Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Kuzņecovam trīs piespēles, Grāpēna ar uzvaru sāk play-off

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Kuzņecovam trīs piespēles, Grāpēna ar uzvaru sāk play-off
Kristers Kuzņecovs (#21), foto: Peter Lindblack

Čehijas florbola Ekstralīgā pirmajā ceturtdaļfināla mačā pārliecinošu uzvaru izcīnījis Simonas Grāpēnas klubs, kamēr Zviedrijas allsvenskan līgas galvgalī atgriezusies Janas Filipsones komanda. Sezonu ar uzvaru pabeigusi Zane Darša, bet Kristers Marsels Kuzņecovs saņēmis MVP balvu Zviedrijas 1.divīzijā.

Kuzņecovam trīs piespēles, komanda atstāj pēdējo pozīciju

Zviedrijas florbola čempionāta 1.divīzijā praktiski visu sezonu turnīra tabulas pašā lejasgalā atradās Kristera Marsela Kuzņecova pārstāvētais “Malmo FBC”, kas beidzot no šīs vietas spējuši izkļūt. Tas kļuva iespējams pēc 7:6 (3:2; 1:2; 3:2) uzvaras pār “FBC Karlskrona”, kuri pēdējā laikā darbojušies neveiksmīgi un tagad tieši šī komanda atrodas11. Vietā, tikai par punktu esot priekšā pēdējai vietai. Latviešu uzbrucējs šoreiz darbojās otrajā maiņā un izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm, kas Kuzņecovam arī ļāva saņemt balvu kā savas komandas vērtīgākajam spēlētājam. Šajā sezonā Kuzņecovam 20 spēlēs izdevies iekrāt 7 (3+4) punktus, bet līdz sezonas noslēgumam palikusi viena spēļu kārta.

Grāpenas klubs pārliecinoši sāk izslēgšanas turnīru

Čehijas spēcīgākajā florbola līgā pirmajā ceturtdaļfināla mačā pārliecinošu uzvaru izcīnījis Simonas Grāpēnas pārstāvētais “1.SC Tempish Vitkovice”, kas savās mājās ar rezultātu 10:1 (3:0; 4:0; 3:1) sagrāva “Bulldogs Brno” komandu. Pirmajās desmit minūtēs rezultātu atklāt neizdevās, bet pēc tam favorītes sāka gūt vārtus visnotaļ regulāri, līdz finālsvilpei tiekot pie desmit rezultatīviem meiteniem. Mihaela Kubečkova guva četrus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, bet Grāpēna šoreiz pie punktiem netika.

Darša ar uzvaru noslēdz regulāro sezonu

Noslēgusies regulārā sezona Somijas spēcīgākajā florbola līgā un pēdējā kārtā pie panākuma izdevies tikt Zanes Daršas pārstāvētajam “Koovee”, kas viesos ar rezultātu 6:2 (2:0; 1:0; 3:2) pieveica AIF vienību, tādējādi apsteidzot konkurentes arī turnīra tabulā un sezonu noslēdzot ar astoto vietu. 22 spēlēs “Koovee” komanda iekrāja 19 punktus, kas bija par 12 mazāk nekā astotajai pozīcijai, līdz ar to izslēgšanas turnīrs palika patālu. “Koovee” un AIF, kas abas pabeidza turnīru ar vienādu punktu skaitu, sezonu noslēgušas, kamēr divas vājākās komandas turpinās cīņu par vietas saglabāšanu līgā. Šajā sezonā latvietes pārstāvētais klubs spēja izcīnīt tikai vienu uzvaru pār play-off turnīrā iekļuvušajām komandām, vienlaikus tikai reizi zaudējot kādai no vājākā kvarteta komandām, kas arī ļāva saglabāt vietu stiprāko pulkā. Darša, kura pēdējā mačā spēlēja pirmajā maiņā, ar punktiem neizceļoties, 21 cīņā tika pie 2 (1+1) punktiem.

Vildes vārtu guvums ļauj panākt izlīdzinājumu

Zviedrijas florbola čempionāta 4.divīzijā ar rezultatīvu metienu pusotru minūti pirms pamatlaika beigām izcēlās Endijs Vilde, kurš tādējādi sekmēja sava “Jonkopings IK Utveckling” komandai neizšķirtu rezultātu izbraukumā pret “Hestra Skid O SK” - 8:8 (1:2; 5:5; 2:1). Tieši latvieša rezultatīvais metiens bija noslēdzošais šajā spēlē. Sezonā kopumā Vilde šajā līmenī aizvadījis astoņas spēles, kurās atzīmējies ar 9 (5+4) rezultativitātes punktiem. Komanda vienu kārtu pirks regulārās sezonas noslēguma ar 23 punktiem ieņem ceturto vietu, ar vien teorētiskām izredzēm tikt vienu pozīciju augstāk.

Filipsone paliek rezervē, komanda grauj

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā florbola līgā pie ļoti pārliecinošas uzvaras izdevies tikt Janas Filipsones pārstāvētajam “Jonkopings IK”, kas savās mājās ar rezultātu 14:1 (6:0; 2;1; 6:0) sagrāva “Oloffstroms IBK” vienību. Latvijas izlases vārtsardzei gan šajā spēlē bija dota atpūta un vietu vārtos ieņēma Loella Andersone. Par mājinieču pārsvaru liecina arī fakts, ka viešņas mača laikā spēja izdarīt vien piecus metienus vārtu taisnstūrī. Divas spēļu kārtas pirms regulārās sezonas noslēguma “Jonkopings IK’ atkal atgriezušās tabulas galvgalī, jo negaidītu 0:3 zaudējumu savās mājās pret “Craftstadens” komandu piedzīvoja “Vaxjo IBK”. Filipsones komandai gan priekšā smagas cīņas, jo abi atlikušie mači ir pret abām galvenajām konkurentēm. Lai tiktu izslēgšanas turnīrā, jāizcīna vismaz viena uzvara.