Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Autors: Dāvis Dedumets

Sieviešu valstsvienība Bratislavā sāks ar spēli pret Čehiju

Sieviešu valstsvienība Bratislavā sāks ar spēli pret Čehiju
Gunita Kārkliņa
Foto: Ritvars Raits, Floorball.lv

Decembra sākumā Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā starts tiks dots pasaules florbola čempionātam sievietēm. Latvijas valstsvienība turnīru sāks ar spēli pret Čehiju.

Turnīrs sāksies ar sešām spēlēm 1. decembrī un Latvijas valstsvienībai jau pirmajā mačā gaidāma nopietna spēkošanās ar Čehijas valstsvienību. Ja pirmajā dienā latvietēm paredzēta spēle pēcpusdienā (15:15), tad jau 2. decembra rītā (9:30) gaidām cīņa ar Norvēģijas valstsvienību, kurai tā būs pirmā spēle turnīrā. Pēc vienas atpūtas dienas Latvijas izlase 4. decembrī aizvadīs maču ar mūsu grupas potenciāli spēcīgākajām pretiniecēm somietēm.

Iepriekšējā pasaules čempionātā Latvijas valstsvienība ierindojās piektajā vietā, kamēr somietes ir pašreizējās valsts vicečempiones, bet čehietes ieņēma ceturto vietu. Norvēģijas izlasei turnīrs pirms diviem gadiem nebija veiksmīgs, jo nācās samierināties ar devīto vietu.

11. pasaules čempionāts florbolā sievietēm notiks no 1. līdz 9. decembrim Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā. 16 komandas, ņemot vērā rangu, sadalītas divos "ešelonos". Pirmajā no tām ir astoņas spēcīgākās komandas, kas spēlēs divās apakšgrupās – A (Norvēģija, Latvija, Somija, Čehija) un B (Polija, Vācija, Zviedrija, Šveice). Divās grupās sadalītas arī pārējās astoņas izlases – C (Singapūra, Igaunija, Austrālija, Slovākija) un D (ASV, Taizeme, Japāna, Dānija). A un B apakšgrupu divas labākās komandas uzreiz iekļūs ceturtdaļfinālā, bet pārējām izlasēm būs jāaizvada astotdaļfināla spēles ar C un D grupu pirmo divu vietu ieguvējām.


Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda. Foto: Latvijas Speciālā Olimpiāde

Latvijas Speciālās Olimpiādes florbola komanda uzvar starptautiskā turnīrā Itālijā

LETA. Latvijas Speciālās Olimpiādes (LSO) florbola komanda šajā nedēļā izcīnīja uzvaru Itālijas Speciālās Olimpiādes nacionālo ziemas spēļu turnīrā, vēsta organizācija.
Epizode no Latvijas un Somijas savstarpējās spēles pasaules čempionāta kvalifikācijā Liepājā, foto: Floorball.lv
3

Florbolisti finālturnīrā vienā grupā ar Zviedriju, Somiju un Slovākiju

Notikusi 2024. gada pasaules florbola čempionāta finālturnīra grupu turnīra izloze un Latvijas valstsvienība ielozēta B apakšgrupā ar Somiju, Zviedriju Slovākiju.
Latvijas florbola izlases kapteinis Artis Raitums (#21). Foto: floorball.lv
3

2026. gadā atjaunos Eiropas čempionātu florbolā

LETA. 2026.gadā tiks atjaunos Eiropas čempionāts florbolā un pēc diviem gadiem par Vecā kontinenta godalgām cīnīsies sievietes, informē Starptautiskā Florbola federācija (IFF).