Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Sākušās cīņas pasaules florbola čempionāta kvalifikācijā sievietēm

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Sākušās cīņas pasaules florbola čempionāta kvalifikācijā sievietēm
Taizemes izlase priecājas par pirmajiem vārtiem izlases vēsturē
Foto: IFF Floorball

Ar četrām spēlēm Jaunzēlandē sākušās 2017. gada pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīra spēles sieviešu izlasēm. Eiropas reģiona komandas, tostarp Latvijas valstsvienība turnīru sāks rīt.

Āzijas reģionā turnīrā piedalās astoņas sieviešu izlases, starp kurām ir divas debitantes – Taizeme, kuru vīru izlase pārsteidza ar lielisku sniegumu savās mājās notikušajā kvalifikācijas turnīrā, pēc tam atzīstamu sniegumu demonstrējot arī finālturnīrā Rīgā. Savukārt Ķīna pirmo reizi vēsturē piedalās kādā no turnīriem. Interesanti, ka abas debitantes ielozētas A apakšgrupā, kopā ar galvenajām favorītēm austrālietēm un laukuma saimniecēm Jaunzēlandes florbolistēm. Tikmēr B apakšgrupā sacenšas Japāna, Singapūra, Koreja un Malaizija.

Jaunzēlandes pilsētā Velingtonā notiekošajā turnīrā pirmajā mačā Japānas izlase izcīnīja 6:2 uzvaru pār Malaiziju. Japānietes uzskatāmas par visa turnīra vienām no favorītēm un ir piedalījušās visos pasaules čempionātos, kamēr Malaizijas izlase pēdējo reizi pasaules čempionātā startēja tālajā 2005. gadā. Spēle aizritēja ar lielu Japānas spēlētāju pārsvaru, taču lieliska Malaizijas izlases vārtos bija Mihaela Ko Lī Anna, atvairot 29 no 35 pretinieču metieniem. Malaizietes tikmēr visa mača garumā izdarīja vien deviņus metienus.

Nākamajā mačā laukumā devās Singapūra, kas piedalījusies visos čempionātos kopš 1999. gada un Koreja, kurām vienīgais starts bijis 2013. gada pasaules čempionātā. Spēles vidū negaidīti vadībā ar rezultātu 3:1 atradās korejietes, taču atlikušajā laikā Singapūra spēja atbildēt ar četriem vārtiem pēc kārtas, svinot uzvaru ar rezultātu 5:3.

Taizemes izlasei pirmā oficiālā spēle bija pret spēcīgo Austrālijas izlasi. Cīņā kopumā Taizemes izlase nopelnīja 14 soda minūtes, kamēr austrālietēm desmit minūtes. Spēle izvērtās līdzīgāka kā bija domāts, Austrālijas izlasei izcīnot uzvaru ar rezultātu 6:1, divus vārtus gūstot skaitliskajā vairākumā un vienus mazākumā.

Pirms dienas pēdējās spēles, kurā tikās laukuma saimnieces Jaunzēlandes florbolistes un šādu turnīru debitantes no Ķīnas, notika oficiālā turnīra atklāšanas parāde ar dziesmā un haku. Tieši šajā spēlē kāda no komandām izcīnīja pārliecinošāko uzvaru, laukuma saimniecēm triumfējot ar rezultātu 13:0. Jāpiezīmē, ka arī mājiniecēm liela daļa spēlētāju aizvadīja savu pirmo oficiālo spēli, kaut arī izlasei šis ir otrais mēģinājums kvalificēties finālturnīram.

Četras spēles ieplānotas arī sacensību otrajā dienā, no kurām spraigākā varētu norisināties starp Singapūras un Japānas izlasēm. Vēl Austrālija spēkosies ar Ķīnu, Taizeme centīsies sarūgtināt laukuma saimnieces, bet Koreja un Malaizija sacentīsies par pirmo uzvaru turnīrā. Apakšgrupu uzvarētājas automātiski kvalificēsies pusfinālam un nopelnīs ceļazīmes uz finālturnīru, savukārt grupu otro vietu ieguvējas sacentīsies ar pretējās grupas trešajām vietām ceturtdaļfinālā. Ceturtdaļfinālu uzvarētājas arī kvalificēsies finālturnīram, kas 2017. gada decembrī norisināsies Slovākijā.

Rīt kvalifikācijas turnīri sāksies arī Eiropas izlasēm, Latvijas valstsvienībai Spānijas pilsētā Madridē spēkojoties ar Ukrainu.