarot pēcspēles metienu sērijā ar rezultātu 6:5. Ceturtajā spēlē abas komandas diezgan agresīvi sāka spēli, taču pāris piešķirtie noraidījumi abām komandām šo agresivitāti spēja slāpēt. Ja kurzemnieki vairums vārtu izspēlēja pēc ilgstošas bumbiņas pieturēšanas, tad Ķekavas vienība uzbrukumā spēlēja krietni ātrāk, izdarot pāris piespēles, kam seko metiens pa vārtiem. Tālu no labākās formas ir Ķekavas ilggadējais līderis Klāvs Jansons, kuram tāpat kurzemnieki velta lielu uzmanību, kā rezultātā Jansonam jādod piespēles, pēc tam, kad piesaistījis vairāku konkurentu uzmanību.

Mariss Bergmanis ar 6 94+2) punktiem ir Talsu komandas šīs sērijas rezultatīvākais florbolists, kamēr Toms Akmeņlauks sakrājis 6 (1+5) punktus, bet Andrejam Šķerbergam četros mačos izdevies tikt pie 4 (3+1) punktiem. Ķekavas komandai uzbrukumā galvenais smagums gulstas uz Toma Ķeirāna (3+3) pleciem, kuram rezultativitātē seko Reinis Melgailis (3+2) un vienīgās uzvarētās spēles galvenais varonis Endijs Umberts Barruss (2+2).

Lai gan Talsu komanda visas uzvaras izcīnījušas ar minimālu pārsvaru, kamēr Ķekavas uzvara bija salīdzinoši pārliecinoša, kurzemnieki šajā sērijā vadībā bijuši vienu stundu un 52 minūtes, turpretim Ķekavas komandai pozitīvs rezultāts bijis teju stundu mazāk – tikai 53 minūtes. Tas viss, neskatoties uz to, ka Talsu komanda vienīgā šajā sezonā izslēgšanas turnīrā nav spējusi gūt vārtus skaitliskajā vairākumā, kurā ir spēlējušas teju septiņas minūtes. Ķekava laika izteiksmē vairākumā bijusi pat īsāku periodu (piecas minūtes un 51 sekundi), taču šajā laikā izmantojuši divus no sešiem vairākumiem.

Šovakar spēle Talsu Valsts ģimnāzijā sāksies pulskten 19:00 un mača video tiešraidi būs iespējams vērot FK Talsi Solidsport kanālā. Cīņu vadīs tiesnešu pāris Mārtiņš Gross un Imants Vīnkalns, kuri tiesnešu funkcijas pildīja arī sērijas pirmajās divās spēlēs Talsos.

“Lielvārde/FatPipe” (#6) – “Lekrings” (#3) pulksten 20:00 Lielvārdes SC un Sportacentrs.com

Cēsu komanda uz izbraukuma spēli Lielvārdē dodas ar 3:2 vadību sērijā, kaut gan šī cīņa varēja arī nenotikt. Pirms dažām dienām cēsnieki pirmajā periodā dominēja laukumā, bet otrā perioda ievadā panāca 3:0 vadību pret konkurentiem, kuri galveno vērību veltīja sarunām ar tiesnešiem, nevis kvalitatīvas pretspēles radīšanu. Tomēr perioda turpinājumā Lielvārdes komanda guva pāris vārtus, pietuvojoties līdz minimumam un arī izlīdzinot rezultātu. Lai gan otrajā pārtraukumā mājinieki devās ar minimālu 4:3 pārsvaru, pašu rupja kļūda pēc izcīnītas strīdus bumbas noveda pie ceturtajiem zaudētajiem vārtiem brīdī, kad trešajā periodā bija nospēlētas vien piecas sekundes. Trešajā periodā cēsnieki tomēr pēc pārtrvertas bumbiņas panāca 5:4, bet turpinājumā abas komandas apmainījās ātri realizētiem vairākumiem. Pamatlaika izskaņā viesi centās glābt spēli, spēlējot sešatā pret pieciem. Divas minūtes pirms pamatlaika beigām pēc cīņas vārtu priekšā čempioni guva vārtus, taču tiesneši tos neatzina, fiksējot noteikumu pārkāpumu vārtu priekšā. Komanda gan nepadevās un jau mazāk nekā divas minūtes pirms pamatlaika beigām Juris Sandis Jēgers tomēr panāca 6:6.

Gan pamatlaika izskaņā, gan sekojošajā papildlaikā abām vienībām bija iespējas izraut uzvaru, taču šajā spēles nogrieznī sekmīgi nospēlēja vārtsargi Raivis Puzulis un Markuss Plūdums, kuriem spēle kopumā nebija tā veiksmīgākā, sevišķi tas attiecināms uz Cēsu vienības vārtsargu. Mača uzvarētājs otro reizi šajā sērijā bija jānoskaidro pēcspēles metienu sērijā, kurā Lielvārdes vārtos stājās Lauris Kārkliņš, kuru pārspēja vienīgi Edgars Kārkliņš, kamēr ar Artūra Jurševska metienu viņš tika galā, bet Miķelis Koknesis Roops un Bruno Beķeris savas iespējas neizmantoja, metot pāri vārtiem. Lielvārdes komanda tikmēr iespējas izmantoja pārliecinoši, vārtus gūstot Jurim Sandim Jēgeram, Aivim Kusiņam un Oskaram Tūtānam, kas atnesa “Lielvārde/FatPipe” komandai uzvaru ar 7:6 un ļāva pagarināt sēriju vismaz līdz šim vakaram.

Juris Sandis Jēgers pēc rezultatīvās spēles ar 5 (4+1) punktiem kļuvis par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju, kamēr cēsniekiem 5 (1+4) punkti ir Artūram Jurševskim. Bruno Beķeris savācis 4 (3+1) punktus, bet Armandam Savinam ir divi vārtu guvumi un divas rezultatīvas piespēles. Jāpiezīmē, ka joprojām “Lielvārde/FatPipe” komandai būs jāiztiek bez Iļjas Taratutina, kurš turpina izciest piecu spēļu diskvalifikāciju. Savukārt sērijas piektajā spēlē par bīstamu darbību vienā no epizodēm trīs spēļu diskvalifikācijā iedzīvojies arī Sandris Virsnītis, kurš gan spēlē Cēsīs regulāri izrādīja savu neapmierinātību ar tiesnešu lēmumiem.Bez zaudējumiem nav palikuši arī cēsnieki, kuru aizsargs vienā no epizodēm pārkāpa noteikumus pret Niku Blumfeldu un Latvijas Florbola savienība cēsniekam piemērojusi vienas spēles diskvalifikāciju.

Cīņas sākums šovakar Lielvārdes sporta namā pulksten 20:00 un tās tiešraide vērojama portālā Sportacentrs.com. Spēli vadīs tiesnešu pāris Vitālijs Ksenzovs un Pēteris Freimanis, kuri jau tiesāja dueļa pirmo un trešo cīņu.

     [+] [-]

, 2024-03-09 14:46, pirms 2 mēnešiem
Kāpēc nav pieminēts,ka spēle Lielvārdē pārcelta no plkst.19 uz plkst.20?