Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

"Ķekava/RB&B" saņem tehnisko zaudējumu, Ķeirānam 3 spēļu diskvalifikācija

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Ķekava/RB&B" saņem tehnisko zaudējumu, Ķeirānam 3 spēļu diskvalifikācija
Kristofers Jurisons, foto: Ķekavas Bulldogs

Elvi florbola līgā pie tehniskā 0:5 zaudējuma muļķīgā veidā tikuši "Ķekava/RB&B" florbolisti, kas sākotnēji ar rezultātu 7:2 bija pieveikuši "RTU/Rockets", taču mača gaitā tika konstatēts, ka mačam pieteikts florbolists, kurš to nevarēja darīt.

Spēle starp "RTU/Rockets" un "Ķekava/RB&B" komandām bija noteikumu pārkāpumiem pārbagāta. Tā, vienā no epizodēm nopietnā savainojumā iedzīvojās viens no "RTU/Rockets" aizsardzības balstiem Artūrs Jansons, citā epizodē par pretinieka nogrūšanu sarkano kartīti saņēma Latvijas izlases kandidāts Toms Ķeirāns, kuram vēlāk Latvijas Florbola savienības Sacensību komiteja nolēma sodīt ar trīs spēļu diskvalifikāciju un 150 eiro soda naudu. Bez Ķeirāna Ķekavas klubam jāizlaiž 4. novembra spēle viesos pret "Rubeni", kā arī mājas mači pret "FBK SĀC" (17. novembrī) un "FS Masters/Ulbroka" (24. novembrī). Apritē rezultatīvais florbolists varēs atgriezties vien 1. decembrī līdz ar to par pārkāpumu saņemta praktiski mēnesi ilga diskvalifikācija.

Tomēr, iespējams, lielāko rezonansi izpelnījusies epizode par ko šajā spēlē Ķekavas komanda trīs punktu vietā tikusi pie 0:5 tehniskā zaudējuma, kas vienlaikus ļāvis "RTU/Rockets" komandai ar trim punktiem atstāt pēdējo vietu turnīra tabulā, uz to atbīdot "Bausku". Līdz ar pirmo strīdus izspēli atskanēja tiesneša svilpe, kas nozīmēja viesu komandai 2 minūšu noraidījumu par nepareizu inventāru, jo abas komandas laukumā iznāca baltas krāsas getrās, kas ir pret noteikumiem. Tādējādi spēle sākās ar skaitlisko vairākumu "RTU/Rockets" komandai. Viesu komanda izturēja skaitlisko mazāku un cīņa turpinājās līdz ceturtās minūtes izskaņai, kad pie pirmā pārtraukuma spēles sekretariāts izsauca spēles tiesnešus Vitāliju Ksenzovu un Miku Radvilu, jo tika konstatēts, ka iepriekšējo noraidījumu izcietis Kristofers Jurisons – spēlētājs, kurš mačam nav bijis pieteikts. Tā rezultātā Jurisonam tika parādīta sarkanā kartīte un "Ķekava/RB&B" atkal bija spiesta palikt skaitliskajā mazākumā.

Jāpiebilst, ka Jurisons nebija pieteikts ne vien šai spēlei, bet bija ārpus komandas pieteikuma arī visam čempionātam, jo šajā sezonā viņš bija pieteikts vien "Ķekavas Bulldogs" komandas rindās Latvijas čempionātā florbola 1.līgā. Tā rezultātā Latvijas Florbola savienības Sacensību komiteja, saskaņā ar Latvijas 31. čempionāta florbolā Elvi līgā (Virslīgā) vīriešiem Nolikuma IX sadaļas 5. punktu piešķīra komandai "Ķekava/RB&B" tehnisko zaudējumu un sodīja komandu ar naudas sodu 500 eiro apmērā, jo mačā piedalījās spēlētājs, kuram nav bijušas tiesības spēlēt šajā mačā.

