Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:905, Did:0, useCase: 3

Ragovskis iemet pastarīšiem, Kostusevam sešu punktu mačs

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Ragovskis iemet pastarīšiem, Kostusevam sešu punktu mačs
Jānis Ragovskis
Foto: Esa Takalo

Somijas spēcīgākajā florbola līgā ar trešo vārtu guvumu sezonā atzīmējies Jānis Ragovskis, kura komanda gan piedzīvoja negaidītu neveiksmi. Tikmēr Igaunijā vēl viena lieliska spēle Mihailam Kostusevam, kurš pret Igaunijas U-19 izlases kandidātiem iekrāja sešus rezultativitātes punktus.

Ragovskis iemet pastarīšiem, komandai negaidīts zaudējums

Ļoti sāpīgu zaudējumu cīņā par iekļūšanu izslēgšanas spēļu turnīrā piedzīvojis Jāņa Ragovska pārstāvētais Somijas Elites līgas klubs "LaSB", kas viesos ar rezultātu 4:5 (2:2, 1:2, 1:1) piekāpās čempionāta jaunpienācējiem "Karhut". Latviešu florbolists spēlēja trešajā aizsargu pārī, trešā perioda ievadā atzīmējoties ar precīzu metienu, kas tobrīd ļāva panākt 4:4. Tomēr pamatlaika beigās komanda palika skaitliskajā mazākumā, ielaižot izšķirošos vārtus. Ragovskim šajā spēlē arī negatīvs (-1) lietderības koeficients. Šajā sezonā 16 spēlēs Ragovskis atzīmējies ar 6 (3+3) punktiem, bet komanda ar 20 punktiem 18 spēlēs atrodas desmitajā vietā, no izslēgšanas spēļu zonas atpaliekot par četriem punktiem.

Pret igauņu junioriem Kostusevam sešu punktu spēle

Vēl vienu ļoti rezultatīvu maču Igaunijas florbola virslīgā aizvadījis Mihails Kostusevs, tiekot pie trim vārtu guvumiem un trim rezultatīvām piespēlēm. Arī komandai kopumā ļoti pārliecinošs mačs, jo viņa "Jogeva SK Tahe/Olivia" izbraukumā ar rezultātu 20:2 (3:0, 9:0, 8:2) sagrāva Igaunijas U-19 izlasi. Rezultatīva spēle uzvarētāju rindās arī Pēterim Freimanim, kuram trīs vārtu guvumi un divas rezultatīvas piespēles. Tabulā Jogevas komanda ar 16 punktiem deviņās spēlēs atrodas stabilā otrajā vietā četru komandu konkurencē. Freimanis astoņos mačos ticis pie 20 (10+10) punktiem, esot trešais rezultatīvākais čempionātā. Kostusevs, kurš piedalījies tikai divās spēlēs, ticis jau pie 8 (5+3) punktiem, kas ir 18. labākais rādītājs čempionātā.

Birstiņš turpina rezultatīvi, piespēlē arī Tolmanis

Zviedrijas florbola čempionāta 3.divīzijā rezultatīvi turpina spēlēt Tomass Kristofers Birstiņš, kurš kārtējā mačā atzīmējās ar diviem vārtu guvumiem un vienu rezultatīvu piespēli, tādējādi sekmējot “Storvreta IBK U” komandas 9:6 (1:1, 1:2, 7:3) uzvaru viesos pār “Hagunda IBF”, septiņus no deviņiem vārtiem iemetot izšķirošajā spēles nogrieznī. Noteikti jāizceļ, ka uzvarētāju rindās ar rezultatīvu piespēli atzīmējās arī Gustavs Tolmanis. Turnīra tabulā “Storvreta IBK” ar 31 punktu 14 spēlēs joprojām atrodas stabilā trešajā pozīcijā, taču, lai pacīnītos par tikšanu līmeni augstāk, jāatspēlē astoņu punktu deficīts ar tabulas divām vadošajām komandām. Birstiņš šajā sezonā ticis jau pie 28 (20+8) punktiem, kas ir 13. labākais rādītājs starp visiem līgas florbolistiem.

Garbarei "nevajadzīgs" zaudējums

Šveices spēcīgākajā florbola līgā sāpīgu zaudējumu pret čempionāta pirmspēdējā vietā esošo "FB Riders DBR" piedzīvojis Evelīnas Garbares pārstāvētais "Red Ants Winterthur", izbraukumā piekāpjoties ar rezultātu 2:3 (0:0, 1:2, 1:1). Latviešu florboliste šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet komanda pēc šī zaudējuma atkāpusies uz septīto vietu turnīra tabulā, līdz ar to vēl nevarot būt droša par iekļūšanu play-off fāzē.

Rets zaudējums Krastiņas klubam

Dānijas florbola virslīgā retu neveiksmi piedzīvojis Lienas Krastiņas pārstāvētais AFK, kas izbraukumā ar rezultātu 1:2 (0:0, 1:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās “AaB Floorball” vienībai. Latviešu florboliste šajā spēlē ar rezultativitātes punktiem neizcēlās. Neskatoties uz zaudējumu, turnīra tabulā AFK ar 15 punktiem septiņās spēlēs saglabā pirmo pozīciju savā reģionā. Nākamo maču komanda aizvadīs 12.februārī, vēlreiz tiekoties ar šīm pašām pretiniecēm, šoreiz gan jau savās mājās.