Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:269, Did:0, useCase: 3

Spārnotie irlavnieki dodas uz Valmieru

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Spārnotie irlavnieki dodas uz Valmieru
"Irlava/Avant"
Foto: Floorball.lv

Elvi vīriešu florbola līgā novembra pirmajā dienā tiks izspēlēta viena cīņa, kad pie “FBK Valmiera” viesosies “Irlava/Avant”, kas dienu iepriekš savās mājās pārliecinoši apspēlēja “Oxdog Ulbroka”.

Valmieras florbolisti šīs sezonas septiņās spēlēs izcīnījuši piecas uzvaras, ar 15 punktiem turnīra tabulā pašlaik atrodoties trešajā pozīcijā, ar iespējām šovakar noķert abas līdervienības. Apsteigt gan tās nebūs iespējams, jo abi zaudējumi piedzīvoti tieši pret augstākstāvošajām komandam – 6:9 Cēsīs un 5:8 mājās pret “Ķekavu”. Tieši ar Ķekavas komandu tika aizvadīta līdz šim pedējā spēle, kad pirmās trešdaļas otrajā pusē mājinieki ātri ielaida trīs vārtus, esot spiesti visu maču dzīties konkurentiem pakaļ. Trešajā periodā izdevās pietuvoties līdz 4:6 un kas zina, kā izvērstos mača turpinājums, ja desmit minūtes pirms pamatlaika beigām Raitis Ozols iemestu soda metienu. Neiemeta un drīz vien viesi atjaunoja trīs vārtu pārsvaru. Ozols tāpat saņēma savas komandas labākā spēlētāja balvu, atzīmējoties ar diviem vārtu guvumiem. Viņš ar 16 (7+9) punktiem ir arī savas komandas rezultatīvākais spēlētājs sezonā. Mārtiņš Broks iekrājis 14 punktus, bet Pāvels Semjonovs vēl par punktu mazāk.

Tikmēr ļoti pacilātā noskaņojumā uz Valmieru var doties “Irlava/Avant”, kas vakar savās mājās tika pie negaidīti pārliecinošas 9:3 uzvaras pār “Oxdog Ulbroka”, tādējādi pārtraucot ieilgušo četru zaudēto spēļu sēriju. Pēc šīs uzvaras irlavnieki ar desmit punktiem septiņās cīņās pakāpās uz septīto vietu un, panākuma gadījumā, šovakar var tikt vēl par vienu pozīciju augstāk. Arī vakar komandai nepalīdzēja Renārs Austrums, bet pieci spēlētāji atzīmējās ar trim rezultativitātes punktiem. Tikmēr vārtos pret savu bijušo komandu atkal lielisks bija Māris Ronis, tiekot galā ar 43 no 46 pretinieku metieniem. Starp vārtsargiem, kas nospēlējuši vismaz divas pilnas spēles, Ronis pašlaik ar 84.85% atvairīto metienu ir trešalsi labākais čempionātā, atpaliekot no diviem “Ķekavas” vārtu vīriem Edgara Gailīša un Roberta Blumberga. Komandas rezultatīvākais spēlētājs joprojām ir otrgadnieks Kristaps Kazlovskis, kurš savācis 14 (9+5) punktus, kamēr Mareks Stančiks sasniedzis desmit punktu robežu.

Šīvakara spēle sāksies pulksten 17:00 un to būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com video translācijā.