Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Trekšem piespēle, Šimkūnai pirmais vārtu guvums

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Trekšem piespēle, Šimkūnai pirmais vārtu guvums
Nensija Šimkūna

Somijas florbola otrajā spēcīgākajā līgā ar vēl vienu rezultatīvu piespēli atzīmējies Pēteris Trekše, sekmējot komandas uzvaru. Norvēģijā ar diviem vārtu guvumiem labākā spēlētāja balvu nopelnīja Toms Niedre, bet Nensija Šimkūna tikusi pie pirmā vārtu guvuma sezonā.

Trekšem rezultatīva piespēle komandas panākumā

Cīņu pretim iekļūšanai Somijas spēcīgākajā florbola līgā turpina latviešu pārstāvētais “Koovee”, kas kārtējā spēlē ar Pēteri Trekši, Rolandu Kovaļevski un Ulvi Mētru ierindā savās mājās ar rezultātu 6:3 (2:0, 2:1, 2:2) apspēlēja “Welhot” vienību. Ja Kovaļevskis un Mētra ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, tad čempionāta rezultatīvākais florbolists Trekše savu kontu papildināja ar rezultatīvu piespēli. Tāpat cēsniekam divu minūšu noraidījums.

Niedrem divi vārti un labākā spēlētāja balva

Norvēģijas florbola virslīgā zaudējumu piedzīvojis latviešu pārstāvētais “Harstad”, kas ar Ritvaru Bērziņu, Tomu Kirmužu, Kasparu Grundšteinu, Jāni Rajecki, Robertu Līviņu un Tomu Niedri sastāvā izbraukumā cieta diezgan smagu zaudējumu, viesos ar 2:9 (1:3, 0:3, 1:3) piekāpjoties “Sarpsborg Sharks”. Abus vārtus zaudētāju rindās guva Niedre, pēc spēles saņemot labākā spēlētāja balvu savā komandā. Vienā no vārtu guvumiem ar rezultatīvu piespēli asistēja Berziņš, bet Grundšteinam spēles protokolā divu minūšu noraidījums. Niedrem pēc šīs spēles 15 mačos izdevies tikt pie 21 (11+10) punkta, kamēr Bērziņš 11 spēlēs iekrājis 14 (9+5) punktus.

Šimkūnai pirmais vārtu guvums Norvēģijā

Norvēģijas florbola virslīgā otro uzvaru šajā sezonā izcīnījis Nensijas Šimkūnas pārstāvētais “Stavanger”, kas savās mājās ar rezultātu 4:3 (1:0, 1:3, 1:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā apspēlēja “Ostensjo”. Patīkami, ka spēles rezultātu atklāja tieši latviešu florboliste, tādējādi tiekot pie sava pirmā precīzā metiena šajā sezonā. Mača izskaņā Šimkūna izpildīja arī pēcspēles metienu, kuru gan neizdevās realizēt. Turnīra tabulā ar izcīnītajiem pieciem punktiem komanda gan joprojām atrodas pēdējā pozīcijā.

Kuratņika klubs netiek galā ar Olesenu

Vēl vienā Norvēģijas virslīgas mačā pamatīgu zaudējumu piedzīvojis Arnija Kuratņika pārstāvētais “Sandnes”, kas viesos ar 3:10 (2:2, 1:4, 0:4) piekāpās “Tunet” vienībai. Latviešu flrobolistam šajā spēlē divu minūšu noraidījums, bet uzvarētājiem lielisku spēli aizvadīja viens no Norvēģijas izlases leģendām Ole Mosins Olesens, gūstot četrus vārtus un izdarot divas rezultatīvas piespēles. Turnīra tabulā Kuratņika pārstāvētā komanda saglabā ceturto pozīciju.

Rukavišņikovam zaudējums pirmajā ceturtdaļfināla spēlē

Šveices U-18 florbola čempionātā sākušās izslēgšanas spēles un ar zaudējumu tajās startējis Nikolasa Rukavišņikova pārstāvētais “Grasshopper Club Zurich”, kas izbraukumā vairāk nekā 150 skatītāju klātbūtnē ar rezultātu 4:7 (0:1, 0:4, 4:2) piekāpās “Tigers Langnau” vienībai. Latviešu florbolists šajā mačā ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Sērijā līdz kādas komandas trim uzvarām rezultāts kļuvis latvieša klubam nelabvēlīgs – 0:1.