Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Igaunietes kvalificējas astotdaļfinālam, latvietēm pret Dāniju vai ASV

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Igaunietes kvalificējas astotdaļfinālam, latvietēm pret Dāniju vai ASV
Lai ASV izlase tiktu pie spēles ar Latviju, viņām rīt jātiek galā ar dānietēm
Foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionātā sievietēm astotdaļfinālam kvalificējusies Igaunijas valstsvienība, kas ikdienā spēkus krāj Elvi florbola līgā. Tāpat noskaidrojies, ka Latvijas izlasei astotdaļfinālā būs jātiekas ar Dāniju vai ASV.

Somietēm pārliecinoša uzvara pirms spēles ar Latviju
Latvijas izlasei šodien laukumā nebija jādodas, bet Somijas izlase, kas būs mūsu izlases pretiniece rīt, sacentās ar Norvēģiju. Jau spēles pirmajā trešdaļā somietes atrisināja jautājumu par cīņas uzvarētāju, jo sešu minūšu laikā guva četrus vārtus. Spēlējot vairākumā, Jūlija Gidske vienus vārtus gan spēja atspēlēt. Somietes turpināja dominēt laukumā, bet otrajā trešdaļā spēja izcelties vien ar trim rezultatīviem raidījumiem. Pēdējā trešdaļā Vēra Kaupi, kura jau bija tikusi pie diviem vārtiem, izcēlās ar vēl vienu dubli, tādējādi mačā tiekot pie četriem vārtu guvumiem. Visā spēlē somietes svinēja 10:1 uzvaru, tādējādi nodrošinot pirmo vietu apakšgrupā.

Šveicietes un zviedrietes svin kārtējās vieglās uzvaras un gatavojas savstarpējam mačam
B apakšgrupā tā arī nav izdevies sagaidīt nevienu līdzvērtīgu cīņu pirmajās divās spēļu kārtās, jo komandu līmenis ir izrādījies krasi atšķirīgs. Šveices izlase turnīra trešajā dienā sacentās ar Vāciju. Jau otrajā minūtē Andrea Gamperli izvirzīja vadībā šveicietes, nedaudz vēlāk gūstot arī otros vārtus. Turpinājumā izdevās gūt arī trešos, bet Mišela Viki skaitliskajā vairākumā pārsvaru palielināja līdz 4:0. Pēc pārtraukuma šveicietes nedomāja dodoties, gūstot vēl sešus bezatbildes vārtus, kamēr vācietes 20 minūšu laikā izdarīja tikai vienu metienu pa sāncenšu vārtiem. Pēdējā trešdaļā Vācijas izlases vārtos bumbiņa pabija vēl četras reizes, kas beigās nodrošināja graujošu 14:0 uzvaru.

Ne mazāk pārliecinoši pie otrā panākuma tika arī Zviedrijas izlase, kas sacentās ar polietēm. Jau pašā spēles sākumā Malina Andreasona atklāja spēles rezultātu, bet drīz vien viņa guva arī otros vārtus. Zviedrietes turpināja spēlēt pārliecinoši, vienu reizi gan ļaujot izcelties arī polietēm, kad vārtus guva Justina Krživaka. Pārtraukumā komandas devās pie 7:1 rezultāta, bet drīz pēc pārtraukuma pārsvars bija pieaudzis jau līdz 13:1. Krživaka trešā perioda sākumā guva arī otros vārtus Polijas valstsvienības labā. Zviedrijas izlase vairs par katru cenu necentās iekarot sāncenšu vārtus, taču pāris reizes bumbiņa nonāca Polijas izlases vārtos, kas nodrošināja 17:2 panākumu. Līdz ar to Zviedrijas un Šveices rīt cīnīsies par uzvaru grupā, kamēr vācietēm un polietēm gaidāma cīņa par trešo vietu grupā.

Igaunija kvalificējas TOP-12
Grupu turnīra pēdējā spēļu kārtā D apakšgrupā Igaunijas izlasei vajadzēja izcīnīt uzvaru pār Singapūru, lai, neatkarīgi no pēdējās spēles rezultāta, nodrošinātu vismaz otro vietu grupā un iekļūtu kvalifikācijas kārtā. Spēles sākums gan nebija sekmīgs, jo viena no Igaunijas izlases līderēm Edīte Parnika zaudēja bumbiņu un jau pēc 12 sekundēm aziātes bija vadībā. Drīz vien gan Parnika savu kļūdu laboja, izlīdzinot rezultātu, bet pēc brīža Marī Kangure vadībā izvirzīja jau eiropietes. Igaunietes nedomāja apstāties un ceturtajā minūtē guva vēl divus vārtus. Singapūras valstsvienība mainīja vārtsardzes, taču lietas būtību tas nemainīja, jo jau pēc pirmā perioda rezultāts bija kļuvis 7:1. Pēc pārtraukuma savus otros vārtus guva Edīte Parnika, bet, mačam noslēdzoties rezultāts bija 10:4 un igaunietes varēja līksmot, jo, startējot pirmajā pasaules čempionāta finālturnīrā, bija iekļuvušas vismaz starp 12 labākajām florbola nācijām.

Arī ASV turpinās cīņu nākamajā kārtā
C apakšgrupā pēdējā spēļu kārta vēl priekšā, taču jau pēc šodienas mačiem kļuva skaidrs, ka kvalifikācijas kārtā spēlēs Dānijas un ASV izlases, turklāt viena no šīm izlasēm tajā kārtā sacentīsies ar Latviju. Amerikānietes nākamajai kārtai kvalificējās ne bez grūtībām, jo bija nepieciešama uzvara pār Taizemi. Pēc 30 nospēlētām sekundēm taizemietes bija vadībā, bet drīz vien guva arī otros vārtus. Cīņas likteni lielā mērā ietekmēja aziātu piecu minūšu noraidījums par bīstamu spēli ar augsti paceltu nūju. ASV izlasei radās laba iespēja lauzt cīņas gaitu, ko viņas arī paveica, gūstot četrus ātrus vārtus, ne vien atspēlējoties, bet iekrājot solīdu pārsvaru. Līdz pārtraukumam Onuma Dougsuda, kura iepriekš bija nopelnījusi liktenīgo noraidījumu, vienus vārtus gan atspēlēja. Taču pēc pārtraukuma amerikānietes guva vēl četrus vārtus, panākot 8:3. Lai kā Taizemes valstsvienība censtos, par uzvaru pacīnīties neizdevās, jo ASV izlase izcīnīja 9:7 uzvaru un rīt cīnīsies ar Dāniju par uzvaru apakšgrupā.

Slovākietes saplosa Austrāliju
Laukuma saimnieces Slovākijas florbolistes jau pēc divām spēlēm bija nodrošinājušas pirmo vietu apakšgrupā, bet Austrālijas izlases izredzes uz kvalifikācijas kārtu izdzisa brīdī, kad atskanēja beigu signāls spēlē starp Igaunijas un Singapūras valstsvienībām, līdz ar to arī motivācijas vairs diži nebija. Pēc septiņām nospēlētām minūtēm slovākiete bija panākusi 2:0 vadību, bet līdz pārtraukumam guva vēl tikai vienus vārtus. Pēc pārtraukuma uz mājinieču ceturtajiem vārtiem atbildi deva arī austrālietes, izceļoties skaitliskajā mazākumā. Līdz pārtraukumam mājinieces pārsvaru bija palielinājušas jau līdz 11:1, bet pēdējā periodā guva vēl desmit vārtus, tādējādi tiekot pie graujoša 21:1 panākuma un ar pozitīvām emocijām var gatavoties kvalifikācijas turnīra mačam.