Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Kenstavičam divi vārtu guvumi, Daršas klubs parūpējas par pārsteigumu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kenstavičam divi vārtu guvumi, Daršas klubs parūpējas par pārsteigumu
Zane Darša

Somijas spēcīgākajā florbola līgā dāmu konkurencē par pārsteigumu parūpējies Zanes Daršas pārstāvētais "Koovee", tiekot pie uzvaras pār spēcīgo "SB-Pro". TIkmēr junioru līgā ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Artis Kenstavičs. Nīderlandes virslīgā uzvaras visiem latviešiem.

Kenstavičam divi vārtu guuvmi

Somijas U-19 florbola čempionātā ar diviem vārtu guvumiem izcēlies 17 gadus jaunais Artis Kenstavičs, tādējādi sekmējot sava “Nokian KrP” 8:7 (4:5; 1:1; 2:1; 1:0) uzvaru papildlaikā viesos pret SPV. Latviešu florbolists darbojās savas komandas trešajā maiņā, taču tas viņam netraucēja būt vienam no rezultatīvākajiem komandā. Abus vārtus latvietis guva rezultatīvajā pirmajā trešdaļā. Vispirms pēc Kenstaviča vārtu guvuma rezultāts kļuva neizšķirts 1:1, bet vēlāk latvietis panāca 4:2 savas komandas labā. Turnīra tabulā pēc trim aizvadītajām spēļu kārtām “Nokian KrP” ar pieciem punktiem ieņem ceturto vietu. Nākamā spēle ieplānota 22. septembrī, kad viesos jātiekas ar sestajā pozīcijā esošo “Blackbirds/SB Vantaa”.

Daršas klubs pārsteidz “SB-Pro”

Par pārsteigumu Somijas sieviešu spēcīgākajā florbola līgā parūpējies Zanes Daršas pārstāvētais “Koovee”, kas pērn atradās tabulas pašā lejasgalā, bet šoreiz savās mājās ar 4:2 (0:0; 2:2; 2:0) pieveica “SB-Pro”, kas pēdējos gados bijis viens no vadošajiem klubiem valstī. Pēc bezvārtu neizšķirta pirmajā trešdaļā, Veronika Kopecka vadībā izvirzīja viešņas, taču mājinieces ne vien atguvās, bet arī pārņēma vadību. Trešdaļa gan noslēdzās neizšķirti, taču trešajā periodā Seni Hietanenas un Tanjas Pārviainenas vārtu guvumi ļāva “Koovee” komandai ierakstīt pirmos trīs punktus turnīra tabula. Darša gan arī šajā spēlē bija pieteikta kā komandas rezerviste, pie rezultativitātes punktiem netiekot. Pēc izcīnītā panākuma “Koovee” ar trim punktiem divās spēlēs atrodas astotajā vietā, kamēr “SB-Pro” zaudējušas abas spēles, nokrītot līdz pirmspēdējai pozīcijai. Nākamo spēli “Koovee” aizvadīs 23. septembrī, kad savās mājās uzņems “EraViikingit”.

Nīderlandes virslīgā latviešiem panākumi

Ierasti plaša pārstāvniecība ar latviešu florbolistiem ir Nīderlandes čempionātā. Kā viens no favorītu klubiem minams “FB Agents” ar Rihardu Krupinski sastāvā. Sezonas pirmajā mačā latvietis atzīmējās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli, abus punktus nopelnot ar nepilnas minūtes intervālu. Tas sekmēja “FB Agents” 16:4 (6:1; 2:2; 8:1) uzvaru pār “Messed Up 1” vienību.

Pie panākuma tika arī Mārtiņa Učelnieka pārstāvētais “Hot Flames 1”, kas viesos ar rezultātu 9:1 (2:1; 4:0; 3:0) apspēlēja “UFC Groningen”. Šajā spēlē gan latvietis ar rezultativitāti neizcēlās.

“UC Face Off” komandā Reinim Baltiņam starpsezonu periodā pievienojies Dāvis Grīnhofs un abi devās laukumā, sekmējot vienības 5:1 (0:0; 2:0; 3:1) uzvaru pār “Sonics 1”. Ja Grīnhofs pie rezultativitātes punktiem netika, tad tieši Baltiņš guva sava kluba pirmos vārtu sezonā, atklājot mača rezultātu otrajā periodā.