Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar pēc identiska scenārija

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

"Storvreta" un "Pixbo" uzvar pēc identiska scenārija
Epizode no "Linkoping" un "Pixbo" spēles, foto: Ted Malm

Zviedrijas florbola Superlīgā pie trešajām uzvarām ceturtdaļfināla sērijā izdevies tikt “Storvreta IBK” un “PIxbo IBK” komandām, kuras nākamajā kārtā savās mājās varēs likt punktu sērijai.

Uzvarējuši sērijas pirmās divas spēles “Storvreta” nedaudz negaidīti trešajā mačā savās mājās cieta zaudējumu papildlaikā pret “Jonkopings”. Regulārās sezonas astotā komanda tomēr neizmantoja iespēju savās mājās tikt pie vēl viena panākuma, lai izlīdzinātu rezultātu sērijā. Ielaiduši divus vārtus pirmajā periodā un vienus otrā perioda ievadā, mājinieki nonāca ļoti sarežģītā situācijā, turklāt komandu iegāza arī disciplīna. Ceturtos vārtus regulārās sezonas labākā komanda guva vairākumā četratā pret trim, bet pēc diviem periodiem mača liktenis lielā mērā bija izšķirts, Upsalas komandai atrodoties vadībā ar 7:1. Mainot vārtsargu uz trešo periodu un trešdaļas turpinājumā rezerves vārtsargu mainot arī pret sesto laukuma spēlētāju, Jenčepingas komanda spēja nedaudz samazināt deficītu uz tablo, taču ne paspēkoties par uzvaru. “Storvreta” maču uzvarēja ar 8:4, tādējādi sērijā līdz četrām uzvarām panākot 3:1 vadību.

Pēc uzvaras viesos tādu pašu rezultātu sērijā panākuši arī “Pixbo”, kas praktiski pēc identiska scenārija apspēlēja “Linkoping IBK”. Pirmajā periodā “lapsas” panāca 3:0 vadību, pēc otrā perioda viesi bija priekšā ar 7:1 un arī šajā mačā mājinieki trešo periodu sāka ar citu vārtsargu, cenšoties tuvoties rezultātā. Arī šeit tas izdevās daļēji, jo Linčepingas komanda pietuvojās līdz 4:7, kad ielaida astotos vārtus, vairs nespējot konkurēt. Oskars Veisbahs uzvarētājiem tika pie viena vārtu guvuma, taču viņam arī trīs rezultatīvas piespēles. Mājiniekiem divi vārtu guvumi Kimam Vargam. Sērijas piektā spēle ieplānota Gēteborgā, kur mājinieki alks pievienoties pašlaik vienīgajiem pusfinālistiem “IBF Falun”.

Zviedrijas florbola Superlīga, ¼ fināli

Komandas1.spēle2.spēle3.spēle4.spēle5.spēle6.spēle7.spēle
Storvreta IBK – Jonkopings IK5:35:05:6 (OT)8:43:1
IBF Falun – Mullsjo AIS11:26:39:49:3XXX4:0
Pixbo IBK – Linkopings IBK6:55:34:68:43:1
Vaxjo IBK – FBC Kalmarsund2:410:66:108:12:2