Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Birstiņš karjeru turpinās superkluba "Storvreta IBK" sistēmā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Birstiņš karjeru turpinās superkluba "Storvreta IBK" sistēmā
Tomass Kristofers Birstiņš
Foto: Adam Troy, Storvreta IBK

Jaunais latviešu florbolists Tomass Birstiņš panācis vienošanos, ka nākamajā sezonā viņš pārstāvēs titulētā zviedru kluba "Storvreta IBK" junioru komandu valsts U18 čempionātā.

Tomass Kristofers karjeru sāka FBK SĀC jauniešu sistēmā, pēc tam pievienojoties "Rīgas lauvas" līdz nonāca "FS Masters" sistēmā, kura kluba rindās 2019./20. gada sezonā debitēja Latvijas spēcīgākajā līgā, 16 spēlēs atzīmējoties ar trim rezultatīvām piespēlēm. Pērnās sezonas ievadā viņš paspēja divas cīņas aizvadīt "Apelsīns/oxdog Ulbroka" klubā, atzīmējoties ar vienu piespēli, līdz tika izīrēts Stalbes "Pārgaujai". Jaunā kluba rindās Birstiņš 17 spēlēs tika pie 7 (4+3) punktiem. Ņemot vērā, ka "Pārgaujas" vārds no virslīgas aprites ir pazudis, visiem spēlētājiem nākas meklēt jaunas mājvietas. Birstiņš to atradis Zviedrijā, pievienojoties vienam no titulētākajiem šīs valsts klubiem "Storvreta IBK". Paredzams, ka latvietis pārstāvēs šī kluba U18 komandu.

"Pamanīju Tomasu spēlējam "FS Masters" komandas sastāvā "Prague Floorball Games" un es jutu – viņš ir tieši tas spēlētājs, kurš vajadzīgs mūsu komandai," jaunā kluba mājaslapā citēts vienības U18 komandas galvenais treneris Jans Volāks. "Pēc pārrunām ar viņa treneri un vecākiem es biju vēl jo vairāk pārliecināts, ka šis abām pusēm ir pareizais solis. Ceru, ka Tomass nav pēdējais talantīgais latviešu spēlētājs, kurš tuvā nākotnē pievienosies mūsu akadēmijai."

Savukārt Tomasa Birstiņa līdzšinējais treneris Remārs Vikānis FS Masters facebook lapā atzinis, ka florbolistam šis ir pareizais solis florbolista karjeras attīstīšanā. "Liels prieks, ka "Storvreta" sistēmas treneri jau atzinīgi novērtējuši Tomasa sniegumu un devuši iespēju izmēģināt spēkus, aizvadot treniņu kopā ar Zviedrijas elites līgas komandu."

     [+] [-]

, 2021-08-31 22:54, pirms 3 gadiem
Ne tikai Birstiņš, bet arī Gustavs Tolmanis! Veiksmi abiem čaļiem! 😎