Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Balodim septiņu punktu mačs, Rajeckis atgriežas ar dubli

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Balodim septiņu punktu mačs, Rajeckis atgriežas ar dubli
Ivo Balodis, foto: Harstad

Norvēģijas florbola virslīgā ar septiņu punktu spēli atzīmējies Ivo Balodis, kamēr Jānis Rajeckis šajā līmenī atgriezies ar divu vārtu maču. Šveicē ar pārliecinošu spēli vārtos uzvaru sekmēja Elīna Jeige, kamēr Annai Ankudinovai kārtējais rezultatīvais mačs līmeni zemāk.

Balodim septiņi punkti, “Harstad” nomoka pretiniekus

Grūtā cīņā pie uzvaras pēcspēles metienu sērijā ticis Norvēģijas virslīgas klubs “Harstad”, kuru sastāvā atgriezies arī bijušais Latvijas izlases aizsargs Jānis Rajeckis, kurš jau pirmajā spēlē atzīmējies ar diviem vārtu guvumiem. Komanda mājas mačā ar 10:9 (1:2; 3:2; 5:5; 1:0) pēcspēles “bullīšos” apspēlēja “Sarpsborg Sharks”. Teicama spēle komandas spēlējošajam trenerim Ivo Balodim, kuram divi vārtu guvumi un piecas rezultatīvas piespēles, kā arī uzvaru nesošais “bullītis”. Savu pēcspēles metienu realizēja arī Rajeckis, bet Toms Kirmužs, kurš no spēles guva vienus vārtus, savu iespēju neizmantoja. Kā pēc cīņas sarunā ar Sportacentrs.com atzina Balodis, tad šī bija pirmā reize sezonā, kad komanda uz maču spēja nokomplektēt trīs uzbrucēju trijniekus un divus aizsargu pārus, kas mača galotnē ļāva atspēlēties. Cīņa aizritēja ar lielu “Harstad” bumbas kontroli, taču laukuma saimnieki nespēja tikt galā ar sāncenšu pretuzbrukumiem, kā rezultātā tika zaudēti četri vārti. Ar 27 punktiem 18 spēlēs “Harstad” saglabā ceturto vietu, taču cīņa par pozīcijām labāko sešniekā būs ļoti spraiga.

Jeige sekmē komandas uzvaru papildlaikā

Svarīgu uzvaru Šveices otrajā spēcīgākajā florbola līgā izcīnījis Elīnas Jeiges pārstāvētais “UH Lejon Zaziwil”, kas izbraukuma spēlē papildlaikā ar rezultātu 5:4 (0:1; 2:2; 2:1; 1:0) papildlaikā uzvarēja vienas no galvenajām konkurentēm uz vietu labāko trijniekā “Unihockey Basel Regio”. Mača gaitā viešņas trīs reizes nonāca iedzinējos ar divu vārtu deficītu, taču pēdējās piecās minūtēs izdevās rezultātu izlīdzināt, bet papildlaikā pietika ar 41 sekundi, lai Sīna Dunera gūtu uzvaras vārtus. Uzvarētājām visu spēli vārtos pavadīja Jeige.

Ankudinova ar diviem vārtu guvumiem sekmē komandas panākumu

Šveices sieviešu florbola čempionāta 1.divīzijā pie kārtējās uzvaras izdevies tikt Annas Ankudinovas pārstāvētajam “UHC Bremgarten”, kas savās mājās ar rezultātu 5:3 (2:1; 2:1; 1:1) apspēlēja “Zurich Oberland Pumas” komandu. Latvijas izlases uzbrucēja otrajā periodā ar precīzu metienu panāca 3:1 savas komandas labā, bet cīņas pēdējā minūtē latviete uzstādīja spēles beigu rezultātu. Pēc desmit aizvadītajām spēlēm “UHC Bremgarten” ar 22 punktiem ieņem pirmo vietu turnīra tabulā, par diviem punktiem apsteidzot Ankudinovas iepriekšējo komandu “Floorball Zurich Lioness”. Tikmēr Ankudinova ar 23 (15+8) punktiem ir čempionāta rezultatīvākā florboliste.

Ronim trešais punkts sezonā

Somijas U-22 čempionātā pēc ilgāka laika ar rezultatīvu sniegumu atzīmējies Ernests Ronis, tiekot pie rezultatīvas piespēles spēlē, kurā viņa pārstāvētais “EraViikingit” savās mājās ar rezultātu 8:5 (3:2; 2:3; 3:0) apspēlēja SPV komandu. Ronis, kurš jau otro maču pēc kārtas aizvadīja savas komandas pirmajā virknējumā, cīņas 11. minūtē asistēja Olli Maksimainenam, kurš panāca 3:2 vadību. Šajā sezonā 12 aizvadītajos mačos Roņa rēķinā tagad ir 3 (0+3) rezultativitātes punkti. Savukārt komanda otrā posma turnīrā ar 12 punktiem astoņās spēlēs ieņem trešo vietu, par diviem punktiem atpaliekot no “Classic”, bet par sešiem no “Indians”.

Cinītim divu punktu spēle

Zviedrijas florbola junioru 2.divīzijā ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli izcēlies Patriks Cinītis, tādējādi turpinot savu individuāli sekmīgo debijas sezonu ārvalstīs. Tomēr viņa un Riharda Paegles pārstāvētā “Nynashamns IBK” savās mājās visnotaļ līdzīgā spēlē ar 7:9 (3:4; 1:1; 3:4) nācās atzīt “IBF Offensiv Lidingo” pārākumu. Spēles pirmo daļu atrodoties zaudētājos, mājinieki trešā perioda ievadā panāca 6:5 vadību, taču tad septiņu minūšu laikā zaudēja trīs vārtus, no šāda pavērsiena vairs neatgūstoties. Paegle šajā spēlē palika rezervē. “IBF Offensiv Lidingo” atrodas turnīra tabulas galvgalī, kamēr “Nynashamns IBK” ar 18 puntkiem 13 spēlēs ieņem sesto vietu 11 komandu konkurencē. Cinītis piedalījies desmit mačos, tiekot pie 13 (5+8) punktiem, kas ir 22. labākais rādītājs čempionātā.