Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Sieviešu valstsvienība brauks uz pasaules čempionātu

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Sieviešu valstsvienība brauks uz pasaules čempionātu
Labākā spēlētāja pret Ungāriju bija Edīte Bankava

Latvijas sieviešu florbola valstsvienība ar pārliecinošu 10:1 uzvaru pār Ungārijas valstsvienību noslēgusi pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīru, sacensības noslēdzoties otrajā vietā, ar ko bija gana, lai kvalificētos finālturnīram.

Pirms pēdējās dienas spēlēm Spānijas galvaspilsētā Madridē notiekošajā kvalifikācijas turnīrā gan Latvijas, gan Ungārijas izlasēm bija pa četriem punktiem turnīra tabula, bet gūto un zaudēto vārtu attiecība ievērojami labāka bija latvietēm, kurām tādējādi pietika ar neizšķirtu, lai nosargātu otro vietu un automātiski iekļūtu 2017. gada decembrī gaidāmajā pasaules čempionātā, kas notiks Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā.

Pirms spēles ar Ungāriju Latvijas izlases treneri diezgan pamatīgi bija veikuši izmaiņas spēlētāju virknējumos, turklāt cīņu Latvijas valstsvienība uzsāka ar spēli divās maiņās, trešo virknējumu atstājot rezervē. Līdz pirmajiem vārtiem bija jāgaida nepilnas četras minūtes, kad mūsu florbolistes sekmīgi presēja pretinieces, atgūstot bumbiņu un Elīza Elizabete Bērziņa atklāja rezultātu ar precīzu metienu no vārtu priekšas. Tiesa, divas minūtes vēlāk šī pati maiņa pieļāva paviršību, ļaujot pretinieču spēlētājai Norai Suštakai no laukuma malas ieskriet vārtu priekšā, no turienes izdarot rezultatīvu metienu. Līdzsvars saglabājās līdz pat devītajai minūtei, kad ungārietes bloķēja Edītes Bankavas metienu, bet bumbiņa atlēca vārtu priekšā pie nepiesegtās Edītes māsas Zeltītes, kura guva vārtus. Trīs minūtes pirms pārtraukuma arī Edīte tika pie vārtu guvuma, izskrienot no aizvārtes un ievelkot bumbiņu tuvajā stūrī.

Sākoties otrajam periodam, ungārietes bija veikušas vārtsargu maiņu, taču latvietēm vajadzēja vien divas minūtes, lai pretuzbrukumā kādreizējās kluba biedrenes Līga Garklāva un Diāna Isjomina noorganizētu ceturtos vārtus. Savukārt vēl pēc četrām minūtēm Edīte Bankava izdarīja lielisku diagonālo piespēli Lībai Daijai Mikovai, kura bija pieslēgusies uzbrukumam un spēja panākt 5:1. Kad perioda vidū noraidījumu nopelnīja Latvijas izlases kapteine Gunita Kārkliņa, latvietes ne vien nosargāja savus vārtus neskartus, bet arī aizskrēja bīstamā pretuzbrukumā trijatā pret vienu aizsardzi. Lai gan piespēle tika pārtvera, bumbiņa no Ungārijas izlases aizsardzes atrada ceļu vārtos.

Trešajā periodā laukumā tika laistas arī trešās maiņas spēlētājas, kuras arī pamanījās atzīmēties ar rezultatīvām darbībām. Jau pēc divām minūtēm atlēkušo bumbiņu vārtos raidīja Evita Rudzīte. Perioda vidū arī latvietes ieguva tiesības spēlēt skaitliskajā vairākumā un mūsu komandai bija nepieciešamas vien divas sekundes, lai Diāna Isjomina ar patālu metienu izmantotu Kārkliņas piespēli. Nopelnot otro mazākumu (šoreiz Gundega Vancāne), latvietes tika pie otrā vārtu guvuma, kad no vārtu priekšas precīzi meta Laura Gaugere. Punktu spēlei pietika vēl viena florboliste, kura šo spēli sāka rezervē – Santa Torstere, panākot 10:1.

Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīrs florbolā sievietēm

Latvija – Ungārija 10:1 (3:1, 3:0, 4:0)
Rezultatīvākās Latvijas izlasē: Edīte Bankava 3 (1+2), Diāna Isjomina 2 (2+0), Zeltīte Bankava 2 (1+1), Evita Rudzīte 2 (1+1), Līga Garklāva 2 (0+2), Lība Daija Mikova 1 (1+0), Elīza Elizabete Bērziņa 1 (1+0), Laura Gaugere 1 (1+0), Santa Torstere 1 (1+0), Paula Egle 1 (0+1), Gunita Kārkliņa 1 (0+1), Anna Ankudinova 1 (0+1)

  -2 [+] [-]

, 2017-02-05 19:57, pirms 7 gadiem
lol nau vērc

  +1 [+] [-]

, 2017-02-05 20:16, pirms 7 gadiem
Tas jau bija skaidrs ,ka mūsējām vajadzētu kvalificēties uz pasaules čempionātu !

  +1 [+] [-]

, 2017-02-05 20:24, pirms 7 gadiem
mrosis rakstīja: lol nau vērc
Ko tik skeptisks, Osi?

  +1 [+] [-]

, 2017-02-05 21:11, pirms 7 gadiem
mrosis rakstīja: lol nau vērc
Piekrītu, tev dzīvot nav vērts.

  +1 [+] [-]

, 2017-02-05 22:22, pirms 7 gadiem
Joprojām trīcu no sajūsmīgās Panorāmas sporta ziņu sižeta par 31:1 uzvaru pār Ukrainu
Atgādināja Bledu, kur masējām Beļģus 29:0 hokejā

  +3 [+] [-]

, 2017-02-05 22:23, pirms 7 gadiem
mrosis rakstīja: lol nau vērc
Iemacies rakstit,tad varbut kads uzklausis tavus komentarus