Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Polis asistē uzvaras vārtos, Filipsone nodrošina triumfu regulārajā sezonā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Polis asistē uzvaras vārtos, Filipsone nodrošina triumfu regulārajā sezonā
Ralfs Polis, foto: Sokoli Pardubice

Čehijas florbola čempionāta ceturtdaļfinālā pie trešās uzvaras ticis Simonas Grāpēnas klubs, kamēr Ralfs Polis sekmējis savas komandas uzvaru cīņā par vietas saglabāšanu līgā. Zviedrijā uzvaru otrās spēcīgākās līgas regulārajā sezonā nodrošinājusi Jana Filipsone, bet sezonas pēdējā mačā panākums Kristeram Kuzņecovam.

Polis pagarinājumā asistē uzvaras vārtu guvumā

Cīņu par vietas saglabāšanu Čehijas florbola Ekstralīgā ar ļoti svarīgu uzvaru viesos sācis Ralfa Poļa pārstāvētais “Sokoli Pardubice”, kas viesos ar rezultātu 7:6 (3:1; 1:2; 2:3; 1:0) papildlaikā tika galā ar “Black Angels”, tādējādi sērijā izvirzoties vadībā ar 1:0. Spēles ievadā viesi izvirzījās vadībā ar 3:1, bet trešā perioda vidū panāca arī 6:4 vadību. Tomēr Matoša Buriana vārtu guvumi ļāva mājiniekiem panākt izlīdzinājumu un cīņu ievirzīt papildlaikā. Tajā gan ceturtajā pagarinājuma minūtē ar vārtiem izcēlās Jakubs Šimaks, izmantojot tieši Ralfa Poļa rezultatīvo piespēli, kas “Sokoli” komandai devis ļoti vērtīgu uzvaru sērijā. Polis kopumā laukumā pavadīja vairāk par 24 minūtēm.

Filipsone uzvar noslēdzošajā mačā un triumfē regulārajā sezonā

Vienu spēļu kārtu pirms regulārās sezonas noslēguma pirmo vietu turnīra tabulā Zviedriajs otrajā spēcīgākajā florbola līgā nodrošinājis Janas Filipsones pārstāvētais "Jonkopings IK”, kas divu līdervienību cīņā savās mājās ar rezultātu 8:6 (2:3; 4:1; 2:2) tika galā ar “Vaxjo IBK”, lai gan otrā perioda vidū mājinieces bija nonākušas ļoti sarežģītā situācijā, atrodoties iedzinējos ar 2:4. Turpinājumā gan trīs minūšu laikā izdevās gūt četrus vārtus, kas deva ne vien atspēlēšanos, bet izvirzīšanos vadībā ar 6:4. Trešajā spēles nogrieznī Jenčepingas komanda divreiz iekrāja arī plus trīs, pietiekami komfortabli novadot spēli līdz uzvarošām beigām. Tas nozīmē, ka vienu kārtu pirms regulārās sezonas beigām abas komandas šķir jau četri punkti un Filipsones kluba pirmā pozīcija vairs nav apdraudēta.

Grāpēnai vēl vieni vārti un vēl viena uzvara

Pēc divām ļoti pārliecinošām uzvarām Čehijas florbola Ekstralīgas ceturtdaļfinālā savās mājās, Simonas Grāpēnas pārstāvētais “1.SC Tempish Vitkovice” uzvarējis arī trešo cīņu. Šoreiz izbraukumā pret “Bulldogs Brno” uzvara gan nāca krietni grūtākā spēlē. Pirmā trešdaļa pirmajā daļā viešņas panāca 2:0, otros vārtus gūstot tieši Grāpēnai. Līdz pārtraukumam gan mājinieces rezultātu izlīdzināja, bet otrais periods noslēdzāsa r neizšķritu 3:3. Šādi skaitļi uz tablo saglabājās līdz pat 59. Minūtei, kad uzvaras vārtus guva Mihaela Šponiarova, bet drīz pēc tam bumbiņa arī piekto reizi nonāca mājinieču vārtos. Grāpēna šoreiz laukumā pavadīja vien nepilnas desmit minūtes, taču tas viņai netraucēja tikt pie vārtu guvuma.

“Harstad” ceturtdaļfinālu sāk ar neveiksmi

Izslēgšanas spēļu turnīrs sācies arī Norvēģijas flrobola virslīgā, kur pirmajā ceturtdaļfināla mačā latviešu pārstāvētais “Harstad” viesos ar rezultātu 6:9 (2:3; 4:3; 0:3) piekāpās “Slevik” vienībai, tādējādi sērijā nonākot iedzinējos ar 0:1. Spēle kopumā aizritēja ar palielu laukuma saimnieku teritoriālo pārsvaru (metieni 28:16), taču mača gaitā “Harstad” atradās vadībā ar 5:3 un vienā no uzbrukumiem bumbiņa vēl trāpīja pa vārtu pārliktni. Drīz pēc tam “Slevik” guva divus vārtus vārtus un izlīdzināja rezultātu. Vēl trešā perioda ievadā rezultāts bija neizšķirts 6:6. Pēdējā trešdaļā mājinieki vispirms izmantoja skaitlisko vairākumu, bet mača izskaņā tika gūti vēl divi vārti. Kā uzskata komandas kapteinis Ivo Balodis, pietrūka tieši fiziskais spēks, lai izturētu maču līdz galam, jo praktiski visu spēli nācās spēlēt dziļi no aizsardzības. Jānim Rajeckim šajā spēlē vārtu guvums un rezultatīva piespēle, bet no latviešiem vēl laukumā devās vienīgi Toms Kirmužs un komandas kapteinis Ivo Balodis, kuriem gan pie rezultativitātes punktiem tikt neizdevās.

Kuzņecovs sezonu noslēdz ar piespēli un vēl vienu uzvaru

Pēc ļoti pieticīgā sezonas starta Zviedrijas florbola čempionāta 1.divīzijā, tuvojoties čempionāta izskaņai, arvien labāku sniegumu demonstrēja Kristera Marsela Kuzņecova pārstāvētais “Malmo FBC”. Sezonas pēdējā spēlē Malmes komanda izbraukuma mačā ar rezultātu 6:5 (1:0; 2:1; 3:4) pieveica”Gransholms IF” komandu. Latviešu uzbrucējs darbojās otrajā maiņā, spēles vidū atzīmējoties ar rezultatīvu piespēli. Arī Kuzņecovs sezonas pirmajā pusē savā debijas sezonā ilgstoši bija bez punktiem, bet sezonu noslēdzis ar 21 spēlē iekrātiem 8 (3+5) punktiem. Turnīra noslēguma tabulā vienība ar 20 punktiem ieņēma desmito vietu 12 komandu konkurencē. Ar to gan izrādījās par maz, lai saglabātu vietu stiprāko sabiedrībā, jo Zviedrijas florbola līgu struktūra piedzīvos izmaiņas nākamajā sezonā, līdz ar to vietas saglabāšanu nodrošinātu astotā pozīcija tabulā, no kuras Malmes komanda atpalika par 13 punktiem.