Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Čempioni karājas mata galā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Čempioni karājas mata galā
Edgara Puriņa vārtu guvums papildlaikā nodrošināja "Lekringam" uzvaru sērijas ceturtajā mačā, foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā pašlaik zināma viena komandas, kas iekļuvusi pusfinālā, bet šovakar “FS Msaters/Ulbroka” komandai var pievienoties Cēsu “Lekrings”, kas ar 3:1 vadībā pret “Lielvārde/FatPipe” un šodien plkst. 20:00 uzņems čempionus savās mājās.

“Lekrings” (3) – “Lielvārde/FatPipe” (#6) (pulksten 20:00 Cēsu SN un bezrindas.lv)

Sērijā pirmās četras spēles aizvadītas ļoti spraigos mačos, pašlaik par kripatu labākiem esot cēsniekiem, kas uzvarēja abas spēles savās mājās, bet no izbraukuma Lielvārdē spēja pārvest vienu panākumu. ŠĪ ir izteikti nerezultatīvākā sērija, jo visās spēlēs uzvarai ir pieticis ar trim gūtajiem vārtiem un neviena no komandām vairāk par trim bumbiņām vienā spēlē konkurentu vārtos tā arī nav spējusi ieraidīt. Tāpat interesants fakts ir tas, ka pie uzvarām visās spēlēs ir tikusi komanda, kas pirmā ir nonākusi iedzinējos.

Ņemot vērā nelielo gūto vārtu skaitu, nepārsteidz, ka velti meklēt abu komandu rezultatīvākos spēlētājus starp izslēgšanas turnīra rezultatīvākajiem. Šajā duelī pašlaik rezultatīvākais bijis “Lielvārde/FatPipe” uzbrucējs Rūdis Žukelis, kurš četrās spēlēs ticis pie 4 (1+3) rezultativitātes punktiem, vienīgais spējot iekrāti vidēji vienu punktu spēlē. Armands Savins ticis pie 3 (1+2) punktiem, tāpat kā abi rezultatīvākie cēsnieki – Artūrs Jurševskis un Toms Rīsmanis.

Četru spēļu griezumā “Lielvārde/FatPipe” vadībā pabijuši 51 minūti, kamēr cēsniekiem pozitīvs rezultāts bijis vien 43 mača minūtes. Tikmēr 146 minūtes maču pamatlaikos rezultāts bijis neizšķirts. Ja vēl ņem vērā, ka vienā spēlē nepietika ar papildlaika desmit minūtēm, bet pēdējā mačā arī bija jāspēlē pagarinājums, kurā gan ātri vien Edgars Puriņš ar atkārtotu metienu no vārtu priekšas nodrošināja uzvaru, tad neizšķirts rezultāts bijis vēl lielāku laiku.

“Lielvārde/FatPipe” komandai joprojām būs jāiztiek bez nedisciplinētā Iļjas Taratutina, kurš izlaidīs otro no piecu spēļu diskvalifikācijas. Ja čempionvienība neiekļūs pusfinālā, tad Taratutinam diskvalifikācija turpināsies arī nākamās sezonas ievadā.

Šovakar spēles sākums Cēsu sporta namā pulksten 20:00 un mača video tiešraidi varēs vērot, iegādājoties skatīšanās tiesības portālā bezrindas.lv. Šovakar maču vadīs tiesnešu pāris Normunds Zēmelis un Jurijs Petrovs. Cēsu komandas uzvaras gadījumā “Lekrings” iekļūs pusfinālā, kur būs jātiekas ar “Talsu NSS/Krauzers” un “Ķekava/RB&B” pāra uzvarētājiem. Savukārt, ja šovakar pie panākuma tiek “Lielvārde/FatPipe”, tad jau sestdien komandas aizvadīs sērijas sesto spēli Lielvārdē.

Spēļu kalendārs

#DatumsLaiksSpēleRezultātsSērijā
1.24.02.17:00Lekrings – Lielvārde/FatPipe3:11:0
2.25.02.17:00Lekrings – Lielvārde/FatPipe3:2 (PS)2:0
3.01.03.20:30Lielvārde/FatPipe – Lekrings3:21:2
4.02.03.20:00Lielvārde/FatPipe – Lekrings2:3 (OT)1:3
5.07.03.20:00Lekrings – Lielvārde/FatPipe
6*.09.03.19:00Lielvārde/FatPipe – Lekrings
7*.13.03.20:00Lekrings – Lielvārde/FatPipe

Vai sērijā būs nepieciešamas vairāk nekā piecas spēles?

  • 25

  • 32