Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:282, Did:0, useCase: 3

Zviedrijā dzimusī Johansone aizved Taizemi uz Šveici

Dāvis Dedumets
Dāvis Dedumets

Zviedrijā dzimusī Johansone aizved Taizemi uz Šveici
Taizemes izlase līksmo par ceļazīmes izcīnīšanu
Foto: IFF Floorball

Pasaules florbola čempionāta kvalifikācijas turnīrā Āzijas un Okeānijas reģionā noskaidrotas visas četras izlases, kas kvalificējušās finālturnīram. Turnīra piektajā dienā ceļazīmes izcīnīja Singapūras un Taizemes izlases.

Jau pēc grupu turnīra spēlēm galveno uzdevumu bija paveikušas Austrālijas un Japānas izlases, kas triumfēja savās grupās, tādējādi nodrošinot vietu starp 16 pasaules labākajām izlasēm. Japānietēm pēdējā spēlē pietika ar 4:4 neizšķirtu pret Malaiziju. Tikmēr Malaizijas izlasei bija vēl viena iespēja, taču tad bija jāuzvar laukuma saimnieces Taizemes izlase.

Diena gan sākās ar spēli starp Korejas un Filipīnu izlasēm. Šai cīņai bija vien prestiža jautājums, jo tika sadalīta septītā un astotā vieta reģionā, bez tālākām perspektīvām. Aizraujošā cīņā Koreja spēja izcīnīt 4:3 uzvaru, tādējādi neļaujot oponentēm tikt pie pirmās uzvaras izlases pastāvēšanas vēsturē.

Taizemes un Malaizijas izlašu cīņa bija fināla cienīga. Malaizietēm pirmās trešdaļas izskaņā bija lieliska iespēja atklāt spēles rezultātu, taču izpildītā soda metiena laikā bumbiņa norībināja vārtu pārliktni. Spēles vidū mājinieces izvirzījās vadībā, bet viešņas prata rezultātu izlīdzināt. Uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams papildlaiks, kurā uzvaras vārtus guva Zviedrijā dzimusī un spēlējošā Nellija Johansone, nodrošinot Taizemes valstsvienībai 2:1 uzvaru un ceļazīmi uz Šveici decembrī.

Līdzīga likme bija dienas pēdējai spēlei, kurā sacentās Singapūra un Jaunzēlande. Pirmajā trešdaļā aziātes guva tikai vienus vārtus, bet pēc diviem periodiem viņām jau bija 5:0 vadība. Atlikušajā spēles laikā intriga neradās, Singapūrai izcīnot 10:4 uzvaru un ceļazīmi uz pasaules čempionātu.

Turnīra pēdējā dienā komandas aizvadīs spēles par pirmo, trešo