Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Sieviešu valstsvienība Bratislavā sāks ar spēli pret Čehiju

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Sieviešu valstsvienība Bratislavā sāks ar spēli pret Čehiju
Gunita Kārkliņa
Foto: Ritvars Raits, Floorball.lv

Decembra sākumā Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā starts tiks dots pasaules florbola čempionātam sievietēm. Latvijas valstsvienība turnīru sāks ar spēli pret Čehiju.

Turnīrs sāksies ar sešām spēlēm 1. decembrī un Latvijas valstsvienībai jau pirmajā mačā gaidāma nopietna spēkošanās ar Čehijas valstsvienību. Ja pirmajā dienā latvietēm paredzēta spēle pēcpusdienā (15:15), tad jau 2. decembra rītā (9:30) gaidām cīņa ar Norvēģijas valstsvienību, kurai tā būs pirmā spēle turnīrā. Pēc vienas atpūtas dienas Latvijas izlase 4. decembrī aizvadīs maču ar mūsu grupas potenciāli spēcīgākajām pretiniecēm somietēm.

Iepriekšējā pasaules čempionātā Latvijas valstsvienība ierindojās piektajā vietā, kamēr somietes ir pašreizējās valsts vicečempiones, bet čehietes ieņēma ceturto vietu. Norvēģijas izlasei turnīrs pirms diviem gadiem nebija veiksmīgs, jo nācās samierināties ar devīto vietu.

11. pasaules čempionāts florbolā sievietēm notiks no 1. līdz 9. decembrim Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā. 16 komandas, ņemot vērā rangu, sadalītas divos "ešelonos". Pirmajā no tām ir astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlēs divās apakšgrupās – A (Norvēģija, Latvija, Somija, Čehija) un B (Polija, Vācija, Zviedrija, Šveice). Divās grupās sadalītas arī pārējās astoņas izlases – C (Singapūra, Igaunija, Austrālija, Slovākija) un D (ASV, Taizeme, Japāna, Dānija). A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēles ar C un D grupu pirmo divu vietu ieguvējām.