Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

“Storvreta” un “Falun” sper platu soli fināla virzienā

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

“Storvreta” un “Falun” sper platu soli fināla virzienā
Foto: "Storvreta IBK"

Aizvadītas pirmās spēles Zviedrijas florbola kausa pusfinālā un pie pārliecinošām uzvarām tika valsts divas spēcīgākās komandas – “Storvreta IBK” un “IBF Falun”.

Potenciāli saistošāks duelis pusfinālā tika gaidīts starp “Pixbo IBK”, kas vēl nesen Superlīgā atradās pat pirmajā pozīcijā un pašreizējiem līderiem “Storvreta IBK”, taču pirmajā spēlē Gēteborgā “Storvreta” bija ievērojami pārāka, uzvarot ar rezultātu 7:2. Pirmā trešdaļa noslēdzās bez vārtu guvumiem, taču uzreiz pēc pārtraukuma Filips Langers realizēja skaitlisko vairākumu, bet pēc minūtes Oto Veidmans guva vārtus pretuzbrukumā, panākot 2:0 Upsalas komandas labā. Trešdaļas otrajā pusē Filips Eriksons guva arī trešos vārtus pretuzbrukumā, kuru iesāka viesu vārtsargs Mans Parsjo. Perioda beigās “Pixbo” nespēja izmantot skaitlisko vairākumu, taču, spēlējot jau vienādos sastāvos Arvīds Ose no tuvas distances vienus vārtus atspēlēja. Trešajā periodā bija nospēlētas vien 28 sekundes, kad Feliks Lanvers deficītu sadeldēja līdz 2:3, taču tie arī bija pēdējie vārti, ko mačā guva laukuma saimnieki. Cīņas turpinājumā Eriksons nespēja realizēt soda metienu, bet 50. minūtē Sakarias Ulriksons atjaunoja divu vārtu pārsvaru. Ņemot vērā, ka kausa noteikumi paredz, ka vārtu starpībai nav būtiskas nozīmes, “Pixbo” laicīgi sāka mainīt vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, taču “Storvreta” to steidza izmantot, divas reizes ar metieniem no savas laukuma puses iemetot tukšos vārtos. Spēles beigu rezultātu 13 sekundes pirsm cīņas beigām uzstādīja Eriksons, vēlreiz pārspējot Jonu Hedlundu, panākot 7:2.

Kaut kādā ziņā līdzīgs scenārijs bija arī spēlē starp “Mullsjo AIS” un “IBF Falun”, kur viesi pirmajā periodā panāca 3:0 vadību, otrajā periodā iemetot arī ceturtos. Spēles trešajā periodā mājinieki ar minūtes intervālu guva divus vārtus, atgriežot intrigu cīņā. Ironiski, ka arī šajā spēlē drīz pēc mājinieku izrāviena uz viņu vārtiem tika nozīmēts soda metiens. Pretēji “Storvreta”, Falūnas komanda savu iespēju izmantoja, vārtus gūstot Emīlam Nilsenam. Drīz pēc tam ar vārtu guvumiem izcēlās Omārs un Ahmeds Aldēbs, bet Malte Lundmarks pārsvaru palielināja līdz 8:2. Spēles izskaņā arī “Mullsjo” sāka spēlēt bez vārtsarga, ielaižot vēl divus vārtus, kas nodrošināja “Falun” komandai pārliecinošu uzvaru ar 10:2.

Nākamajā nedēļā ieplānotas atbildes spēles un šoreiz jau mājinieku lomā iejutīsies favorīti “Storvreta” un “Falun”. Viesiem tādējādi jāizcīna uzvaras spēles pamatlaikā un pēc tam jāgūst uzvaru nesošie vārti papildus periodā.