Pēc Sportacentrs.com rīcībā esošās informācijas, Ķekavas komandas trenerim esot bijis komandas vārdiskais pieteikums, kurā esot bijis arī Jurisona uzvārds, taču komanda pieļāvusi kļūdu, nepiesakot florbolistu virslīgas turnīram, kā rezultātā Jurisons nav bijis sistēmā, no kuras sekretariāts izņēmis tos florbolistus, kuri konkrētajā mačā nepiedalījās viesu komandas rindās.

"Ķekava/RB&B" komandas pārstāvis Ints Vancāns Latvijas Florbola savienības Disciplinārajai komitejai iesniedza savu iesniegumu, skaidrojot notikušo situāciju, ar lūgumu pārskatīt pieņemto Latvijas Florbola savienības sacensību komitejas lēmumu par tehniskā zaudējuma (0:5) un naudas soda atcelšanu.

Analizējot situāciju un izvērtējot Sacensību komitejas lēmumu, Inta Vancāna iesniegumu, kā arī uzklausot telefonisku skaidrojumu, tiesnešu Mika Radvila un Vitālija Ksenzova ziņojumu, LFS Sacensību komitejas vadītāja Oskara Kirklia skaidrojumu, kā arī mājinieku komandas "RTU/Rockets' pārstāvja Imanta Lastovska skaidrojumu saistībā ar spēles online protokola aizpildīšanu konkrētajā spēlē, secināja, ka Ķekavas komanda pirms spēles nebija iesniegusi spēlētāju sastāva pieteikumu papīra formātā, bet online protokolā, ko var uzskatīt kā sastāva iesniegšanu digitālā formātā, aizpildījis komandas "Ķekava/RB&B" galvenais treneris, nevis spēles sekretariāts, kā tas ir paredzēts nolikumā. Tā rezultātā LFS Disciplinārā komiteja uzskata, ka, aizpildot online protokolu, galvenajam trenerim bija jāpamana, ka nevar pievienot spēlētāju sistēmā un spēlētājam nav tiesību piedalīties Elvi līgas spēlēs.

Tādējādi LFS Discipilinārā komiteja atstājusi spēkā LFS Sacensību komitejas piespriesto sodu, saglabāt "Ķekava/RB&B" komandai tehnisko 0:5 zaudējumu mačā pret "RTU/Rockets" un 500 eiro naudas sodu. Vienlaikus tiek uzdots LFS Sacensību komitejai pārskatīt kārtību, kādā tiek pieteikti komandu sastāvi katrai spēlei, nepieciešamības gadījumā mainot Nolikumu. Vienlaikus, LFS Sacensību komitejai uzdots dzēst visus statistikas datus un sodus konkrētajā spēlē, par kuriem netiek piemērota diskvalifikācija.

Līdz ar to sanāk visnotaļ amizanta situācija, ka Toms Ķeirāns ticis pie trīs spēļu diskvalifikācijas, kas paliek kā vienīgais ieraksts no aizvadītās cīņas. Savukārt Ričards Orste, kurš šajā spēlē tika pie pirmā vārtu guvuma Elvi virslīgā un, ļoti iespējams, par piemiņu paņēma sev tik zīmīgo bumbiņu, to var uzskatīt par gaužām nevērtīgu, jo šā spēlētāja profilu pēc tehniskā zaudējuma piešķiršanas rotā apaļa nulle gūto vārtu ailītē…

"Ķekava/RB&B" komandai vēl pastāv tiesības LFS Disciplinārās komitejas lēmumu apstrīdēt LFS Apelācijas komitejā, pirms tam iemaksājot 300 eiro. Pozitīva lēmuma gadījumā tiktu atgriezti punkti un visa sodos izrakstītā soda nauda, bet negatīva lēmuma gadījumā muļķīgā kļūda kluba budžetā radītu teju 1000 eiro lielus zaudējumus…

Pēc tehniskā zaudējuma saņemšanas "Ķekava/RB&B" ar deviņiem punktiem no septītās pozīcijas turnīra tabulā atmesta uz devīto vietu jeb ārpus play-off zonas. Komandai astoņās spēlēs pašlaik ir deviņi punkti.