Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

“Falun” nespēj uzvarēt pirmajā ceturtdaļfinālā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Falun” nespēj uzvarēt pirmajā ceturtdaļfinālā
"Team Thorengruppen SK", foto: Thorengruppen

Aizvadītas Zviedrijas florbola kausa ceturtdaļfinālu pirmās spēles, kurās lieli pārsteigumi netika konstatēti, ja neskaita “IBF Falun” komandas neuzvarēto spēli izbraukumā pret “Team Thorengruppen SK”.

Upsalā notikušajā spēlē jau pirmo sešu minūšu laikā uz abu komandu vārtiem tika nozīmeti soda metieni. Ja Filips Normans bija precīzs, izvirzot vadībā “Team Thorengruppen”, tad pretējās rindās Emīls Lundmarks savu iespēju neizmantoja. Turpinājumā mājinieki arī dubultoja pārsvaru, bet pārtraukumā pie 3:2 vadības devās jau viesi, kuriem trešos vārtus Emīls Johansons guva četras sekundes pirms pārtraukuma. Otrajā trešdaļā viesi vairākkārt iekrāja divu vārtu pārsvaru, bet perioda pēdējā sekundē Simons Bergs ar precīzu metienu šķietami izšķīra mača likteni, panākot 8:5 Falūnas kluba labā. Mājinieki gan nebija ar mieru samierināties ar zaudējumu, trešajā periodā četru minūšu laikā gūstot trīs vārtus un izlīdzinot rezultātu. Jāpiezīmē, ka divi no šiem vārtiem tika gūti skaitliskajā vairākumā. Tādējādi pirmais mačs noslēdzās ar neizšķirtu 8:8 rezultātu un viss izšķirsies atbildes spēlē Falūnā. Mājiniekiem Mans Hoglins guva divus vārtus un izdarīja trīs piespēles, kamēr favorītu rindās Aleksandrs Galante Karlstroms tika pie diviem vārtiem un divām piespēlēm.

Rezultatīvā spēlē 11:9 panākumu savās mājās izcīnīja “Pixbo IBK”, kas tika galā ar Vaxjo IBK”. Mača pirmajā daļā viesi panāca 2:0, vēlāk arī 5:3 vadību, taču otrais periods noslēdzās jau ar 6:5 “lapsu” labā. Trešā perioda pirmajā pusē “Pixbo” aizmuka jau līdz 9:5 un tuvāk par divu vārtu starpību konkurenti vairs netika pielaisti. Teicama spēle Oskaram Veisbaham, kuram pieci vārtu guvumi. Viesu komandā Tomijs Bolins guva piecus punktus, trīs reizes iemetot pašam un divas reizes rezultatīvi piespēlējot.

Vienīgā komandas, kas pirmajā ceturtdaļfinālu duelī piedzīvoja zaudējumu, spēlējot savās mājās, bija AIK, kas ar 5:7 piekāpās “Storvreta”. Sākums gan mājiniekiem bija lielisks, jo pirmajā trešdaļā pēc Simona Jirebeka un Andreasa Stefansona vārtu guvumiem AIK izvirzījās 2:0 vadībā. Otrais periods noslēdzās ar neizšķirtu 4:4 un šāds rezultāts saglabājās līdz pat 48. minūtei, kad viesiem minūtes laikā ar vārtu guvumiem izcēlās jaunie līderi Sakarias Ulriksons un Gabriels Kohonens. Mača pēdējās minūtēs vienības apmainījās rezultatīviem metieniem, bet “Storvreta IBK” uzvara netika apdraudēta. AIK komandā ar diviem vārtiem un vienu piespēli izcēlās Andreas Stefansons, kuru janvāra izskaņā, iespējams, Islandes izlases rindās redzēsim pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrā Islandes izlases sastāvā. Tikmēr Kohonenam vieni vārti un divas piespēles.

Vadība ne reizi vien mainījās arī duelī starp “Mullsjo AIS” un “Linkoping IBK”. Linčepingas komanda, kas iepriekšējā Superlīgas kārtā negaidīti zaudēja “Helsingborg”, arī kausu sāka ar ātru nonākšanu 0:2 iedzinējos. Pirmais periods tika noslēgts ar 3:2 “Mullsjo” labā, bet jau pēc pārtraukuma viesi panāca 4:3, vēlāk arī 5:4 vadību. Izšķirošie notikumi gan risinājās trešajā periodā, kad ar ātriem vārtiem izcēlās Kaspers Karlsons, perioda vidū Pelle Tarenius vadībā izvirzīja mājiniekus, bet Sebastjens Palmkvists jau spēles pašās beigās iemeta bumbiņu konkurentu tukšajos vārtos – 7:5. Tarenius un Simons Mellers guva divus vārtus mājinieku rindās, kamēr viesiem divi precīzi metieni Erikam Ovelingam.

Ceturtdaļfinālu atbildes spēles ieplānotas 12. un 13. decembrī.

Zviedrijas florbola kauss, 1/4 fināli:

Komandas1.spēle2.spēle
IBF Falun – Team Thorengruppen SK8:812.12
Linkoping IBK – Mullsjo AIS5:712.12
Pixbo IBK – Vaxjo IBK11:912.12
AIK IBF – Storvreta IBK5:712.12