Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Rubene" uzvar Jūrmalā, "Lekrings" zaudē Liepājā

Ritvars Raits
Ritvars Raits

"Rubene" uzvar Jūrmalā, "Lekrings" zaudē Liepājā
Liepājas "Kurši"
Foto: Mārtiņš Sīlis

Šodien notika divas Latvijas Florbola čempionāta vīriešu Virslīgas spēles – Kocēnu "Rubene" viesos ne pārāk pārliecinošu uzvaru pār turnīra pastarīti "Jūrmalu" (5:3), bet Cēsu Lekrings arī viesos diezgan negaidīti piekāpās Liepājas "Kuršiem" – 4:6.

Kocēnieši Spuņciemā notikušo maču uzsāka labi, pirmā perioda laikā izvirzoties vadībā ar 3:0, otrajā gūstot vēl vienus vārtus (4:0), bet pēdējās trešdaļas 18.sekundē panākot jau 5:0. Tiesa, tajā brīdī "Rubenes" uzbrukums apstājās – viesi tā arī nespēja gūt vēl kādus vārtus. Savukārt FK "Jūrmala" spēlētāji, tuvojoties mača beigām, pārvērtās gluži līdz nepazīšanai – trešajā periodā jūrmalnieki pa pretinieku vārtiem izdarīju teju divas reizes vairāk metienu, nekā viesi. Tāda taktika deva arī savus augļus – pēdējo 12 minūšu laikā mājinieki trīs vārtus atguva (3:5) un nebija tālu no tā, lai spēles galotni padarītu vēl interesantāku. Šoreiz gan tas neizdevās - "Rubene" uzvarēja ar 5:3 un turnīra tabulā pakāpās tobrīd uz 6.vietu. Jūrmalas komandas rindās jau atkal rezultatīvākais bija Mārtiņš Lapsiņš, kuram 2 (1+1) punkti, bet par labāko spēlētāju tika atzīts Armands Puķītis. Kocēniešu sastāvā labākā spēlētāja gods vārtsargam Kasparam Urbānam, bet rezultatīvākie bija Ritvars Bērziņš un Atis Stepāns – pa diviem punktiem.

Pienākot vakaram, "Rubene" bija spiesta atkāpties uz 7.vietu, jo turnīra tabulā to apsteidza Liepājas "Kurši", kas savā laukumā sagādāja sensāciju, ar 6:4 pieveicot vienu no līderēm – Cēsu "Lekringu". Mača sākums gan ne par ko tādu neliecināja – jau pirmo 10 minūšu laikā viesi bija izvirzījušies vadībā ar 3:0. Liepājnieki pat bija spiesti ņemt 30 sekunžu pārtraukumu, kas, kā vēlāk izrādījās, līdzēja. Līdz pirmā perioda beigām "Kurši" atguva vienus vārtus (1:3), otrajā – vēl trīs, izvirzoties vadībā ar 4:3, bet pēdējās trešdaļas sākumā jau panāca 5:3. Viesu komanda drīz vien samazināja liepājnieku pārsvaru līdz minimumam – 4:5, tomēr punktu šai spēlei pielika "Kurši", pamatlaika izskaņā gūstot vēl vienus vārtus un uzvarot ar 6:4. Uzvarētāju rindās ar 4 (2+2) punktiem izcēlās Gints Siliņš, bet labākā spēlētāja gods tika vārtsargam Mārtiņam Saulītim, kurš atvairīja 35 no 39 pretinieku metieniem. "Lekringa" rindās par labāko tika atzīts Andris Rajeckis, kura kontā divi vārtu guvumi.

Izmantotie resursi:
floorball.lv