Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Jeige tuvu finālam, Biļinskas klubam draud izkrišana

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Jeige tuvu finālam, Biļinskas klubam draud izkrišana
Kate Meldere (#3), foto: Claudia Vieli Oertle

Šveices sieviešu florbola čempionāta virslīgas izslēgšanas turnīru ar neveiksmi sācis Evelīnas Garbares klubs, kamēr Jūlija Rozīte sekmīgi cīnās par vietas saglabāšanu. Līmeni zemāk turnīra finālam tuvojas Elīna Jeige, bet Kates Melderes klubs var justies droši - vieta līgā ir nosargāta. Zviedrijā rezultatīva turpina būt Luīze Biļinska, taču komandai nācies piedzīvot zaudējumu.

Garbares klubs bezspēcīgs pirmajā ceturtdaļfinālā

Ar smagu zaudējumu Šveices NLA čempionāta ceturtdaļfināla sēriju uzsācis Evelīnas Garbares pārstāvētais “Red Ants Winterthur”, kas izbraukumā ar rezultātu 2:10 (0:2; 0:4; 2:4) piekāpās spēcīgajam “Zug United”, kas kļuva par regulārās sezonas uzvarētājām. Garbares pārstāvētais klubs pie pirmajiem vārtiem tika vien mača 34. minūtē, kad laukuma saimnieces bija tikušas jau pie sešiem vārtiem. Garbare spēlēja savas komandas pirmajā aizsargu pārī, ar rezultativitātes punktiem neizceļoties. Sērijas otrā spēle paredzēta 7.martā Vintertūrā.

Rozītes klubs sekmīgi cenšas noturēties līgā

Bezcerīgi palikušas aiz ceturtdaļfināla barjeras, Jūlijas Rozītes pārstāvētais “FB Riders DBR” uzsācis cīņu par vietas saglabāšanu Šveices spēcīgākajā florbola līgā. Pirmajā kārtā komandai jātiekas ar “Aergera Giffers” vienību, kas regulārajā sezonā iekrāja 15 punktus, jeb trīs reizes vairāk par latvietes pārstāvēto komandu. Neskatoties uz to, izšķirošo sēriju ar 6:3 (3:1; 1:1; 2:1) uzvaru viesos iesāka tieši “FB Riders DBR”. Viešņām izcils padevās spēles ievads, kad nepilnu astoņu minūšu laikā izdevās iekrāt divu vārtu pārsvaru, kas turpinājumā tika arī palielināts. Laukuma saimnieces tā arī netika tuvāk par divu vārtu starpību un sērijā līdz kādas komandas četrām uzvarām latvietes komanda izvirzījusies vadībā. Rozīte gan pirmajā mačā ar punktiem neizcēlās.

Ar Biļinskas rezultativitāti izrādās par maz

Kārtējo rezultatīvo spēli Zviedrijas pēc spēka otrajā spēcīgākajā florbola līgā aizvadījusi latviešu florboliste Luīze Biļinska, kura tikusi pie vārtu guvuma un rezultatīvas piespēles, taču čempionāta lejasgala komanda “GS 86 AIF” cietusi vēl vienu neveiksmi, šoreiz izbraukumā ar rezultātu 2:5 (0:1; 1:2; 1:2) piekāpās “Vasteras IBS”. Otrā perioda vidū Biļinska guvusi vārtus un panākusi 1:2 savai komandai, bet neilgi pirms mača beigām latvietei arī piespēle, kad rezultāts kļuva 2:4. Piedzīvotais zaudējums nozīmē to, ka “GS 86 AIF” ar 17 punktiem 20 spēlēs atkāpušās uz pēdējo pozīciju, palaižot garām savas pēdējās pretinieces. Vienlaikus jau sešu punktu attālumā ir piektā pozīcija, kas varētu saglabāt vietu Allsvenskan arī nākamajā sezonā. Biļinska ar 38 (19+19) punktiem 20 spēlēs ir turnīra trešā rezultatīvākā florboliste. * Somijas F-liiga

Jeige ļauj komandai pārņemt vadību sērijā

Šveices NLB čempionāta pusfināla mačā vietu vārtos izcīnījusi Elīna Jeige, kura devusies vārtus “UH Lejon Zaziwil” komandas mājas mačā pret “UH Appenzell” vienību sērijas trešajā spēlē, kurā mājinieces tika pie 7:4 (1:0; 3:1; 3:3), tādējādi sērijā izvirzoties vadībā ar 2:1. Līdz pirmajiem vārtiem nācās gaidīt gandrīz 14 minūtes, kad mājinieces atklāja mača rezultātu. Jeige savus vārtus neskartus spēja nosargāt līdz mača 23. minūtei, taču drīz pēc tam labs izrāviens padevās mājiniecēm, kuras panāca 4:1 vadību. Ar lielisku metienu Jeige drīz vien tika pārspēta otro reizi, bet mača izskaņā izvērtās gana dramatiski, kad 41. minūtē viešņas realizēja skaitlisko vairākumu un panāca jau 4:4. Mača turpinājumā gan sekmīgākas bija laukuma saimnieces, ar trim vārtu guvumiem noformējot sev panākumu un nonākot vienas uzvaras attālumā no lielā fināla. Pirmais mēģinājums tam kvalificēties būs jau 9. martā.

Meldere ar komandu nosargā vietu NLB līgā

Cēsu florbola audzēkne Kate Meldere sezonas laikā no Šveices 1.divīzijas jeb pēc spēka trešās stiprākās līgas komandas pārcēlās uz NLB klubu “UH Red Lions Frauenfeld”, kas atradās tabulas lejasgalā, bet Meldere uzreiz kļuva par vienu no līderēm. Kopīgām pūlēm komanda ir spējusi saglabāt vietu valsts otrajā stiprākajā līgā. Pārspēlēs komanda trešajā mačā savās mājās ar 3:0 (1:0; 0:0; 2:0) pieveica “UH Zulgtal Eagles”, tādējādi arī sērijā triumfējot ar 3:0. Pēdējā mačā Meldere ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet sezonā kopumā viņai 21 mačā cienījami 20 (12+8) rezultativitātes punkti.