Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Isjomina: "Cīnāmies cita par citu un neesam nokārušas galvas"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Isjomina: "Cīnāmies cita par citu un neesam nokārušas galvas"
Diāna Isjomina
Foto: Ritvars Raits, Floorball.lv

LETA. Latvijas dāmu florbola izlase par spīti trim zaudējumiem pasaules čempionāta apakšgrupu turnīrā nav nokārusi galvas un ar optimismu raugās uz nākamajiem mačiem, pēc pirmdien piedzīvotās neveiksmes pret Somiju sacīja Latvijas valstsvienības spēlētāja Diāna Isjomina.

Latvijas izlase pirmdien Bratislavā pasaules čempionāta A apakšgrupas pēdējā spēlē ar rezultātu 1:12 (0:4, 1:4, 0:4) zaudēja spēcīgajai Somijas izlasei, kura iepriekšējos trīs turnīros allaž tikusi pie sudraba medaļām. Vienīgos vārtus Latvijas izlases labā guva tieši Isjomina.

"Cerēju, ka ielaidīsim mazāk. Neteikšu, ka esmu apmierināta ar spēli, jo bija diezgan daudz paviršas kļūdas aizsardzībā," Isjomina pēc spēles sacīja Latvijas Florbola savienības (LFS) preses dienestam. "Šis mačs nāks līdzi uz nākamajām spēlēm. Vienalga, kas nāks mums pretī pēc tam - Dānija vai ASV, mēs nedrīkstam pieļaut kļūdas. Šodien bija laba iespēja patrenēt aizsardzību, taču ne viss izdevās."

Isjomina gan piebilda, ka šajā spēlē jutusies labāk nekā pirmajā turnīra mačā pret Čehiju, kad tika zaudēts ar 2:3.
"Fiziskajā ziņā ar somietēm nebija tik grūti, kā biju iedomājusies, jo mūsu maiņai sanāca arī pretuzbrukumi. Man pat šķiet, ka pret Čehiju bija grūtāk nekā pret Somiju," bilda florboliste.

Viņa arī norādīja, ka Latvijas izlase mačos pret Somiju guvusi pirmos vārtus 18 gadu laikā.

"Priecājos, ka sanāca gūt vārtus un man pašai attaisīt maisa galu vaļā šajā čempionātā. Latvijas izlase Somijai nebija iemetusi 18 gadus pēc kārtas, tāpēc prieks, ka es šo sēriju pārtraucu. Mums ir komandas gars, jo visas cīnāmies viena par otru. Sanāk kļūdas, bet ne vienā brīdi neesam nokārušas galvas. Skrienam un cīnāmies, krītam un ceļamies. Tas ir pozitīvi," pozitīvo uzsvēra Isjomina.

Latvijas izlase pasaules čempionāta turpinājumā cīņā par tikšanu ceturtdaļfinālā tiksies ar D apakšgrupas labāko komandu, kura pirmdien noskaidrosies Dānijas un ASV izlašu duelī.

"Ērtāka pretiniece būtu ASV, jo tā tomēr nav tik pieredzējusi komanda kā Dānija, taču, ja mēs gribam sasniegt ko vairāk, tad labāk, lai pretī būtu Dānija, jo tad varēsim vēl labāk ieiet spēles ritmā," uzskata Isjomina.

Dānija un ASV ir uzvarējusi D apakšgrupas pirmajās divās spēlēs, abām komandām nopelnot pa četriem punktiem. Šīs komandas pirmdien tiksies plkst.20.30 pēc Latvijas laika.

Izmantotie resursi:
LETA